Вест: Вакцина против ХПВ

• Креатор на темата Креатор на темата Gorco
  • Време на започнување Време на започнување
Па нели рекоа дека ќе биде бесплатна, и ќе влезе во позитивната листа??? Или јас нешто сум се збунила??

Па нели рекоа дека ќе биде бесплатна, и ќе влезе во позитивната листа??? Или јас нешто сум се збунила??
Може си се збунила или си се префрлила на некоја друга вакцина.Овие вакцини се 100% 400 евра, јас чекам на ред веќе 2 месеци за да ја примам.:helou:

Може си се збунила или си се префрлила на некоја друга вакцина.Овие вакцини се 100% 400 евра, јас чекам на ред веќе 2 месеци за да ја примам.:helou:

А има нешо како плаќање на рати или одма 400евра??? Во ГАК ќе ја примаш или некоја друга гинеколошка поликлиника или амбуланта??

Јас имам закажано во државна.Е сега пред тоа мораш да направиш тестови доколку си сексуално активна или мајка.Тестовите можеш да ги направиш каде сакаш.Вакцината мислам дека се прима и по приватниве ама е поскапа.

Јас сакав да се вакцинирам, ама кави тетови бе треба да се направат претходно?

Da besplatni se ama do 25 godini cinam bese .Se drugo e privatno.E sega dojdov i do nekoja informacija za koja sto ne znam dali e tocna :deka ke bidele besplatni do 25 god.ama samo kaj devojki koi ne stapile vo sexualni odnosi ,ne znam kolku e tocna ovaa informacija.
I za cenata slusnav deka e 100 e a ne 400 i toa ne znam kolku e vistina.

Јас се консултирав со мојот матичен гинеколог за оваа вакцина. Бидејќи има двајца синови, ја прашав дали кога би имала ќерка би ја однела на вакцинирање од ХПВ, ми рече дека не би ја однела. Прво, бидејќи наеднаш од 15, границата за бесплатна вакцинација одеднаш скокнала на 26 години, а потоа дека оваа вакцина гарантира имунитет за 4 вида на ХПВ, а досега вирусот е измутиран и има преку 170 мутации. Исто така, не бил проверен составот на вакцината и не биле сигурни дали навистина се тоа антитела или само дестилирана вода, се со цел поуспешна Владина кампања, за ние да мислиме дека работат нешто.

Јас се консултирав со мојот матичен гинеколог за оваа вакцина. Бидејќи има двајца синови, ја прашав дали кога би имала ќерка би ја однела на вакцинирање од ХПВ, ми рече дека не би ја однела. Прво, бидејќи наеднаш од 15, границата за бесплатна вакцинација одеднаш скокнала на 26 години, а потоа дека оваа вакцина гарантира имунитет за 4 вида на ХПВ, а досега вирусот е измутиран и има преку 170 мутации. Исто така, не бил проверен составот на вакцината и не биле сигурни дали навистина се тоа антитела или само дестилирана вода, се со цел поуспешна Владина кампања, за ние да мислиме дека работат нешто.

Da i mene taka mi kazaa i ne samo toa tuku kaj nekolku devojcinja negativno reagirala. A i pred da ja primis vakcinata ti davaat da potpises eden list kade stoi deka ja primas na tvoja odgovornost. Ako e bezopasna i sigurna zasto im e toa. Ova e uste edna vladina glupost sto loso ke zavrsi.

Nekako stanav i jas skeptik vo odnos na ovaa vakcina.Dojdov do podatok deka Makedonija bila 4 zemja kade e donirana ovaa vakcina,a ostanatite zemji se zaostanati ekonomski siromasni.Si go postaviv prasanjeto zosto ne se davaat vo USA.skandivskive zemji .germanija....Po prtepostavka se sto e novina vo medicinata se testira na posiromasnite zemji..ova e samo nekoe moe mislenje.
Kakvo e vaseto???Dali si pravat tesatovi na nas ili pak epten se humani i mislat na nas...jas sum poveke za prvovo.

Nekako stanav i jas skeptik vo odnos na ovaa vakcina.Dojdov do podatok deka Makedonija bila 4 zemja kade e donirana ovaa vakcina,a ostanatite zemji se zaostanati ekonomski siromasni.Si go postaviv prasanjeto zosto ne se davaat vo USA.skandivskive zemji .germanija....Po prtepostavka se sto e novina vo medicinata se testira na posiromasnite zemji..ova e samo nekoe moe mislenje.
Kakvo e vaseto???Dali si pravat tesatovi na nas ili pak epten se humani i mislat na nas...jas sum poveke za prvovo.
Јас како што знам, вакцината веќе ја имаат примано во некои европски држави, само што не е хуманитарно како кај нас. Е сега дали ќе има негативни последици зависи од тоа дали се дадени добри вакцини, или некои шкарт колку за проба.

Едно девојче си умре во Австрија од вакцинава (имаше доста по медиумите). Знам дека статистички една смрт е минорна ама јас не би препорачал ни една вакцина која не е апсолутно неопходна.

Има и други вакцини со несакани дејства ама тоа е најчесто табу тема.

Исто,во секоја област ние сме експериментални глувчиња

Не само за тоа. Нели на децата сега ќе им се дава флуорирано млеко со кое сме прва земја во свет каде се дава флуор на толку мала возраст. Другите земји ќе пишуваат тешки дисертации на сметка на македонските деца и за евентуалните корисни или пак штетни дејства.

Јас верувам на моќта на медицината и сметам дека со тоа што се донесоа вакцини и тука е големо напред за Македонија.Штета што сум постара и не можам да се вакцинирам.:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom