Брзи Фотографии (прекрасно)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Налетав на сајт каде што има фотографии од момент на кршење на чаши. Ефектот кој се добива мене многу ми се допадна, па дури и ме испровоцира да отворам нова тема. Еве неколку фотографии, остатокот тука.

bustedgreen.jpg

redwave.jpg

spiked.jpg

explodedwine.jpg

Стварно јака работа нема што. Како успеваат да фатат толку чиста слика? Или прават видео па вадат фрејм по фрејм. Во секој случај одлично е.

Најискрено мислам дека не се ова фотографии т.е. се фотографии ама со онаа преголема доза на фотошоп значи приметете на втората фотка како е ЈАКО ЗАТЕМНЕТА СЕНКАТА НА ТЕЧНОСТА. И се ќе стане јасно, како и да е убави се фотките.

П.С. Ај ако најдам некои стари чаши ќе пробам и јас да напраам некоја фотка:pos:, ама под услов некој да ме прибере после тоа дома кај него

За тоа ти треба точкест добро осветлена позадина, како и добра поставеност на изворот на светлина, како и апарат кој е способен да фаќа добри фотографии со екстремно кратка експозиција, , при што при фотографирањето би користел мулти фрејм за да можеш после да си избереш.

За тоа ти треба точкест добро осветлена позадина, како и добра поставеност на изворот на светлина, како и апарат кој е способен да фаќа добри фотографии со екстремно кратка експозиција, , при што при фотографирањето би користел мулти фрејм за да можеш после да си избереш.
Точно. Прв услов е добро осветлена позадина. Втор услов е брз shutter speed, односно брзо затварање на блендата. Ако блендата се затвара брзо, мора да има силно осветлување, а за да се фати ваков момент мора да се затвара брзо. Мојот апарат на пример може да слика и во 1/3000 дел од секунда. Мислам дека ова не е фотошоп.

Може и грешам не викам не. Ама таа втората слика ми е многу некако тоа извадено во преден план, како додавано да е

Може и грешам не викам не. Ама таа втората слика ми е многу некако тоа извадено во преден план, како додавано да е
Физика, виното доцни, чашата прва стигнала до доле, ја фрснaлe убаво :)

Има интервенции тука од фотошоп 100%, која и да е течност неможе да има толку јак контраст.

jas mislam deka i so pro fotoaparat se postignuva ova kratka ekspzicija mnogu osetliv senzor. Super e

како и да е, луѓето се потрудиле и стварно постигнале неверојатен ефект

Има и едно шише ама ај ќе се вклопи некако. :)

Attachments

• Broken_by_Davenit.jpg
    Broken_by_Davenit.jpg
    67,8 KB · Прегледи: 191
  • broken_by_sangoma.jpg
    broken_by_sangoma.jpg
    48,1 KB · Прегледи: 189
  • Broken_glass_by_smoothie.jpg
    Broken_glass_by_smoothie.jpg
    45,3 KB · Прегледи: 183
јака страва е нема што

Kajgana Shop