Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Golden_boy_HUS
  • Време на започнување Време на започнување
Апсолутна добивка е вракањето на публиката,голема заслуга има и а1 која неколку дена преку реклама го најавуваше дербито
Секоја чест

Ренова - Македонија ЃП 0 - 1 (прекината)

Натпреварот во Тетово е прекинат поради тоа што на полувремето неслужбени лица го претепале фудбалерот на Македонија ЃП, Амбурет кој потоа бил пренесен одма во болница

(извор Форум Комити)

ja bev na stadion i eve sto pisav na macedonianfootball:

sega doagam od renova-makedonija i ne sakate da go vidite ona sto go vidov jas. ova e TRAGEDIJA. prvicnite informacii govorat deka amburu e vo bessoznanie so vnatresno krvarenje na maliot mozok. bev so ekipa na A1 i na mak sport i mozev se da vidim i da ostanem do kraj. najprvo dobi crven karton, i toa vo samoodbrana, nekolku igraci na renova se pustija da go tepaat a toj vo odbrana udri eden od niv so noga vo lice. koga vleguvase vo tunelot i vnatre vo tunelot, bil taka tepan sto izgledase deka e mrtov i so brza pomos bese prenesen vo tetovskata bolnica. a vo izjavata za A1 sto ja dade delegatot rece deka fudbalerot bil nepat od nepoznati lica i deka on se uplasil deka e mrtov i licno delegatot pomagase fudbalerot da bide iznesen od tunelot. renova mora da bide kazneta so odzemanje na bodovi, a dokolku ima posledici po zdravjeto na fudbalerot renova treba da bide isklucena od prvenstvoto. seuste nemozem da dojdem na sebe po seto ona sto go vidov

:nerv::nerv::nerv: e veke mi skurci od siptarskive ekipi vo Prva liga!!! Tragedija e za Amburet ova sto se sluci , nemoze covek kako nego koj sto e igrac od visoka klasa reprezentativec na Gabon koj najverovatno ke trebase da zaigra na svetskoto vo afrika , e pretepan od edni mocani Albanci do smrt. Pa dobro be do koga be dodeka ne se sluci da padne nekoja zrtva? Mozat da se kaznuvaat samo nasive Makedonskive ekipi . Sega da vidime kakvi ke bidat kaznite za Renova... Navistina zalosno eee da otides na utakmica da igras vo tetovo a da ne znaes dali doma ke se vratis ziv !!!

Па ова веке е трагедија што се случува, не им е првпат,и лани правеа инциденти,
Колку се молам да згаснат сите албански екипи убаво згасна Башкими така да може и Ренова и сите други албански екипи да згаснат.

Според мене крива е полицијата треба да си испита министерството кои луѓе пушта таму.На натпреварите во Тетово и Куманово треба да има специјална полиција.Но одма тука ќе се умешат партиите и ќе кажат дека тоа е провокација.

Епа треба, треба...како може на еден натпревар со висок ризик меѓу Шкендија-Тетекс пред 1 месец, да има само 3 автомобили полиција! Тоа е недозволиво! Ама Хари и жена му и децата и се ќе продаде за пари, да му ебем племето. Ах бе да цркне да даде господ а, изнервиран сум 200!!!!

Убаво те прашувам.

Поубав одговор нема ни да добииш натпреварот заврши со полужив црнец во болница кој се боре за живот пошто редарите на Ренова го претепале скоро до смрт друго нешто да ти појасниме сакаш??:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom