Кој ви е омилен чат клиент?

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
msn definitivno samo taka kontaktiram so drugari

До пред година дена освен мирц скоро ништо друго не користев. Ал сега MSN месинџер, а мирцот кога ми е најдосадно на свет. Јаху месинџер не сум користела ич, некако ми е бош:icon_conf

Кај мене ситуацијата е обратна. МСН ми е многу бош.
Инаку ирцам веќе 6 години, а јаху месинџер користам последниве година дена интензивно, пред тоа спорадично.

Наредната пролет ке бидат пуштени нови верзии од Јаху и МСН месинџери кои ќе се поврзат меѓусебно. Со тоа ќе се спојат двете најголеми мрежи за чат во светот. Сеуште не се познати деталите, се работи на оптимизација на смајлијата и уште некои ситници, и се разбира прилагодување на мрежите, за меѓусебно поврзување.

Јас, со моите 17 години, ги поминав сите фази на IRC.. почнав, станав зависен, си кодирав мои работи, се откажав, се вратив, се откажав..
Од хиперактивен во хиперпасивен ирцер се префрлив.. :)

Искрено кажано, од "четување" веќе ми е здосадено.. MSN, Yahoo се, поинтимни, баш праење разговор со некој што го знаеш, додека IRC.. онака, ми асоцира на one-night stand, ако немаш каде да се враќаш :wink:
IRC ми стана тапа зашто скоро сите кои ги знаев (баеги беа - читај горе) веќе ги нема (физички или виртуелно).

Tonchie напиша:
Наредната пролет ке бидат пуштени нови верзии од Јаху и МСН месинџери кои ќе се поврзат меѓусебно. Со тоа ќе се спојат двете најголеми мрежи за чат во светот. Сеуште не се познати деталите, се работи на оптимизација на смајлијата и уште некои ситници, и се разбира прилагодување на мрежите, за меѓусебно поврзување.

Е тоа веќе ми се свиѓа ... фина замисла, браво, браво:cuc: :)

Јас сум среќен корисник на PSI во кој интегрирам 4-5 клиенти - Jabber, Google Talk, ICQ, MSN , YAhoo (кој не ми работи последниве 2 недели) и тука имам Skype и MIRC (зачинет со една мрсна скрипта од другар ми) ...

PSI користам бидејќи може да имаш повеќе стимултани конекции и има паметен систем како пораките да стигаат на вистинско место - например ако сум закачен со лаптопот сите пораки стигаат таму, но ако сакаш специјално можеш да ми пратиш порака и дома која ќе ја прочитам попосле, ама ако се откачам со лаптоп аутоматски се иде дома ...

Mirc definitivno najbolje e...
ponekogas i messenger :)

Па појше преку мсн комуницирам али у последно време често го користам и мирцот

Мирц, ама јас повеќе го користам за превземање mp3-ки а многу помалку за лафмуабет.

IM2 користам. http://www.im2.com
Има irc, msn, icq, yahoo i aim. Добро изгледа, јузер френдли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom