Таканаречени брендови и платите на вработените во нив

• Креатор на темата Креатор на темата HossDelgado
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2007
Мислења
35
Поени од реакции
1
Гледаме скапи реклами,флаери по весници,билборди и што уште не.Многу потрошени пари.

Сето тоа е убаво и во духот на брендирањето како гаранција за квалитет,ама кога ке слишнам дека вработени во некои од тие фирми земаат 6000ден плата ,ми се повраќа.

Мојата желба е преку оваа тема да излезат на видело ваквите работи.
Да ги пофалиме фирмите што се грижат за нивните вработени и да ги исплукаме тие што не го прават тоа.

Сите што имаат информации за тоа колкави плати земаат вработените,посебно во попознатите фирми,ве молам да ги постирате тука за да ги дискутираме.

Скопски Пазар ти е прв пример за богата (пребогата), а скржава фирма. 80% од вработените црнчат за плата од 8.700 - 10.000 денари (плус хранарина и превоз). Сметководителите земаат по околу 17.000, раководители околу 25.000.

Vo VERO zemaat 8000 de jure ,ama de fakto 6000.Taka mu go krojat rabotnoto vreme.

Колку што сум запознаен, битолска млекара дава добри плати, не само „на хартија”, а исто и РЕК Битола. За останатите „битолски”:) фирми срам ми е да кажувам, а жал ми е за вработените таму

Рек , млекарата и шекерната имат солидни плати . Лошо е во грчите текстилни фирми 5500 ден е плата а работат 6 дена неделно .

За грчките фирми не ми спомнувај. Душата им ја извадија на лугето, за грев. А за шеќер(а)ната, мислам дека платите не се толку сјајни. Мислам, во ред се, не се ниски (200-300-400) евра, ама некаде околу просекот. Како што разбрав, чистачите во млекарата земаат 18000, а инженер во РЕК зема минимум 30000........sweet! :)

Голтнав една а а:)
За Рек богами и треба да е добро платен , во која загаденост работат тие луѓе .
Иначе во Ресен ако копаш како инспектор или правник во собрание имаш 20 000 палта ама па следва честа на Бузле да му си потрчко :)

Да на Бузле од Јанкоец, село оддалечено 50 м од Ресен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom