Регистрирање на фирма?

• Креатор на темата Креатор на темата Овердрајв
  • Време на започнување Време на започнување
абе,не знам дали на постов му е место тука али јас ќе си прашам,па ако некој мисли дека не му е место тука,нека преместува :smir:

ми треба информација какви бенефиции се добиваат ако во фирмата имаш вработено
лица со ментална заостанатост,самохрани мајки,лица со телесен инвалидитет и сл

фирмата е регистрирана како најнормален дооел :smir:

фала однапред

За самохрани мајки нема никакви поволности мислам, а за лица со инвалидитет имаше...мислам нешто дека беше околу придонесите кои се плаќаат за нив.
Сепак, не сум 100% сигурен.

Дали е можно да се направи пререгистрација на фирма од ДООЕЛ во Интернационална Шпедиција ,ако е возможно кој се документи се потребни и колку би коштало сето тоа ?

А што е разликата помеѓу Т/П(Трговец Поединец) и Дооел, мора да се има почетен капитал или не треба ? Кој може да отвори Т/П а кој Дооел. Дали Т/П важи за сите понуда на сервиси, телефонски услуги или мора Дооел да се отвара?

Однапред ви благодарм доколку одговорите.

Ме интересира нешто-од кога адвокатите се занимаваат со регистрација на фирми?:wink::smir:

Ме интересира нешто-од кога адвокатите се занимаваат со регистрација на фирми?:wink::smir:

Одкако регистрацијата и затворањето на фирми стана толку комплицирана работа што обичен човек не може да се снајде во лавиринтот со подметнати документи од кој подоцна сигурно ќе зажалиш што си ги потпишал.

ај апдејт: :) што треба за регистрација на фирма, колку се плаќа и такви ми ти работи...

SITE PRASUVAAT PA I JAS DA SI PRASAM MOZEBI NEKOJ ZNAE kako da si otvoram
kulturno umetnicko drustvo ,sto bi se zanimavalo so izucuvanje na makedonskata kultura ,makedonskata tradicija ,so izucuvanje na ora i pesni od makedinija ?
za informaciite odnapred vi blagodaram .

ај апдејт: :) што треба за регистрација на фирма, колку се плаќа и такви ми ти работи...
mnogu malku za registracija...prakticno samo dobra volja, malku pari i vreme...problem e kako da izlezes od zaebancijata vo koja ke vlezes SO REGISTRACIJATA...:)
SITE PRASUVAAT PA I JAS DA SI PRASAM MOZEBI NEKOJ ZNAE kako da si otvoram
kulturno umetnicko drustvo ,sto bi se zanimavalo so izucuvanje na makedonskata kultura ,makedonskata tradicija ,so izucuvanje na ora i pesni od makedinija ?
za informaciite odnapred vi blagodaram .

SMEES...pod uslov da ima koj da ti dava pari za tvojata plata(pod zakonski uslovi koi treba epten dooobro da gi proucis), trosocite i slicno....t.e.poednostavno nekoj "mecena"... ili ti treba kupuvac na toa sto ke go prodavas kako .....izucena tradicija, ora ........pesni...od Makedonija.....................:)

kolku cini da se otvori nova firma

isto taka i kakvo obrazovaniemora da imas

kolku cini da se otvori nova firma

isto taka i kakvo obrazovaniemora da imas

Малку ...... за регистрација ..околу 2000 ден, плус за тој што ќе ти ја изработи документацијата.... но после тоа ќе се истуриш давајки пари за разно разни потврди и уверенија....

Образование..не е битно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom