Шминка за мажи

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Ако машкото го има тој проблем што од едната веѓа му се состава со другата и притоа му се прави една која многу глупо изгледа е тогаш ОК може али да не се претерува.А некој да си ги обликува веѓите само ради изглед а нема мака од примерот што го напишав погоре е човече тоа е премногу педерски!:toe:

Се знае маж си е маж каков што е али.. има некои кои не го прифаќаат тоа:tapp:

Машки со шминка,НИКАКО!
Не го сметам тоа за нормално и напротив одбивно ми е...што има да чупаат веѓи,да се депилираат,да користат коректори и чуда...па една од нивните основни карактеристики е НЕоптеретување со својот изглед(освен одржување лична хигиена,тоа е обавезен дел)... не би сакала да се шетам со дечко кој има подобро обликувани веѓи од мене или што тенот му е подобро изедначен од мене,а најмалку сакам да ме праша дали пудрата му ја покрила новата бубуљичка на лицето,бегај бе! Јас не се оптоварувам со такви работи зашто мислам дека поубав е природниот изглед,а неќам ни да помислам на машко што би се оптоварувало:nenene:

Единствено од „женскиве“ работи што би прифатила кај машко, е депилација на одредени делови (пример, на гради кога е на плажа- ова не значи цел да биде мазен) и кубење на веѓите колку да не му изгледаат споени- гајтан, и толку. Шминка, па макар и пудра- не.

pearl напиша:
Колешке, не заборавај и средување под мишки, аман заман. :)
Немој да речиш дека такви неандерталци уште има?

ragazza напиша:
Немој да речиш дека такви неандерталци уште има?
Ехееее...седиш на плажа, покрај тебе поминува некој тип, супер тело, исончан, бла, бла...и крева рака за да си ја потргне косата...и гледаш се цеди водичка од мишки...има, има, не се чуди.:)

Да не забегуваме и да не навлегуваме во друга тема. Постои посебна тема за влакнести мажи, побарајте ја. Оваа е стриктно за шминката. Нормално, никогаш немам користено. Лажам, еднаш (само еден ден) ставив малку пудра на ОГРОМНАТА крвава „шљивка” која ја имав на врат. Ме забележаа сите што ме видоа тој ден, па морав да ја прикријам барем додека сум на работа (фала Скул, убаво ми врати :pos).

FLiX напиша:
Jas redovno Kosristam pudra taka od sminkite , i redovno oblikuvanje na vegi.
Се приметува по сликите што ги имаш оставено, и искрено - делува премногу феминизирано.

Епа од козметика освен основно дезодоранс, ролон, парфем, пена за бричење и сл. користам и пудра за корегирање, некои кремови за раце(многу често се случува да ми се оштетува кожата од:sport1:) , и лабело за усни ама само со витамини за да ги хранат усните.... ииии толку.

ис дет ту мач???

Машко и шминка хахахаха.Незнам мене ми е безвезно тоа и ми го нарушува балансот на принципите.Не би се противел ако некој користи тоа е негова одлука но лично јас не би ставил на мене макар и последно да е :):)

Некако не ми звучи и изгледа маженствено - искрено! Макар да некогаш вонекои си екстремни ситуации да стават малку пудра, али редовно користење :lud:-никако!

Malku mora apla da se klaj sega da se gleda od kilometar e glupo :)
makeup.jpg

ova e apla za nigde veke zena

yes.jpg

ova umereno

FLiX напиша:

Не е умерено,не гледаш дека има руменило? :uvo:

Шминка за мажи не,ама козметика да,добро,доколку таа не подразбира колекција на Анти-ејџ креми,и креми за затегнување на кожата и таквимитисрања.
Лабело не смета,лабелото е унисекс,секој што си има мака со сува уста,зошто да не. Едно е да е машко педантно,средено и дотерано,а друго е да е нашминкано и со женски манири. Тоа е веќе ван границите кои го делат машкиот пол од женскиот и идеја на секоја будала блесава како Боки Тринајстиот (13ка) што излегува на телевизија и не убедува сите дека не е педер,него е метросексуалец,дава идеја на секој лесен ум и после оти се шминкале машките и се понашале како жени? Метросексуалците не се понашаат како педери и не се шминкаат,само се негуваат,дотеруваат и купуваат исто колку жените.
Не прифаќам ни пудри,ни коректори,а за кубење веѓи и депилација..старомодна сум јас,уште не можам да го прифатам многу тоа :)

Шминка... хм.... јас не можам да се избричам, се бричам еднаш годишно, а да се шминкам, нема шанси. Ако ме шминка некоја би прифатил, инаку no way

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom