Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
stvarno li ke igrale makedonija-grcija prijatelska taka slusnav pa sega ako znae nekoj neka mi kaze pozz

stvarno li ke igrale makedonija-grcija prijatelska taka slusnav pa sega ako znae nekoj neka mi kaze pozz
Нема шанси,не веруем,сениорскиве репрезентации не ми се веруе некако,а и не би била баш "пријателска" утакмица тоа.......:pos:

Може погрешно си разбрал пошо младинците треба да играат против грција у квалификации,е сеа не ми текнуе дали беше овој септември,или другата година,септември,не сум сигурен:helou:

Makedonija.vs.Holland.jpg

Овие и другите нивни соиграчи од репрезентацијата ќе ни донесат светска слава и нашите играчи по настапот на вакво првенство конечно ќе најдат клубови подобри одтолку сегашните :smir:
Одличен е исчекорот напред на ранг листата и сега ако ја победиме Шкотска се знае идеме САМО напред:oeoeoe::oeoeoe:

Makedonija.vs.Holland.jpg

Овие и другите нивни соиграчи од репрезентацијата ќе ни донесат светска слава и нашите играчи по настапот на вакво првенство конечно ќе најдат клубови подобри одтолку сегашните :smir:
Одличен е исчекорот напред на ранг листата и сега ако ја победиме Шкотска се знае идеме САМО напред:oeoeoe::oeoeoe:
:smir:се согласувам:smir:

после победата на Норвешка над Шкотска со 4-0 Македонија на табелата во групата 9 избива на второ место со ист бројнатпревари со Шкотска и Норвешка но бод повеќе од Норвешка и подобра гол разлика од Шкотска. Со оглед на денешната наша добра игра против Шпанија престојните директни дуели против овие 2 конкуренти ни се најдобра шанса во историјата на фудбалот во Македонија да завршиме квалификации на второ место. Овај пат се зависи од нас не зависи од ниту една друга репрезентација. Акјо си победиме поштено 2 натпревари и ете ни 2 ро место. Негативно е тоа што играме на 2 та натпревари во гости но се надевам дека ќе успееме во ова.
еве ја табелата:

Netherlands 21 7 7 0 0 16 2
FYR Macedonia 7 6 2 1 3 4 7
Scotland 7 6 2 1 3 4 10
Norway 6 6 1 3 2 6 5
Iceland 4 7 1 1 5 6 12

следуваат натпреварите против Норвешка на 05,09,2009 и против Шкотска на 09,09,2009 год до крајот на квалификациите

Не знаев дека сме втори на табелата. :)
Имаме добри шанси а мислам дека имаме и солидна репрезентација па со малку среќа можи да се пласираме. И Јонуз се покажа добро засега.

Денес одигравме прекрасно прво полувреме но како и секогаш вториот дел многу лошо, како тлку да ни е капацитетот. Имавме свои моменти и во вториот дел но сериозна репрезентација не смее да си дозволи 3 гола во 10 минути.

Калински ми дојде преку к.р! Цел напревар свршува на Виља и Торес како да навива за Шпанија.

после победата на Норвешка над Шкотска со 4-0 Македонија на табелата во групата 9 избива на второ место со ист бројнатпревари со Шкотска и Норвешка но бод повеќе од Норвешка и подобра гол разлика од Шкотска. Со оглед на денешната наша добра игра против Шпанија престојните директни дуели против овие 2 конкуренти ни се најдобра шанса во историјата на фудбалот во Македонија да завршиме квалификации на второ место. Овај пат се зависи од нас не зависи од ниту една друга репрезентација. Акјо си победиме поштено 2 натпревари и ете ни 2 ро место. Негативно е тоа што играме на 2 та натпревари во гости но се надевам дека ќе успееме во ова.
еве ја табелата:

Netherlands 21 7 7 0 0 16 2
FYR Macedonia 7 6 2 1 3 4 7
Scotland 7 6 2 1 3 4 10
Norway 6 6 1 3 2 6 5
Iceland 4 7 1 1 5 6 12

следуваат натпреварите против Норвешка на 05,09,2009 и против Шкотска на 09,09,2009 год до крајот на квалификациите
Но од сите групи од репрезентациите што се второ место ние сме последни со најслаба гол разлика од -3, а претпоследни се Северна Ирска со -1. Така да за да играме бараж не треба да бидеме последни од сите втори репрезентации, бидејќи само последната отпаѓа без можност за бараж, се надевам дека ќе ги добиеме следните натпревари и со подобра гол разлика од Сев. Ирска, па да се протнеме во нашето прво големо натпреварување.

Но од сите групи од репрезентациите што се второ место ние сме последни со најслаба гол разлика од -3, а претпоследни се Северна Ирска со -1. Така да за да играме бараж не треба да бидеме последни од сите втори репрезентации, бидејќи само последната отпаѓа без можност за бараж, се надевам дека ќе ги добиеме следните натпревари и со подобра гол разлика од Сев. Ирска, па да се протнеме во нашето прво големо натпреварување.
да ама сите останати групи имаат плус една репрезентација
по 6 се во група:helou:

Vo drugite grupi ne im se smetaat natprevarite protiv poslednoplasiranata selekcija..Taka da imame sansa da odime ponatamu,zosto mislam deka i Severna Irska nema bas lesen raspored do krajot!!Ali prvin da gi pobedime dvete naredni,pa posle ke pravime kalkulacija..

Ако ги победиме Шкотска и Норвешка во гости, мислам дека ќе собереме доволно бодови за да бидеме меѓу најдобрите осум второпласирани.

Ако ги победиме Шкотска и Норвешка во гости, мислам дека ќе собереме доволно бодови за да бидеме меѓу најдобрите осум второпласирани.

Брат убо си мислиш!!! Камо така да излези!!!

Ако ја пружат истата игра од првото пилувреме против Шпанија на двата натпревари сигурно ќе ги победиме Норвешка и Шкотска и ке бидеме втори и ке се бориме за бараш поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom