Заборавена месечнина?!

• Креатор на темата Креатор на темата Кртот
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавила месечнина...намирисувам армагедон....зарем е можно да е крајот на светот боже?!? Нее!!!

Ни мене,а ни на милото ни се нема десено да заборавиме...дури заедно ги одбројуваме деновите што преостануваат да славиме месечнина:pos:.На моја другарка
и се случи дечко и да заборави и многу се нервираше и и беше криво.

Iskreno nikogas ne sme slavele mesecnina ama koga sega presmetav izleguva deka sme propustile ne mnogu samo 154 mesecnini. :nesvest::nesvest:A sum mozela da si prisoberam cela prodavnica mecinja. Ama zatoa na godisninata se sekavam, fala bogu, a i skoro sekogas se slucuva nesto za pametenje pa si go spomnuvame do slednata godina!
Za deckoto sto ja zapocnal temava imam edno kratko prasanje: zasto sedi na forum namesto da rola so devojkata pa ako mu e tolku vazen datumov na nekoj nacin da i spomne na devojkata, ili barem da si go pomine celiot den so nea???

KrToT напиша:
Незнам дали на вас ви се десило ова,но на мене ми се деси ДЕНЕСКА , и затоа баш ја отварам темава дали вие или вашиот партнер изумил за башата месечнина!!!! Мојата партнерка додека денес во овој момент додека ја отварам темава вози ролерки ја седам и се нервирам и сакам со вас да ја споделам тагава,ТИПКАТА ЕДНОСТАВНО ЗАБОРАВИЛА!!!!
Ама нема везе,не сум важен јас сакам ваши мислења и случки.....
Зошто мислам дека тебе најголема мака во овој случај ти е што она се вози со ролерите, а ти не. Дете научи да возиш ролери и ќе немаш вакви маки. Патетично е за ова да тагуваш, get a life. ~peace~

Да ми се случило и ќе се случува, може да се заборават но исто така може лесно и да се потсетиш...

/ништо страшно сепак не е крај на светот/

Ne bitni sitnici , da ne me zaboravi i zapostavi mene mnogu po bitno mie .

jas u globala si zaboravam.. moze da pamtam recimo edna nedela pred da dojde toj datum inaku zaboravam.. ni mesecnina ni godishnica.. baska sega koga ne brojam "podolgo" mi traea vrskite... taka da ne se zamaram... inaku skoro site deckovci mi gi pamtele takvite nesta.. osven eden ednas mi go posmesa rodendenot.. lele mi cestitase edna nedela porano...
e ke go ubiev.. nema veze i den denesen mu go spomnuvam toa

Детски глупости. Годишнини ај, ама месечнини ај не. Секој месец купување покони, спремање каде да се оди, нешто специјално, ми беше интересно некогаш. И да би го правела пак кога би имала 15 години, ама веќе и излишно. Ако сака да ми купи нешто, да ме израдува не е потребен датум, исто важи и за мене. Ако имам на ум да го викнам да одиме на некое специјално место, ќе го направам тоа без разлика дали ни е месечнина, годишнина или што ти ја знам. Годишнината ја почитувам бидејќи е јак филмот.Година, две се чувствуваш среќен, убаво ти, те сака човекот кој го сакаш итн. Ама не барам некои невидени дешавки, скапи поклони или било што. Една ружичка, многу бакнежи и прегратки се доволни за да се обележи денот, да ми се наполни срцето и...:back:

Каква месечнина??Ич, ама ич не ми е битно такво нешо. Ако на партнерот му значи и ако води евиденција од тој тип, ок, само нека не очекува од мене нешо посебно. А ако случајно ми се налути поради тоа и ја доведе нашата врска у прашање, ќе размислам двапати колку ни е ок врската.

E pa so da kazam jas...mene ne mi se slucilo da zaboravam...a na decko mi da, no ne pravam muabet za mesecnina tuku za godisnina....Decko mi eden den vo nedelata obavezno se menuvase na rabota ako ne mu se pogodese smenata za da igra fudbal, a koga dojde denot koga pravevme 2 godini minati zaedno, toj "slucajno" zaboravi pa ne se smeni iako jas imav prekrasni planovi za vecerta! I sto mozev da pram?:(

Ок е да се памти, ама не е голема работа ако се заборави.

se slucilo da zaboravi, de, ke ima i drugi vazni raboti da se slavat.:smir: ne e kraj na svetot:back:

Па добро де се дешава, не е крај на свет, еее има побитни работи од тоа во животот, битно е да има љубов и понекогаш некој друг ден поубаво ќе си поминам него ли тој ден, кога имам чувство дека се очекува нешто:pos2:. Веќе не бројам колку и што и зошто.:toe:

Јес да месечнина не е важно толку колку годишнина ..
и нема потреба од некој посебни "ритуали" ..
ама пример сеа кога се паѓаше месец како сум во врска..
чекав од овој да спомене нешто барем дека се сетил доволно е..
али ништо не спомна..и заклучив дека заборавил
( финтата е што јас си знаев датум и се , а не спомнав ништо , си преќутев ) :smir: ..ништо страшно у секој случај ..:)

Ништо страшно да се заборави, иако јас никогаш нема да заборавам..Не оти ептен му ја думам за та работа, туку ептен памтам датуми и такви работи. За месечнина и не треба некоја слава, шо знам, пологично би ми било за годишнина.
А и не е потребен некој посебен ден за да му купиш на некој нешто или за да изразиш колку ти значи и колку го/ја сакаш.

Prviot mesec mozebi e biten,edna godina,ama 2,3,4 meseci ne ,denot e kako i sekoj drug,a ne e nisto strasno da zaboravis mesecnina,...Bitno e kolku e pametna za da te zacuva,a ti da ja sakas i so nejzinite mani,ne i zameruvaj i ne go gledaj ova kako tolku tragicno ima mn potragicni raboti od ova...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom