Во сообраќајка загина Шабан Шаулиќ 17.02.18

• Креатор на темата Креатор на темата The Wild Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Нека почива во мир.

А како бе така возачот нема возачка дозвола и пијан бил?

Починува човек од болест во постела или ненадејно од излив, инфаркт исл.
Ова е класично загинување во несреќа, па посоодветно би било "загина".

Огромна загуба, во таа музичка сфера беше можеби и најдобриот. Ја има отпеано една од трите најтажни фолк песни
Мене лично автобиографска ми е
Кад Шабан пева и оџа пије ќе напише некој рандом на Ју Туб. Меѓутоа моќта на неговите песни најубаво се гледа преку следново видео. Станува збор на прослава на некоја локална гангстерска фаца, појава која во нормални денови може да ти го крцне вратот без трепкање на око или грижа на совест. И тогаш доаѓа Шабан, пее и го претвора во мало дете.
Антологиски ќе му остане запишана Жал како најслушана песна
А ги има и многу други, Доџи да остаримо заједно, Видиш ли ми стару љубав, Краљице мога срца, Шадрвани, Снег је опет Снежана.
И ден денешен сите што не сум ги видел одамна ги поздравувам со-Сад да те видим не бих те познао.
Сепак најубава и најпсиходелична барем за мене ќе остане-Два галеба бела. Виолините симфониски ја предат приказната за смртта, љубовта и предавството на оваа морска птица. Не се раѓа ваков глас и вакво музичко патешествие. И за крај позајмен цитат од јутуб од некое негово видео-Сви сте ви шабани, али само један је Шаулич.

Жално е бе жално,кралот замина!:place:
Нека почива во мир

Проклет да биде пијаната будала што удри во возилото,само тоа ќе речам проклет,пу!

Во некои медиуми се пишува дека починал од дисекација на аортата, на која веќе имал аневризма. Од фотографиите на несреќата се гледа дека таа настанала на дел од автопатот каде имало работа на автопатот и обично на тие места има ограничување од 80/km на час па доколку ибицата на Шабан возела со 80/km од сликите се гледа по оштетувањето на Маздата дека возачот на Маздата не возел побрзо од 130/km на час.

Пишува сега дека Шаулуќ излегол сам од возилото, дури и немал видливи повреди, но на крај срцето му откажало во болница, сепак скоро 70 години имаше.

Aj sto e Turcin nema vrska problemot e sto vozel do 180km na cas (taka pisuvaa) i bil pijan i nemal validna vozacka. Isto taka kolata ne bese negova tuku pozajmena. Aj sto e Turcin ama glup e kako daska, tolku prekrsoci pa uste pijan i so preterana brzina, stvarno na dusa zede 2 lugje poradi kretenizam do daska. Za zal iako ke lezi nekolku godini nema da se smeta za ubivstvo i so toa zatvorskata kazna e ogranicena mislam do pet godini mozebi nekoja godina plus.

Мислам дека информацијата дека Турчин (муслиман) го убил (условно кажано) Шабан Шаулич, сама по себе е расистичка и треба да не се споделува многу-многу.

Шаулиќ не е муслиман?
За него ништо негативно не се збори, нека почива во мир (ако поминал погребот), ама очигледно е дека некој обвинува муслиман, сеуште без судска пресуда дека е крив за нешто. Тоа расистички ми личи и звучи.

Како и да е, не е баш чисто дека единствена причина за смртта е сообраќајката.

За него ништо негативно не се збори, ама очигледно е дека некој обвинува муслиман, сеуште без судска пресуда дека е крив за нешто.
Онака ме интересираше што е по што другарка на жена ми е мажена за негов внук од брат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom