Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Една виза ти е доволна за сите земи од Европската Унија поточно од Шенген Зоната. Од таа листа отпагаат Бугарија, Романија и Грција за кои се вади посебна виза. Инаку препорачливо е ако патуваш во Франција да не идеш у Германска Амбасада туку во амбасадата која го покрива тој регион 9пр. за Шпанија е Француска амбасада).
Е сега од документи што треба тоа е многууууу различно, прво од типот на визата (туристичка, бизнис или работна) па од тоа дали си вработен, стдент ... но скоро секоја амбасада си има свој web и таму го има формуларот со сите потребни информации.
Мојата апликација ја изпратив во Виена во октомври и навистина брзо ми стигна визиран пасош.Сега сум кај брат ми во Торонто.На www.snapsolutions.ca/forums можеш безплатни упатства и совети да добиеш. ПозззЗнае ли некој која агенција посредува при вадење канадска виза? Станува збор за обична, туристичка виза за два месеца. Мајка ми треба да патува во јуни, ги има сите потребни документи и гарантно писмо од тетка и` со покана за престој од два месеца. Е сега, бидејќи не е пожелно да се малтретира да оди до Белград, разбравме дека имало агенции кои вадат виза, ама никако да дознаеме кои се тие агенции?! Во обичниве туристички, велат дека не знаат. Во канадскиот конзулат исто не знаат. Кој знае?
Фала.
kakva viza baras? jas kolku sto znam mozes 30 dena bez viza prestoj vo Tajland. Taka da dodeka si tamu imas 30 dena da si izvadis viza za prodolzuvanje prestoj. Ova go doznav minatata nedelaАј да ја реактивирам темава ,ми треба информација за виза за Тајланд.
А да прашам, за Хрватска нешто виза треба?
А да прашам, за Хрватска нешто виза треба?
На граница бараат гарантно писмо од фамилијата каде ќе престојуваш, доколку немаш шенген виза. Некогаш бараат гарантно писмо заверено во полиција, некогаш не. Еднаш бев сведок неколку момци не добија влез иако имаа покани, а не биле заверени во полиција. Некогаш воопшто не ни прашуваат. На крајот, ќе побараат да покажиш кеш пари за секој ден што планираш да бидеш таму (и до 200 евра за еден ден).
Значи не, ако не ја користиш Хрватска како транзит дестинација, ако си за во Хрватска шенгенот мало фајдеЗначи поарно шо си имам Шенген јас, Хрватите гнаси да ти биле![]()
Значи не, ако не ја користиш Хрватска како транзит дестинација, ако си за во Хрватска шенгенот мало фајде![]()