Виза

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Дали за сите земји од ЕУ е потребна иста виза? Како, Што треба за Виза итн итн.. и така, ако има некој шо сака да напиши нека напиши, на многу од нас ќе му е од полез... Тенкс однапред :)

Една виза ти е доволна за сите земи од Европската Унија поточно од Шенген Зоната. Од таа листа отпагаат Бугарија, Романија и Грција за кои се вади посебна виза. Инаку препорачливо е ако патуваш во Франција да не идеш у Германска Амбасада туку во амбасадата која го покрива тој регион 9пр. за Шпанија е Француска амбасада).
Е сега од документи што треба тоа е многууууу различно, прво од типот на визата (туристичка, бизнис или работна) па од тоа дали си вработен, стдент ... но скоро секоја амбасада си има свој web и таму го има формуларот со сите потребни информации.

Epa WEB od Шведска амбасада :)

Знае ли некој која агенција посредува при вадење канадска виза? Станува збор за обична, туристичка виза за два месеца. Мајка ми треба да патува во јуни, ги има сите потребни документи и гарантно писмо од тетка и` со покана за престој од два месеца. Е сега, бидејќи не е пожелно да се малтретира да оди до Белград, разбравме дека имало агенции кои вадат виза, ама никако да дознаеме кои се тие агенции?! Во обичниве туристички, велат дека не знаат. Во канадскиот конзулат исто не знаат. Кој знае?

Фала.

Ај да ја реактивирам темава ,ми треба информација за виза за Тајланд.

Значи најблиска амбасада има во Будимпешта колку што можев да видам,дали постои можност да се извади тајландска виза во Малезија со тоа што со нив немаме визен режим и оттука да се продолжи за Тајланд?

Една виза ти е доволна за сите земи од Европската Унија поточно од Шенген Зоната. Од таа листа отпагаат Бугарија, Романија и Грција за кои се вади посебна виза. Инаку препорачливо е ако патуваш во Франција да не идеш у Германска Амбасада туку во амбасадата која го покрива тој регион 9пр. за Шпанија е Француска амбасада).
Е сега од документи што треба тоа е многууууу различно, прво од типот на визата (туристичка, бизнис или работна) па од тоа дали си вработен, стдент ... но скоро секоја амбасада си има свој web и таму го има формуларот со сите потребни информации.

So Sengen viza mozes da tranzitiras niz Romanija bez problem,so Grcka viza mozes da odis vo TatarLand(Bugarija) ama pak tranzit,ako vlezes od Makedonija mora da izlezes vo Turcija,Romanija ili Poranesnata Otomanska Republika GAYLAND.Za GAYLAND ja znaete procedurata,malce sex vo ambasadata,maltretiranje na granica...

Знае ли некој која агенција посредува при вадење канадска виза? Станува збор за обична, туристичка виза за два месеца. Мајка ми треба да патува во јуни, ги има сите потребни документи и гарантно писмо од тетка и` со покана за престој од два месеца. Е сега, бидејќи не е пожелно да се малтретира да оди до Белград, разбравме дека имало агенции кои вадат виза, ама никако да дознаеме кои се тие агенции?! Во обичниве туристички, велат дека не знаат. Во канадскиот конзулат исто не знаат. Кој знае?

Фала.
Мојата апликација ја изпратив во Виена во октомври и навистина брзо ми стигна визиран пасош.Сега сум кај брат ми во Торонто.На www.snapsolutions.ca/forums можеш безплатни упатства и совети да добиеш. Поззз

Ај да ја реактивирам темава ,ми треба информација за виза за Тајланд.
kakva viza baras? jas kolku sto znam mozes 30 dena bez viza prestoj vo Tajland. Taka da dodeka si tamu imas 30 dena da si izvadis viza za prodolzuvanje prestoj. Ova go doznav minatata nedela

А да прашам, за Хрватска нешто виза треба?

А да прашам, за Хрватска нешто виза треба?

На граница бараат гарантно писмо од фамилијата каде ќе престојуваш, доколку немаш шенген виза. Некогаш бараат гарантно писмо заверено во полиција, некогаш не. Еднаш бев сведок неколку момци не добија влез иако имаа покани, а не биле заверени во полиција. Некогаш воопшто не ни прашуваат. На крајот, ќе побараат да покажиш кеш пари за секој ден што планираш да бидеш таму (и до 200 евра за еден ден).

На граница бараат гарантно писмо од фамилијата каде ќе престојуваш, доколку немаш шенген виза. Некогаш бараат гарантно писмо заверено во полиција, некогаш не. Еднаш бев сведок неколку момци не добија влез иако имаа покани, а не биле заверени во полиција. Некогаш воопшто не ни прашуваат. На крајот, ќе побараат да покажиш кеш пари за секој ден што планираш да бидеш таму (и до 200 евра за еден ден).

Значи поарно шо си имам Шенген јас, Хрватите гнаси да ти биле :tapp:

Значи поарно шо си имам Шенген јас, Хрватите гнаси да ти биле :tapp:
Значи не, ако не ја користиш Хрватска како транзит дестинација, ако си за во Хрватска шенгенот мало фајде :)

Minatoto leto bev vo Italija na odmor. Trebase da podneses nekolku dokumenti pa da pocekas nekolku dena pa da ti se javat dali si dobil ili ne. A sega zavisi od vizata. Mojta viza bese za vo sengen zonata, taka da mozam da setam vo ostanati evropski drzavi iako iam italijanska viza

Значи не, ако не ја користиш Хрватска како транзит дестинација, ако си за во Хрватска шенгенот мало фајде :)

Низ Хрватска врвам ко ќе одам Словенија, досега немало проблеми.
Само не знаев дека имале толку побарувања ако одиш таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom