Хоби: изработување накит

• Креатор на темата Креатор на темата Шмизличка
  • Време на започнување Време на започнување
Еј супер се,ај ќе ги сликам и јас моите и ќе ги ставам.Неделава сестра ми направи ланче и менѓуши,како тие двата пара на првата слика.Многу ми се свиѓаат тие плишаните ако си ги видела во продавницата,понови се изгледа.:salut:

Еј супер се,ај ќе ги сликам и јас моите и ќе ги ставам.Неделава сестра ми направи ланче и менѓуши,како тие двата пара на првата слика.Многу ми се свиѓаат тие плишаните ако си ги видела во продавницата,понови се изгледа.:salut:

Незнам, не сум била одамна ама ќе биде наскоро. Неам закачалки, месецов се убив од правење.
Ајде стави некои и ти, па да ти украдам некоја идеа хаха :salut:

Една комшивка моја другарка со мајка и праат хенд мејд накит :).

Ептен е интересно! тоа е еден вид како на глина се прават форми и се пече. Имам правено јас и убаво е. Инаку тестото го купуваа од Грција и било доста скапо мислам дека еден килограм 25 евра или така нешто али не сум сигурна.

Инаку мене скоро цела бижутерија ми е од кај нив, ми праат по порачка. Многу ми се убавио бидејќи се единствени, никогаш нема да се направат втори такви.

А и забораив да кажам една моја подалечна родинина, исто купува монистра од Грција и прави обеткии ланчиња, убави. Имам неколку пара али не ги носам, ги носам оние од глината бидејки ми се потинејџерски.

Ej,koga se zboruva za izrabotka na nakit,i jas moram da kazam nesto..pocnav pred dve god i sega mi e opsesija:je:...
Inace ja sum od Ku,i tuka ima samo dve prodavnici sto prodavaat delovi za nakit..taka da nemam mn izbor pri biranje materijal...eve i nekoi sliki

Moже да дадете поточна локација на продавниците ме фати нешто мерак и јас да пробам :)

Ke moze li nekoj da mi kaze kade tocno se prodavnicite vo Sk. zosto jas nekolku pati baram i nemozam da najdam nisto.:pipi:

BTW eve uste nekoi moi dela izraboteni od glinamol:smir:

Ke moze li nekoj da mi kaze kade tocno se prodavnicite vo Sk. zosto jas nekolku pati baram i nemozam da najdam nisto.:pipi:

BTW eve uste nekoi moi dela izraboteni od glinamol:smir:

леле многу се добри баш оригинални и неповторливи!!!!!! стварно се екстра:smir:

Falaa na komentot..Btw ja najdov prodavnicata kaj soborna..i mnogu sum srecna poradi toa...Dovolno e da kazam deka decko mi so stoperka mi go merel vremeto kolku sum se zadrzala-45 min.....:):)

447715402_043824bffb.jpg
447715396_e9bdd5050c.jpg
463880615_ed78a7177c.jpg
463880615_ed78a7177c.jpg

еве еден мал дел одо моите изработки со монистри.се надевам дека ви се допагаат.

Ееее Дренка мене ми се свиѓа тоа втората алка!! Иначе убави се сите...Ама за женски се(усвари и ти женско си:pos:)
П.С. Шмизличка јавно те повикувам на темава со мој материјал а ми изработиш АЛКА!!:smir: Те нема на мсн а сакам алкааа!! :pos:

Ова нешто интересно било . Пред некој ден мојот другар гледам почнал да работи , да прави разен накит , ме фаќа и мене Мерак :)

Ееее Дренка мене ми се свиѓа тоа втората алка!! Иначе убави се сите...Ама за женски се(усвари и ти женско си:pos:)
П.С. Шмизличка јавно те повикувам на темава со мој материјал а ми изработиш АЛКА!!:smir: Те нема на мсн а сакам алкааа!! :pos:

Готова е бе!! Те чека=) ...и ја:baeh:

Не знаев дека имало вакви работи во Македонијава, ама како и да е супер се сите работи што сте ги направиле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom