„Поинаква“ матурска вечер: Дајте идеја!

  • Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување
F

filmadzijka

Гостин
Завршувањето на средното училиште треба да се одбележи со „големо финале“. Со тоа не мислам на домашните и кафеанските прослави со стотина гости, кои се непотребен „земјотрес“ за многу семејства и уште повеќе ученици, туку на крајот на четиригодишната дружба „во добро и зло“ кој ТРЕБА некако да се одбележи.
Време е за позитивни промени. Некои тоа го гледаат во екскурзија наместо „свадба“. ОК. Но што ако сепак, поради било која причина, останувате на опцијата матурска вечер? Како да се направи поинаква и модерна? Сигурно имате некоја супер идеја. Откачена или закачена, секоја е добродојдена :)
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
хихи,темава ми дојде како порачана!!!!тука во Гевгелија,според мене е општ хаос,како и секоја година,али оваа,ваљда дека заради нас се работи,ми е некако по...голем отколку ланскиот (хаос) :)
преку глава ми е од секојдневното карање(не се разговара нормално во никој случај!),моите школски не сакале свадба!! никој не ги тера најнормално...мое мислење околу тоа дали да се оди на страна или не,беше да се остане тука,кога ги набројав фактите,ме направија будала дека ќе парадирам пред цел град,дека свадба не им се правела,дека и обична вечер можеле да одат во диско! кратко и јасно реков: каква-таква,наша е!екскурзија имавме лани,а матурската вечер се слави еднаш годишно,и никогаш пак нема да се собереме сите заедно на едно место..(после излезе дека наметнувам мислење и ги разубедувам од намерата за шетање:tapp:)
инаку,во еден наврат,кога разговарав со една од школските,рече дека ако веќе треба да се остане и да се прави матурска вечер,сакала тоа да биде од типот на американските,како во американска пита!

тие мислат дека на матурската цела вечер ќе ечи народно и ќе се игра оро...а напротив,ланската,беше и со забавно,и со рок,и со народно,и српско,и оро....од се по нешто...и како поминаа??????ниту еден не се пожали!
како и да е,сметам дека треба можеби некоја измена...али уште не сум размислила конкретно што...
ај мајката,колку сум паметна,се изнакажав а што треба да се промени не кажав
 

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
изгледа ова за екскурзија низ цела МК е актуелно...
има и во Ср за екскурзија инаку и јас сум ЗА екскурзија од причина што и таму може да си напраиме матурска вечер а и ќе се прошетаме...
едит: i like americans pie prom night...go stifler goooooo:vozbud::vozbud::vozbud:
:pos2:
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
е како да не,таму ќе правите/правиме матурска...извини,каде??во автобус????ма немојте!таму не одиш за да правиш матурска,таму одиш за да се опиеш,за да се шмекнеш со кој ќе ти се пружи шанса...така е со сите,кој е отишол некад на екскурзија возбуден за да види некоја знаменитост??
да не се правам паметна многу,ипак нели,не беше важно кај си,туку со кој си...а кога е веќе така,тука или таму,пак ќе има забава.
тие што најмногу скокаат за шетање ќе бидат први на орото! мене така ми стои...
 

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
лоооол у автобус?????
мислиш дека во Ср или Гевгелија или било каде ќе имаш повеќе избор од Будимпешта(каде што се сака да се оди) или било која поголема странска метропола...
 
F

filmadzijka

Гостин
за Nippi: Ако, ако :) нека се динствува мислата некое време, па ќе ти текне нешто интересно. :salut:

за HandSome: А бе дете, за матурска прашувам :tapp: Не скокај редови!:helou:
 

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
а јас за шо зборам...:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
пишав дека во поголемите градови има милион посалам места да си славиш пром најт оти таа ќе славела у автобус...:tap:
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
факт е дека таму ќе ја немаме таа слобода која ја имаме на свој терен,а тоа кажува доволно....мислиш дека ќе ти дозволат да шеташ кај сакаш и во колку сакаш??да не зборувам пак за Бугарија како опција,јас си знам само кои приказни допреа до мене околу се тоа што се случувало таму,и како изреагирале домаќините...све рода на Тони С. бре мајката...
 
N

NeMiRnA

Гостин
Koga ke slusnam neso okolu maturska i slavenja,se ezam cela i begam podaleku,me nervira toj muabet...gluposti,svadbi bez nevesti,nepotrebno potresuvanje,a koa ke si ja cuknes glavata sfakas deka utredenta nema da se sekavas koj kako bil oblecen,tuku ke ti se place od pomislata deka go nema srednoto,stanuvas od spienje i takov pospan si vikas i sto sega...na fakultet,porasnav(donekade).
Taka da koa stanuva zbor za maturska sto se odnesuva do mene,ne bi slavela,tuku tie pari koi ke gi potrosam za castenki,obleka itn,podobro da gi vlozam vo dooobra ekskurzija kako taa sto bese na pocetokot na skolskata godina(fakt e deka ke se pie,na maturska slucajno da ne ne se pie,pa ne sme tolku deka majku mu pa da neznaeme so praime) i toa e se.Neso sto mi svetka u glava e masovno odenje na cel klas u Aleksandar palas so iznajmen gradski avtobus od koj eci bleh muzika...interesno :)
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па искрено мислам дека секоја година матурите се само копија и едно те исто од претходните години. Истата шема прво претходно славиш нели со роднини ова она(обично), па на местото со клас кај ќе се слави, па после у кафани или не знам и после у школо со трубачи... Мислам дека треба да се внесе нешто оригинално во славењето на матурската вечер...ама сепак...
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.487
Поени од реакции
5.963
До некаде се согласувам со NeMiRnA, матурските кај нас се општ хаос, не се знае кој пие кој плаќа, трошоците се без потреба. Целата работа е некако монотона, машките во костуми, женските во фустани (не знам за кај вас ама во Струмица е вака, нема шанси да видиш девојка во панталони на матурска) како на бал. Јас цел живот немам облечено фустан и сега за матура демек морало :tapp:
Повеќе сум за една екскурзија на 3-4 дена иако факт е дека и таму ќе се пие барем ќе имаме некакви спомени за разлика од тоа тука што секоја година е едно и исто.
 

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.693
Поени од реакции
287
али како и да е на матура трезвени да не идете.ја така се заебав.
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
кој бре морало во фустан,јас во животот не сум облекла исто како тебе Вокер,кој рекол дека мора,шо може нема да ме пуштат внатре ако не сум со фустан??ма дајте...мислам дека оној балскиот дел дефинитивно треба да се исфрли..
 

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.693
Поени од реакции
287
да ептен е бабински,моеш да се облечеш како сакаш.нема закони околу матура (сеуште)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom