идентитет

Член од
24 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
дали постои можност преку интернет да се добијат податоци за некое лице ? ако постои начин ако некој знае нека ми кажи ????
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.174
дали постои можност преку интернет да се добијат податоци за некое лице ? ако постои начин ако некој знае нека ми кажи ????
може ако тоа лице оставило свои податоци јавно на интернет
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.456
Поени од реакции
6.440
може ако тоа лице оставило свои податоци јавно на интернет
Обично преку е-маил пуштаат вирус и од ПЦ -то се вадат податоци што ги има таму...
а Хакер може да хакира и избирачки список и да извади од таму податоци, имаше случка во Хрватска, зема податоци од многу луѓе па нарачуваше онлајн смартфони а подоцна и кредити подигаше во нивно имне ( направи и фалсификат лични карти, не за да гласа туку за да подига пари од банка во име на други лица) ...
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.174
Обично преку е-маил пуштаат вирус и од ПЦ -то се вадат податоци што ги има таму...
а Хакер може да хакира и избирачки список и да извади од таму податоци, имаше случка во Хрватска, зема податоци од многу луѓе па нарачуваше онлајн смартфони а подоцна и кредити подигаше во нивно имне ( направи и фалсификат лични карти, не за да гласа туку за да подига пари од банка во име на други лица) ...
од мои податоци, на хакерот можат само да му стигнат дома барања за исплата на рати по банки па да се чуди како ќе ги плаќа
 
Член од
12 март 2009
Мислења
12.456
Поени од реакции
6.440
од мои податоци, на хакерот можат само да му стигнат дома барања за исплата на рати по банки па да се чуди како ќе ги плаќа
не, тој фалсификувал лична карта и си отворил сметка нова а вадел со картица, само адресата и податоците останале на жртвата, на која и дошло да враќа кредити..... ако не веруваш пак ќе го постирам случајот... е сега има во Хрватска и цака и со превземањето на пратки, но таму полесно се открива кој превземал.. па тука имаше од хакирана странска картичка нарачувале скапи работи, после бркале врски да ги подигнат работите од аеродром
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.174
не, тој фалсификувал лична карта и си отворил сметка нова а вадел со картица, само адресата и податоците останале на жртвата, на која и дошло да враќа кредити..... ако не веруваш пак ќе го постирам случајот... е сега има во Хрватска и цака и со превземањето на пратки, но таму полесно се открива кој превземал.. па тука имаше од хакирана странска картичка нарачувале скапи работи, после бркале врски да ги подигнат работите од аеродром
Со мое име и адреса и слика од лична карта само ќе наебе, мене ме има низ сите информативни банкарски системи, шом влезам в банка службениците пуштаат аларм и аутоматски се заклучуваат вратите во банките, а ако се обидам на бнмкомат - тој се блокира и се уклучува звучан и светлосен аларм
Јас сум баниран од домашен и меѓународен платен промет, преговорите на Македонија и ММФ се прекинати ради мене
 
На врв Bottom