Што јадете во моментов? (фото)

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.702
Поени од реакции
6.755
Куде Баба Цана, признај!
 
Член од
20 јануари 2021
Мислења
400
Поени од реакции
4.398
Куде Баба Цана, признај!
Да даа, ама искрено не сум импресиониран. До душа тоа е и што очекував. Ако на пример беше по солено да не морам сам да доставам сол и да имаше уште некој вкус, уште некоја нијанса на луто, ќе беше по топ...
Како да фали уште некоја состојка, за баш по-топ да биде :D
 
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.702
Поени од реакции
6.755
Сосема те разбирам. На малкумина им успева да направат совршено.
Пред повеќе од 10 години, редовно одевме во ресторанот Конак Сута, во селото Кучевиште. Сопственикот, Крушевчанец, стар и искусен кафанџија, ни спремаше ширдени, по нарачка. Кажуваше дека ширденот е јадење за сиромаси и дека се сеќава како со баба му одел во месарница, откако ќе се продаде месото, па ќе останат изнутриците. Ги спремаше по рецептот од баба му и, такви ширдени никаде не сум пробал, па ни во Прилеп и Крушево. Тоа е она што го кажуваш, малку фали за да биде одлично.
Оваа година, кога беше Курбан Бајрам, се пуштив во потрага, да најдам ширдени во некоја од месарите. Сакав да се обидам сам да спремам. Не успеав, ќе барам догодина
 

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
36.765
Поени од реакции
29.042

Kajgana Shop

На врв Bottom