Што сакаат (бараат) жените?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Mногу работи. Ќе те тагнам кога ќе го завршам постот.
Ти на делови се искажуваш серијално. Ајде ко така тагни ме на последната епизода.

@OmarSpears абе кај избега у Драга Кајгана чоек :pos: Многу исшалта, стај го овде постот не во приватни пораки нема сигурно приватно да ги решаваме прашалниците.
 
Последно уредено:
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Se misli dal da pise toa so si go misli covekot...
 

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.363
Кој шо мислит две мисли мислит, зато немојт да пишит:D.
 

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.362
Поени од реакции
3.115
Се омажив за човек што го знаев само неколку месеци, го запознав сакајќи да го преболам бившиот со кој раскинав од глупава причина.

- Во мојот град ова се дешава на секоја втора девојка, во врска е со некого по 5-6 па и 8 години, се караат ради некоја банална (само тие ја знаат точната) причина и после неколку месеци - опа стапиле во брак со некого за кого не сме ни знаеле дека биле во врска. Тоа ме буни највеќе - зошто? Страв ти е дека ќе останиш стара мома? Не си навикната да си сама? Не сфакам? Зошто во брак? Што ќе ти реши тоа? Пари дадени за џабе. Двајца будали и 300 гладни работава.

Двајцата знаевме дека сме еден за друг, дека ќе останеме заедно засекогаш, знаев дека нема да погледне никоја после мене, но не можев да го трпам секое негово раскинување поради глупава причина.

- Да, да, да само што не живееме во бајките, не си ти Снежана, нити пак Пепелашка - не постои принц на бел коњ. Животот е суров. Денес времето е стасано до тоа ниво да е тешко да си веруваш сам на себе. И мажите и жените вараат, тоа е факт. Не сите но поголемиот процент ДА. Е секој со среќата - за некои ќе се научи, за некои не!! Секое негово раскинување - штом раскинале повеќе од неколку пати - нешто тука не е како што треба!! Нешто не е во ред, а кого е виновен? Тоа само тие си знаат!!

Сакав да си докажам дека без секој се може, сакав да си докажам дека не сум зависна од неговата љубов која можеби ја чувствував, но никогаш не слушнав „Те сакам" од неговата уста. Сакав врска во која некој што ќе ме осипува со внимание, ќе ми кажува дека ме сака и ќе ми ја бакнува раката како во филмовите.

- Ете доказ за тоа што го кажав погоре. Девоја која живее во филм. Излези од филм, животот не е филм. Животот не е 120 минути романса со среќен крај. НЕ е !! Оти и премногу внимание не е на арно, после тоа ќе рече дека е љубоморен и посесивен. Дека не ја остава да диши.

Решив да му ставам крај на тоа нашето, што и да беше и започнав да излегувам со друг човек. Беше повнимателен, подобар, ми кажуваше дека ме сака постојано, не се срамеше да ме фати за рака, сакаше да се гледаме често, ме запозна со неговите пријатели, роднини, родители. Правеше сè што овој претходниот кој го сакав повеќе од животот никогаш немаше направено. Се обидував да го преболам и да се убедам дека може да го засакам мојот нов партнер, едноставно беше совршен, без мaана, како скроен за мене, но не и јас за него.

- Но?? Ете тоа што го бараше и го најде, ама пак нешто ти фали - женска логика. Сакам ама нејќам, море сакам, ама не..

Беше ден на жалост наместо ден на радост кога ме запроси, а јас не можев да кажам не. Немаше причина, врската беше супер, „ние” бевме супер, само што не можев да го засакам иако проклето се трудев, лојалноста во мене победи.

- Напротив, да беше девојкава од third world countries би ја сфатил, таму ти го планираат сопругот уште пред да се роди детето, посебно ако е девојче оди зуцни нешто да те видам. Има ќотек да јадиш и пак по нивно да е. Таа е од либерална земја (макар така мислам) каде што има право на збор, нели феминизам и такви ствари и пак НЕ МОЖЕВ ДА КАЖАМ НЕ ?? Оти ма? Да не ти застана свекрва ти со нож на грклан? Не сфакам? Оти ??

Прифатив и стапивме во брак, беше убаво, секој ден беше исполнет со интересни изненадувања, немаше нервози, љубоморни испади и слично.Ми веруваше бескрајно, а и јас него, знаев дека ме сака, повеќе од животот како што јас го сакав бившиот. Не можев да го оставам, би се чувствувала ужасно си реков.

- Како и секоја врска така и првите неколку недели во брак. Се е мед и млеко. Се е како на сон. Додека еден ден несакајки ќе се разбудиш и ќе сфатиш дека не е секој ден Велигден. Ако е со план да го остави или не е сигурна дека сака да биде со него, што курац влага во брак. Нека биди модерна, нека биди engaged, ко и секој втор пар што е.
You know marriage doesn't guarantee a happy ending, just an ending.


Еден ден добив повик од мојот бивши, сакаше да се најдеме на кафе и да позборуваме. Прифатив кога сопругот беше на работа, заминавме во кафуле надвор од градот и не знам како завршивме во неговиот стан, под чаршафите кои ми беа добро познати. Се вратив дома пред да се врати мојот сопруг од работа, ги спакував куферите и го оставив со писмо во кое пишуваше сè што никогаш не би успеала да му кажам во лице, причината поради која заминувам. Сè беше убаво објаснето, завршуваше со реченицата - „Прости ми, знам дека згрешив што дозволив да заминеме толку далеку."

-Не сфакам, замина што замина со дечко и што мисли сега? Се се смени? Нема да биде како порано? Прво за тоа што реков погоре повеќето вараат: испадна дека е така!! Кукавица - барем да се соочиш со фактите како возрасна личност!! Колку и кучка да се покажа, кутриот заслужива барем едно објаснување. Заслужува едно It's not you, it's me срање.

Можеби направив страшна грешка што заминав со друг, но на грешките се учи нели, научив дека не е важно дали некој ти кажува дека те сака, важно е дали ти го чувствуваш тоа без зборови. Не е важно дали некој ти ја држи раката постојано пред сите, важно е никогаш да не ти ја пушти кога паѓаш во самотија. Не е важно дали некој ќе ти ја бакнува раката, се додека го чувствуваш како ти ја бакнува душата секој ден, никогаш нема да престане. Не е важно дали некој не те сака на начинот на кој што сакаш да те сака, бидејќи тоа не значи дека не те сака воопшто. Јас можеби погрешив, но не правете го вие истото, не го оставајте тој што го чувствувате, во потрага по некој совршен, бидејќи таков не постои. Оваа грешка ме чинеше живот, мојот живот кој успеав да го спасам од погрешна љубов осудена на вечност потпишана на хартија.

- Многу и неписмени останале, мислејки дека научиле нежто, па ќе ги видиш на 50 години со уште едно 2-3 другарки, слични, немажени - разведени, стари моми на кафе!! Така и ти!! И пак тоа што го наведив погоре - Сакам да се ебам, не сакам да ми влезе работава. Прво го остави оти не и вели Те сакам, сега сфати дека и не е толку важно тоа. Работава испаѓа девојкава влезена во ПМС и заглави некаде, никако да излезе. Туку сака несака ке излезе за неколку години - климакс матер ќе и еба.

П.С. Од се срце ти посакувам тој што го зеде на душа никогаш развод да не ти даде !!


@leandra да не ти е во мисла де !!
 
Последно уредено:
Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Секако дека знам што сакам, сакам некој што ќе ме сака онака како што јас го сакам него, сакам почит, доверба, искреност, не сакам симнување на ѕвезди, не сакам скапи вечери, не сакам поклони, сакам искрена и топла прегратка:toe:
 

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Врска неам што сакам искрено.Мене може да ме привлече и да ми биде симпатично како ги крсти нозете, како се смее, како ја фаќа флашата дур пие пиво...А после кога ќе се занесеме во врска хмммм најбитно ми е почит,сигурност и добар секс. За во брак не знам, мислам дека истото би го сакала + две-три деца :noze:
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.287
Сакаат да идат на концерти.
 
Член од
5 јули 2013
Мислења
85
Поени од реакции
37
Jas samo edno znam:Tie sto ziveet vo bajkite si ostanuvaat so majkite!Nikos nema da imam doverba vo zena,ama nikogas zasto!?Zasto i samite neznaat sto sakaat,samite kako prvo ne se sakaat, ne pa da imaat srce i dusa da sakaat nekoj decko ili soprug,Cel zivot ke si go pominam so avanturi kolku sto ke mi bide ubavo da ostam vo istite!!!
 
Член од
20 декември 2010
Мислења
12
Поени од реакции
2
abe na koj mu e gajle sto oni sakaat? bitno e sto nie sakame, ako ti cekas nekoja izgubena da se odluci otide vekot. Zivotot e kratok zenite se kako avtobus ako toj ne odgovara ke dojde drug. Ponekogas covek treba dobro da proceni se ima sluceno da iskocam so nekoja sto ima pogolemi kvalifikacii gledas od prva privlecna ubava obrazovana no slika bez ton dzabe i magicno stapce ne i pomaga, a se desilo i so nekoja i pod normalna da znae dobro da ugodi da iznenadi :D
 
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
што сакаат? некој подебел така. не знаат ни они што сакаат, затоа само од кур на кур скокаат.
 

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
што сакаат? некој подебел така. не знаат ни они што сакаат, затоа само од кур на кур скокаат.
Ти раскина или само не ти даде кучката? Друго објаснување немам :cautious:
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.606
Поени од реакции
10.846
Жена нејќе да ја замараш. Исто ко што ти не сакаш да те замараат.
Овие што мрчат, разочарани од животот и слични на нив, се кладам дека повеќе од една пичка немаат видено. Инспирирани од муабетите на татковците и дедовците кои пола живот го поминале во дркање. Од тие посрани стереотипи каде жената увек ќе биде курва, а мажот богиња пропаднаа генерации и еден тон деца никогаш не ја видоа светлината од вагината, него завршија во канализација.
Никад не сакав да станам психијатар, ама јебеш, поред површни умови мораш да бидеш копиле.
И јас некад гледав само на монитор пиженца, ама од кога станав џентлмен (во превод нежен човек) глава не можам да кренам. Посебно ако си позитивен, им го праиш меракот и им го пушташ шмекот.
Па зарем да глумам сељак од реклама за деним што се бричи со нож? Факит бро, пре би ебел.
Да можам сите 3 и кусур милијарди би ги задоволил и би барал друга планета со други 3 милијарди женски битија. Лесно е кога знаеш како, ама па просто е, пред нос ти е.
Ова е уште еден бесплатен совет, не наплаќам. Затоа луѓето ме мразат.
Позз.
 

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Све тука некои искусни момчата, како немаав среќа барем на еден таков да налетам...
Туку шо ми беше муабето...добри сте ;) А ние таквите ги сакаме :love:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom