Што му се случи на 21ви Век?

Византиецот

The BETHA. with a lasting Alpha aftertaste
Член од
14 март 2021
Мислења
2.399
Поени од реакции
5.610
Инспириран од мој пост во страдната Драга Кајгана (признавам и од мене deliberately бајди страдана), се решив да ја отворам темава. Постот во Драга Деспина е напишан делумно саитирично, но овде прашувам реално.

Чуден, а? ДваесетИкецот како век кајги. Шо би рекла биџонс, сето се деморализира, се разобличи. ЦЦЦ. Време во кое Франција се залага за голема блгерија. Like, WHAT THE ACTUAL FUCK, ни било ни че биди, или барем така си мислефме. Да ми платеше некој, немаше да му верувам. Време во кое Германија и Австрија се повеќе на страната од Македонија, отколку на бугарија - исто доста извитоперен историски невозможен став. И капак на се, Русија е новата Фашистичка Германија, убива стотици Православни Христијани на ден. Сето си еба пиперо. Само посматрам со dumbstruck face, збунето, благо подзинат мешам со очите лево десно, пробувајќи да разберам кој јади и кој пија.

За да го зачинам постот со уште повеќе премногупаметнаАглупава мисла, турам песнуле од француски weirdoфци. Луји се преврти во кофчегот од Пурпурен Мермер, пошто на англиски пеат. Гарант за Европска Ариана пеат. khm.

Едниствениот сум? на кој сите овие настани не му прават ама баш апсолутно никаква смисла. Векови Историја на Човештвото - сум ја читал по инвестиран и од потенцијален Вонземјанец, и овај нов Век со неговите скорешни настани, ми е тотално бесмислен и неинтересен. За апсурд на Векот го прогласувам руското убивање на Православни Христијани. Ми дреми за тоа на каков НАТО начин наоѓате причина да го оправдате тоа убивање, за мене е сепак најголем најодвратен апсурд, грев на милениумот.

Со два збора, што му се случи на 21ви век? Се избугари. Кога би можел, дури и Боже, со белата брада од византиското небо, протнат со носот низ памучни облаци, опкружен со ангели со шарени крила, сето ова што се случува би го избришал со гума. Пошто и него му е неинтересено.

За бугарите само некој ко Василиј Македонецот. Ќе срипате вие, ама бил Хомо! ќе речам јас - е добро де, пак мажиште во секоја смисла. Впрочем, го биело глас дека бил најидеалениот маж у Визант, шо ти се вели Македонец. Можи му купувал Гучи чанти на љубовниците, ама за бугари па, ептен бил измислен. Нив како што ги редел никој немал редено. А и грко, тате на Анчи не останал покусо. Анче гордо и ни малку помпезно тврди дека повеќе од 80 посто од косооките коњаници довјавани од степите на Азија, кои си ги стегале черепите во менгеме (кои убивале словенско рисјанско население во темите Тракија и Македонија, дури и во Дачија според нејзините записи) - паднале, пред копјето на Алексиус. Дали е ова Хејт Спич, и ако да, дали пола татарски форум можи да ми го испуши? И онака знаете дека ми прави мерак. ХАХАХАХАХАХА Да ми го испушат? неможи бе, ни тоа не им давам. Би сакале знам, ама тажно да реагираат тоа можи, тоа во мојот речник се брои како еквивалент. :LOL::ROFLMAO:
 
Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
16.952
Поени од реакции
8.879
Инспириран од мој пост во страдната Драга Кајгана (признавам и од мене deliberately бајди страдана), се решив да ја отворам темава. Постот во Драга Деспина е напишан делумно саитирично, но овде прашувам реално.Едниствениот сум? на кој сите овие настани не му прават ама баш апсолутно никаква смисла. Векови Историја на Човештвото - сум ја читал по инвестиран и од потенцијален Вонземјанец, и овај нов Век со неговите скорешни настани, ми е тотално бесмислен и неинтересен. За апсурд на Векот го прогласувам руското убивање на Православни Христијани. Ми дреми за тоа на каков НАТО начин наоѓате причина да го оправдате тоа убивање, за мене е сепак најголем најодвратен апсурд, грев на милениумот.

Со два збора, што му се случи на 21ви век? Се избугари. Кога би можел, дури и Боже, со белата брада од византиското небо, протнат со носот низ памучни облаци, опкружен со ангели со шарени крила, сето ова што се случува би го избришал со гума. Пошто и него му е неинтересено.

За бугарите само некој ко Василиј Македонецот. Ќе срипате вие, ама бил Хомо! ќе речам јас - е добро де, пак мажиште во секоја смисла. Впрочем, го биело глас дека бил најидеалениот маж у Визант, шо ти се вели Македонец. Можи му купувал Гучи чанти на љубовниците, ама за бугари па, ептен бил измислен. Нив како што ги редел никој немал редено. А и грко, тате на Анчи не останал покусо. Анче гордо и ни малку помпезно тврди дека повеќе од 80 посто од косооките коњаници довјавани од степите на Азија, кои си ги стегале черепите во менгеме (кои убивале словенско рисјанско население во темите Тракија и Македонија, дури и во Дачија според нејзините записи) - паднале, пред копјето на Алексиус. Дали е ова Хејт Спич, и ако да, дали пола татарски форум можи да ми го испуши? И онака знаете дека ми прави мерак. ХАХАХАХАХАХА Да ми го испушат? неможи бе, ни тоа не им давам. Би сакале знам, ама тажно да реагираат тоа можи, тоа во мојот речник се брои како еквивалент. :LOL::ROFLMAO:
Трансформација голема на човекот, нажалост.:(
Разноразни задоволства донесе овој век, но човекот пак не е среќен....многу луѓе а малку срца.
Овој 21 век отиде у курац, у мобилни, у компјутери, таблети.....развиена технологија а се поглупи, неспособни луѓе.
21 век отиде во безброј можности, а се помалку време....Кога би можела да бирам, би сакала да се вратиме во минатиот 20 ти век :(
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.857
Поени од реакции
6.494
Socijalni mrezi mu se slucija na 21 vek.
Интернет, компјутерс, лаптопс, смартфоунс, таблетс... Технологијата си го зема својот данок... До пред само неколку децении технологијата била/беше на нула, на минимум и луѓето многу повеќе биле/беа физички активни, социјално активни, за разлика од последниве 2-3 декади на масовен технолошки развој каде што многу повеќе време просечниот човек поминува пред тие тв или компјутерски екрани отколку во реалноста. Повеќе виртуелност отколку реалност и после зошто имало толкава отуѓеност помеѓу луѓето, кој е крив, пак Цацко бил крив !
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
18.260
Поени од реакции
32.146
12c695aae9ad0476bbdfc3b9d4d861b7.jpg.750x400_q85_box-0,47,736,440_crop_detail.jpg aa80e43ebb079c05386f3b6ba7387634.jpg

...во прв ред, на 21 век му се случи мажот да стана понежен пол, мажот сака да биде жена и бидна жена, жената сака да биде мушко, се однесува како мушко, сака да работи како мушко, сака да има пенис, па бидна пенис од клиторис, се испомешаа половите во име на виножито, а за таа трансформација добар процент од луѓето ја сметаат за нормална!

gay-idf-1024x640.jpg

нормално им е љубовта и меѓусебна поврзаност на ист пол, маж да се бакнува со маж, па макар биле војници, како една професија која ја докажува мушкоста, барем до сега!

npr.brightspotcdn.com.jpg ca-times.brightspotcdn.com.jpg
 
Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.857
Поени од реакции
6.494
...во прв ред, на 21 век му се случи мажот да стана понежен пол, мажот сака да биде жена и бидна жена, жената сака да биде мушко, се однесува како мушко, сака да работи како мушко, сака да има пенис, па бидна пенис од клиторис, се испомешаа половите во име на виножито, а за таа трансформација добар процент од луѓето ја сметаат за нормална!
Всушност не ја сметаат за нормална, туку едноставно тоа е реалноста, нешто као прифаќање на реалноста, каква и таа реалност да е, едноставно некои индивидуи влегле у тој филм и тоа е тоа, кои сме ние тоа нивно право да им го ускратуваме, ако некој маж решил да се трансформира во жена и обратно некоја жена у маж... тоа си е нивен живот и нивен проблем, што сакаат нека прават со себеси... Помирувањето и прифаќањето на реалноста таква каква што е апсолутно не значи и дека таа реалност е нормална, но ете од некаква култура, хуманост и коректност едноставно мора дури и таквите индивидуи да бидат прифатени како нормални иако факт е дека се/сме бајаги различни !
 
Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
18.260
Поени од реакции
32.146
Всушност не ја сметаат за нормална, туку едноставно тоа е реалноста, нешто као прифаќање на реалноста, каква и таа реалност да е, едноставно некои индивидуи влегле у тој филм и тоа е тоа, кои сме ние тоа нивно право да им го ускратуваме, ако некој маж решил да се трансформира во жена и обратно некоја жена у маж... тоа си е нивен живот и нивен проблем, што сакаат нека прават со себеси... Помирувањето и прифаќањето на реалноста таква каква што е апсолутно не значи и дека таа реалност е нормална, но ете од некаква култура, хуманост и коректност едноставно мора дури и таквите индивидуи да бидат прифатени како нормални иако факт е дека се/сме бајаги различни !
...ако го загрозува човештвото и околината од таквото однесување тогаш е и мој и твој проблем и на сите!
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
16.952
Поени од реакции
8.879
...ако го загрозува човештвото и околината од таквото однесување тогаш е и мој и твој проблем и на сите!
Тие се најмал проблем, воопшто не го загрозуваат човештвото.
Пропаѓањето на цивилизација е само поради човечката ненаситност, среброљубец, материјалиста, егоист...во овој век има најмногу умрени луѓе од постоењето на човекот.
Требаше ли во 21 век да се мисли и стравува за светски рат?
Цивилизирани умни луѓе?
Кога бев мала, ги слушав постарите кога велеа за крајот на светот, крај на планетава земја, но они мислеа дека опасноста доаѓа од други планети, метеори, кои кружат околу нашата..но, опасноста за уништување на човештвото е нуклеарното оружје кое е во раце на човекот, со него може да уништи планетава еднаш и засекогаш....фармацевтските индустриии сите фабрики во светот ни загадија основните човекови потреби, вода и воздух....
Или ќе се промени човекот или ќе летнеме некој ден....пуфф...ќе се сториме повторно прав.
 
Член од
22 јуни 2022
Мислења
50
Поени од реакции
114
Луѓето во 1950-та претпоставувале дека во 2022 ќе научиме да летаме со коли. Ама баш напротив, ние во 2022 се замараме со педерите и со нивните жалби и квичења дека немаат права, дека нешто им е скратено, иако ги имаат сите можни права.
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
3.770
Поени од реакции
8.072
Кога бев мала, ги слушав постарите кога велеа за крајот на светот, крај на планетава земја, но они мислеа дека опасноста доаѓа од други планети, метеори, кои кружат околу нашата..но, опасноста за уништување на човештвото е нуклеарното оружје кое е во раце на човекот, со него може да уништи планетава еднаш и засекогаш...
Here we go again:pos:
 

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
4.372
...му се случи и случува она што требаше веќе во 20 ти век да биде реалност
...само што САД патентираа "сигурносен вентил" на мини војни кој го намалауваше притисокот во веќе "зовриениот казан" од нетрпеливости,политички прекројувања и пренаселеност.
..."сигурносниот вентил" се расипа,не функционира повеќе :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom