Што мислите за TIME.mk?

Беркут

независен експерт
Член од
12 април 2010
Мислења
9.643
Поени од реакции
14.220
го користам година и некој месец :)

Изборот и позициите на вестите на TIME.mk се одредуваат автоматски со компјутерска програма.
Прикажаното време, или датум, се однесува на моментот кога веста била внесена или освежена во TIME.mk.
TIME.mk не превзема никаква одговорност за веродостојноста на превземените информации.

значи не прави селекција на партиски наелектризирани...туку на сличност на вестите и ги групира......
сеа дизајнот ме нервира малку....е монотон :)
инаку пре некој час го забележав ова :)

барам влакно во јајце :)
 

pepix

PepiX
Член од
9 декември 2009
Мислења
48
Поени од реакции
0
Јас сметам дека time.mk треба да го смени алгоритамот на прикажување на вестите од 24 часа на 48 или 72 и секоја прва објавена новост да биде прикажана најгоре. Тоа би помогнало да имаме повеке уникатна содржина. Како што можев да забележам ако некој објави новост пример за Бред Пит сите други портали ја објавуваат истата со цел да се најдат најгоре и да добијат трафик.
 
Член од
19 март 2013
Мислења
803
Поени од реакции
601
Знам, воскреснувам стара тема, но не ми се отвора нова. Сакам да пишам за нешто што одамна го забележив и го следев и сосема сум сигурен во тоа. А тоа е...

Time.mk дефинитивно ја зазеде страната на соросоидите.

Најмногу со твитовите - зазема само една страна, не сум видел ниеден провладин, па макар и колку да е глуп или не знам што. Не го знам алгоритмот (ако го има) и не најдов никаде кој е критериумот по кој се одбираат „најпопуларните“, но не е можно 100% најпопуларни твитови да се соросоидни, затоа што има и многу провладини/владини твитерџии, па колку и да се овие неактивни (а се понеактивни), нема шанси некој да не се пробие. Дополнително, исто така фаворизираат одредени „ударни“ твитови така што ги држат на чело повеќе отколку што би требало, односно другите си поминуваат по ред, а овие стојат на прво место, често и со фалсификувано време (пример, пишува за одреден твит „пред 4 часа“, а го гледаш дека стои повеќе од 6 или 8 и веќе требало да излезе од категоријата).

Еве денеска и ги преместија погоре, на поударно место, но брзо ги вратија. Не знам зошто, ќе видиме.

Друга работа, веќе е доста зборувано за „компјутерскиот алгоритам“ кој наводно прави селекција, но компјутерот секогаш го програмира човек. Постојат многу начини да се изигра алгоритмот, на пример множеството од броевите што треба да ги одбере, го полниш со тие што тебе ти одговараат. Односно, многу повеќе има прифатено како легитимни мали и неважни соросоидни порталчиња кои само препишуваат едни од други, па во распоредот некој од нив почесто ќе излезе на прво место или на следните по него, каде што се највидливи.

Исто така, сигурен сум, затоа што сум следел, онакви лути проопозициски колумни, дури и со небитна содржина, само да се проопозициски, стојат долго време на прво место од групата вести, иако другите групи ги ротираат вестите. Така се зголемува видливоста и популарноста на тој колумнист, а додека некои истакнати провладини коментатори многу брзо се тргаат од првото место. Некои и воопшто ги нема, додека од опозицијата СЕКОЈ што напишал каква и да е колумна се појавил на time.mk. Убеден сум дека се работи за злоупотреба на толку фалениот компјутерски алгоритам.

Нова Македонија е исфрлена од time.mk веќе некое време, не знам зошто. Можеби и по нивна желба.

Едно време и Цивили.мк имаше цела своја група вести.

И самиот основач на time.mk имаше излезено со изјави или твитови што беа остро проопозициски настроени.

Штета што не правев скриншотови за овие тврдења, но еве, отсега обрнете малку внимание на овие работи и ќе се уверите во техниките на соросоидната пропаганда. Или можеби ќе ме демантирате, не знам. И така избори се ближат, кога и да бидат, па секој јасно ќе си ја открие трагата. Баш би сакал некој да го „снима“ редоследот на time.mk, па да излезе со докази дека не сум во право.

Што сакав да кажам? Ако некој, на пример од дијаспората, или некој случаен странец, следи само time.mk како најголем агрегатор на македонски вести, никако нема да му биде јасно за каков медиумски мрак се зборува, затоа што опозициските ставови повеќекратно се побројни од провладините. Па така, штом се бараат триста чуда во медиумската сфера, нели би било фер да се изедначи теренот и во интернетската? Ова е само реторичко прашање, не барам ништо, ни закон ни ништо, само сакав да скршнам внимание на нешто што ми боде очи веќе долго време.
 
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.079
Знам, воскреснувам стара тема, но не ми се отвора нова. Сакам да пишам за нешто што одамна го забележив и го следев и сосема сум сигурен во тоа. А тоа е...

Time.mk дефинитивно ја зазеде страната на соросоидите.

Најмногу со твитовите - зазема само една страна, не сум видел ниеден провладин, па макар и колку да е глуп или не знам што. Не го знам алгоритмот (ако го има) и не најдов никаде кој е критериумот по кој се одбираат „најпопуларните“, но не е можно 100% најпопуларни твитови да се соросоидни, затоа што има и многу провладини/владини твитерџии, па колку и да се овие неактивни (а се понеактивни), нема шанси некој да не се пробие. Дополнително, исто така фаворизираат одредени „ударни“ твитови така што ги држат на чело повеќе отколку што би требало, односно другите си поминуваат по ред, а овие стојат на прво место, често и со фалсификувано време (пример, пишува за одреден твит „пред 4 часа“, а го гледаш дека стои повеќе од 6 или 8 и веќе требало да излезе од категоријата).

Еве денеска и ги преместија погоре, на поударно место, но брзо ги вратија. Не знам зошто, ќе видиме.

Друга работа, веќе е доста зборувано за „компјутерскиот алгоритам“ кој наводно прави селекција, но компјутерот секогаш го програмира човек. Постојат многу начини да се изигра алгоритмот, на пример множеството од броевите што треба да ги одбере, го полниш со тие што тебе ти одговараат. Односно, многу повеќе има прифатено како легитимни мали и неважни соросоидни порталчиња кои само препишуваат едни од други, па во распоредот некој од нив почесто ќе излезе на прво место или на следните по него, каде што се највидливи.

Исто така, сигурен сум, затоа што сум следел, онакви лути проопозициски колумни, дури и со небитна содржина, само да се проопозициски, стојат долго време на прво место од групата вести, иако другите групи ги ротираат вестите. Така се зголемува видливоста и популарноста на тој колумнист, а додека некои истакнати провладини коментатори многу брзо се тргаат од првото место. Некои и воопшто ги нема, додека од опозицијата СЕКОЈ што напишал каква и да е колумна се појавил на time.mk. Убеден сум дека се работи за злоупотреба на толку фалениот компјутерски алгоритам.

Нова Македонија е исфрлена од time.mk веќе некое време, не знам зошто. Можеби и по нивна желба.

Едно време и Цивили.мк имаше цела своја група вести.

И самиот основач на time.mk имаше излезено со изјави или твитови што беа остро проопозициски настроени.

Штета што не правев скриншотови за овие тврдења, но еве, отсега обрнете малку внимание на овие работи и ќе се уверите во техниките на соросоидната пропаганда. Или можеби ќе ме демантирате, не знам. И така избори се ближат, кога и да бидат, па секој јасно ќе си ја открие трагата. Баш би сакал некој да го „снима“ редоследот на time.mk, па да излезе со докази дека не сум во право.

Што сакав да кажам? Ако некој, на пример од дијаспората, или некој случаен странец, следи само time.mk како најголем агрегатор на македонски вести, никако нема да му биде јасно за каков медиумски мрак се зборува, затоа што опозициските ставови повеќекратно се побројни од провладините. Па така, штом се бараат триста чуда во медиумската сфера, нели би било фер да се изедначи теренот и во интернетската? Ова е само реторичко прашање, не барам ништо, ни закон ни ништо, само сакав да скршнам внимание на нешто што ми боде очи веќе долго време.
dmlpokxddethm8ozsddl.jpg
 
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.938
Знам, воскреснувам стара тема, но не ми се отвора нова. Сакам да пишам за нешто што одамна го забележив и го следев и сосема сум сигурен во тоа. А тоа е...

Time.mk дефинитивно ја зазеде страната на соросоидите.

Најмногу со твитовите - зазема само една страна, не сум видел ниеден провладин, па макар и колку да е глуп или не знам што. Не го знам алгоритмот (ако го има) и не најдов никаде кој е критериумот по кој се одбираат „најпопуларните“, но не е можно 100% најпопуларни твитови да се соросоидни, затоа што има и многу провладини/владини твитерџии, па колку и да се овие неактивни (а се понеактивни), нема шанси некој да не се пробие. Дополнително, исто така фаворизираат одредени „ударни“ твитови така што ги држат на чело повеќе отколку што би требало, односно другите си поминуваат по ред, а овие стојат на прво место, често и со фалсификувано време (пример, пишува за одреден твит „пред 4 часа“, а го гледаш дека стои повеќе од 6 или 8 и веќе требало да излезе од категоријата).

Еве денеска и ги преместија погоре, на поударно место, но брзо ги вратија. Не знам зошто, ќе видиме.

Друга работа, веќе е доста зборувано за „компјутерскиот алгоритам“ кој наводно прави селекција, но компјутерот секогаш го програмира човек. Постојат многу начини да се изигра алгоритмот, на пример множеството од броевите што треба да ги одбере, го полниш со тие што тебе ти одговараат. Односно, многу повеќе има прифатено како легитимни мали и неважни соросоидни порталчиња кои само препишуваат едни од други, па во распоредот некој од нив почесто ќе излезе на прво место или на следните по него, каде што се највидливи.

Исто така, сигурен сум, затоа што сум следел, онакви лути проопозициски колумни, дури и со небитна содржина, само да се проопозициски, стојат долго време на прво место од групата вести, иако другите групи ги ротираат вестите. Така се зголемува видливоста и популарноста на тој колумнист, а додека некои истакнати провладини коментатори многу брзо се тргаат од првото место. Некои и воопшто ги нема, додека од опозицијата СЕКОЈ што напишал каква и да е колумна се појавил на time.mk. Убеден сум дека се работи за злоупотреба на толку фалениот компјутерски алгоритам.

Нова Македонија е исфрлена од time.mk веќе некое време, не знам зошто. Можеби и по нивна желба.

Едно време и Цивили.мк имаше цела своја група вести.

И самиот основач на time.mk имаше излезено со изјави или твитови што беа остро проопозициски настроени.

Штета што не правев скриншотови за овие тврдења, но еве, отсега обрнете малку внимание на овие работи и ќе се уверите во техниките на соросоидната пропаганда. Или можеби ќе ме демантирате, не знам. И така избори се ближат, кога и да бидат, па секој јасно ќе си ја открие трагата. Баш би сакал некој да го „снима“ редоследот на time.mk, па да излезе со докази дека не сум во право.

Што сакав да кажам? Ако некој, на пример од дијаспората, или некој случаен странец, следи само time.mk како најголем агрегатор на македонски вести, никако нема да му биде јасно за каков медиумски мрак се зборува, затоа што опозициските ставови повеќекратно се побројни од провладините. Па така, штом се бараат триста чуда во медиумската сфера, нели би било фер да се изедначи теренот и во интернетската? Ова е само реторичко прашање, не барам ништо, ни закон ни ништо, само сакав да скршнам внимание на нешто што ми боде очи веќе долго време.
Колку шо знам читаните медиуми имаат поголема тежина.
Така на пример ако луѓето упорно избегнуваат да читаат вести од Шутел нивните вести нема да се појавуваат.

Во превод тоа што сакаат да читаат луѓето тоа има на тајм.
 
Член од
19 март 2013
Мислења
803
Поени од реакции
601
Па тогаш тоа значи дека не сум во право и медиумите не се проблем, а и народот е масовно проопозициски настроен и опозицијата глатко ќе тепа на избори, којзнае дали ВМРО-ДПМНЕ ќе освои макар и едно пратеничко место.

download.png
 
Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.079
Па тогаш тоа значи дека не сум во право и медиумите не се проблем, а и народот е масовно проопозициски настроен и опозицијата глатко ќе тепа на избори, којзнае дали ВМРО-ДПМНЕ ќе освои макар и едно пратеничко место.

Прегледај го приврзокот 139841
не, туку дека сајтот е уште контролиран од провладини настроени, само сега сакаат да прикажат привидна независност на медиумите.
барем привремено додека поминат избори.
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.267
Time.mk стана проопозициски официјално од пред една година:). Заострувањето на политичката ситуација и препирките што ги имаа соп некои медиуми (со Сител на пример повеќе од две години) си го направија своето. Пред 2-3 години Сител и некои други медиуми им бараат процент колку што се сеќавам на time.mk за објавувањето на вестите од нивните сајтови. Сега мисламд ека не се објавува содржина од Сител и од други медиуми ради тие причини.
како и да е, могу е тешко да правиш баланс за тоа кои вести ќе се појавувуваат прво само ако користиш алгоритам а и рачно да ги подесуваш пак ќе биде тешко и ќе има обвинувања за пристрасност. Сепак капак беа неколку линкови кои ги имаа лани а кои се однесуваа на протести и слични работи а ги ставаа на насловната како реклама. Нивно право ама не беше професионално т.е. неутрално воопшто.
grid.mk се побалансирани ама таму зарибуваат со тоа што треба да биде на насловна.
 

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.368
Поени од реакции
1.799
Знам, воскреснувам стара тема, но не ми се отвора нова. Сакам да пишам за нешто што одамна го забележив и го следев и сосема сум сигурен во тоа. А тоа е...

Time.mk дефинитивно ја зазеде страната на соросоидите.

Најмногу со твитовите - зазема само една страна, не сум видел ниеден провладин, па макар и колку да е глуп или не знам што. Не го знам алгоритмот (ако го има) и не најдов никаде кој е критериумот по кој се одбираат „најпопуларните“, но не е можно 100% најпопуларни твитови да се соросоидни, затоа што има и многу провладини/владини твитерџии, па колку и да се овие неактивни (а се понеактивни), нема шанси некој да не се пробие. Дополнително, исто така фаворизираат одредени „ударни“ твитови така што ги држат на чело повеќе отколку што би требало, односно другите си поминуваат по ред, а овие стојат на прво место, често и со фалсификувано време (пример, пишува за одреден твит „пред 4 часа“, а го гледаш дека стои повеќе од 6 или 8 и веќе требало да излезе од категоријата).

Еве денеска и ги преместија погоре, на поударно место, но брзо ги вратија. Не знам зошто, ќе видиме.

Друга работа, веќе е доста зборувано за „компјутерскиот алгоритам“ кој наводно прави селекција, но компјутерот секогаш го програмира човек. Постојат многу начини да се изигра алгоритмот, на пример множеството од броевите што треба да ги одбере, го полниш со тие што тебе ти одговараат. Односно, многу повеќе има прифатено како легитимни мали и неважни соросоидни порталчиња кои само препишуваат едни од други, па во распоредот некој од нив почесто ќе излезе на прво место или на следните по него, каде што се највидливи.

Исто така, сигурен сум, затоа што сум следел, онакви лути проопозициски колумни, дури и со небитна содржина, само да се проопозициски, стојат долго време на прво место од групата вести, иако другите групи ги ротираат вестите. Така се зголемува видливоста и популарноста на тој колумнист, а додека некои истакнати провладини коментатори многу брзо се тргаат од првото место. Некои и воопшто ги нема, додека од опозицијата СЕКОЈ што напишал каква и да е колумна се појавил на time.mk. Убеден сум дека се работи за злоупотреба на толку фалениот компјутерски алгоритам.

Нова Македонија е исфрлена од time.mk веќе некое време, не знам зошто. Можеби и по нивна желба.

Едно време и Цивили.мк имаше цела своја група вести.

И самиот основач на time.mk имаше излезено со изјави или твитови што беа остро проопозициски настроени.

Штета што не правев скриншотови за овие тврдења, но еве, отсега обрнете малку внимание на овие работи и ќе се уверите во техниките на соросоидната пропаганда. Или можеби ќе ме демантирате, не знам. И така избори се ближат, кога и да бидат, па секој јасно ќе си ја открие трагата. Баш би сакал некој да го „снима“ редоследот на time.mk, па да излезе со докази дека не сум во право.

Што сакав да кажам? Ако некој, на пример од дијаспората, или некој случаен странец, следи само time.mk како најголем агрегатор на македонски вести, никако нема да му биде јасно за каков медиумски мрак се зборува, затоа што опозициските ставови повеќекратно се побројни од провладините. Па така, штом се бараат триста чуда во медиумската сфера, нели би било фер да се изедначи теренот и во интернетската? Ова е само реторичко прашање, не барам ништо, ни закон ни ништо, само сакав да скршнам внимание на нешто што ми боде очи веќе долго време.
Ova e gola voda sporedbeno so Sitel i Kanal 5.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk
 

gug1

њњ
Член од
14 мај 2011
Мислења
327
Поени од реакции
99
тиме бил, гледај глуп народ погоре, анал5 и сител што го плаќаме се во ред.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
 
Член од
19 март 2013
Мислења
803
Поени од реакции
601
Сител + Канал5 + други = финансирани со наши пари (не велам дека е баш во ред) = куртони
Соросоидни = финансирани со странски пари = слободоумни и вистинољубиви

 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.607
Поени од реакции
3.222
Чисто се решив да проверам дали навистина повеќе опозициски е настроен тиме.мк и не ми делува баш така. Ми се појавија статии од Канал 5, Алсат, Телма, Утрински, Вест... исто ми се фаќа.
 
Член од
19 март 2013
Мислења
803
Поени од реакции
601
Мислев на суптилни промени, не очигледни. Се разбира дека има и такви и такви, но не се рамномерно застапени. Дури и да речеме дека соросоидите штанцаат 200 вести на саат и со тоа ги поклопуваат другите (во фер и праведна борба со компјутерскиот алгоритам), има и куртон медиуми (не мислам на најголемите, Сител и Канал5) кои штанцаат исто толку вести, но не се толку застапени. Тоа најмногу се гледа во (благо) кризни ситуации, кога соросоидите се се` што гледаш.

Пак ќе повторам, можеби и јас сум грешка и програмерите на компјутерите на time.mk се најправедните на светот, но што правиме со твитовите?
 
Член од
30 јуни 2018
Мислења
9
Поени од реакции
0
jas mislam da dodades nekoja pozadina ge izgleda super
samo toa treba da go dodades
 
На врв Bottom