Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
16.326
Поени од реакции
11.359
испадна на ЈуТјуб ...23,10,2020 ... тајмингот Ко со прс во Гз
ај ова што најде сега да го тури на ЈуТјуб, ама уште поефектно е ОВА да им го пласират, како СДСМ во 2012 погрдно скандира -- Бугари, Бугари
туку добро ПРИМЕТИ овој што го ТВИТНА Упадот на СДСМ во Општина Центар, па за слична работа сега се осудени луѓе од ДПМНЕ на ЗАТВОРСКИ казни :facepalm:
Само треба адвокатот на Груки, подржан од блгарски парламентарци , во Стразбур и Брисел да го пушти твитот а и случајот шамари во општина Центар, па да и опнат на република Северџанија една појака чушка за поглавието Кривосудство, па нема да имаат воопшто потреба блгарските националисти да се експонираат со блокада, ЕУ ќе не откачи...
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.493
ХАХАХАХАХА легендата му се измоча на знамето на Татаристан. Тоа Царе! :oeoeoe:
 
Член од
19 февруари 2010
Мислења
512
Поени од реакции
1.554
Ова е од 2018г. истиот бил заверен во психијатрија по што бил осуден на 2 години затвор ...дали уживате во такви луѓе...??? :pos: овоj е толку новинар колко jас сум астронавт!
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.493
Па 6-7 милиони Татари патат од шизофренија и непризнавање на реалноста или на татарски кажано тази дупка не е дупка во поглед на Македонскиот идентитет и јазик па никому ништо.
 
Член од
19 февруари 2010
Мислења
512
Поени од реакции
1.554
Па 6-7 милиони Татари патат од шизофренија и непризнавање на реалноста или на татарски кажано тази дупка не е дупка во поглед на Македонскиот идентитет и јазик па никому ништо.
Личи си ги комплексите и фрустрациите ...ниту имам намера да се разправјам со такви луги како тебе ,ни jас познавам татари ти ако знаеш сврти се кон нив.
Bye.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.493
Да ми беше до лечење комплекси ќе одев на Татарски форум и ќе серев, како што серете и вие гниди едни татарски. Туку обаче мене ме заболе левото маде за Татаристан и све поврзано за Татаристан, а не па да дремам по Татарски форуми и да расправам криви дрини.
И ако не познаваш Татари тогаш веројатно не живееш во Бугарија, туку некаде на запад.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
16.326
Поени од реакции
11.359
Има една друга работа а која треба нашите политичари и аналитичари да ја таламбасаат по медиумите, по можност заедно со колеги од Србија и Грција..
Имено, јасно екако завршија Балканските војни и како е поделена територијата која ја напушти Отоманската империја.
Јасно е дека и во ВВ2 Блгарија ги завзема териоториите, како Вардарска Бановина така и Егејска Македонија...
Јасно е и дека Блгарија како сојузник на поразената страна во ВВ2 ги напушти сите тие освоени територии. Со влегување во НАТО/ ЕУ Блгарија веројатно по автоматизам се откажа од претензиите кон Грција.
Патем, иако Хрватска е во НАТО и ЕУ, поедини националистички кругови од Италија а и Унгарија изразија Териториални претензии кон ДЕЛОВИ од Хрватска... НО за сега НЕМА званични претензии од министри и други званични органи, тоа би било НОН Сенс !!!
Е сега Блгарија не искажа никогаш дека има гранични територијални несогласувања со РСМ, но ова сега е уште полошо.... негирање на посебност на нашата држава, присвојување на цела држава...
Кај проблемот со Грција имавме негирање на име на држава од аспект на формалното ИМЕ, како некој си Бренд... овдека Блгарија тврди дека јазикот и идентитетот се блгарски, значи претензија не кон некој ДЕЛ, туку кон цела една држава... Ние не сме во ЕУ, но сепак сме примени во НАТО.
Интересно, Блгарија НЕ СМЕЕШЕ да ги извади овие Барања пред нашиот влез во НАТО !!!!
И ннајсилната работа што треба да се употреби е да се отвори РАСПРАВА, нема ли во иднина, по евентуално расформирање на ЕУ и НАТО Блгарија ПАК да ги покаже териториалните аспирации и кон Грција ???
 
Член од
3 ноември 2020
Мислења
118
Поени од реакции
63
Здраво, браќа Македонци!

Имам намера да пишувам на Македонски јазик, бидејќи го почитувам твоето право да го повикуваш јазикот што го зборуваш и да пишуваш онака како што сакаш и сакаш. Јас ќе користам google translator за оваа намена.

Се надевам дека ќе разговарам со вас не само на братски начин, туку и на пријателски начин!

Читав многу написи во бугарски форуми и што сè уште нема напишано… Конечно, добив потреба да разговарам директно со обични луѓе од Македонија.

Мене навистина ме интересира прашањето зошто македонскиот народ не сака да ја признава историјата пред таканаречената фашистичка Бугарија да стане фашист. Очигледно е дека овој период е нешто, што најмногу ги навредило денешните граѓани на Македонија и е нешто што со право може да им се налутите на Бугарите. Затоа се согласуваме со вас, дека токму затоа сте се разделиле како друга нација и го признаваме тоа. Нормално е секој Бугарин, како и секој Германец, на пример, да се срами од овој период.

Но, да се вратиме само неколку години порано. За жал, оттогаш нема преживеани, но сите факти и документи покажуваат дека овие жители на територијата на Македонија (не само денешната држава) се нарекувале Бугари. Овие (и нашите предци), дури и да ве поддржуваат да бидете посебна и независна нација, сигурно се вртите во нивните гробници, затоа што не сакате да признаете што тогаш тие, вашите предци, мислеа дека е исправно.

Мене ми е многу лошо од тоа што направи српската пропаганда во твоите глави и затоа каква слика создаде за нас Бугарите. Не сум лут на тебе, дури и кога се обидуваш да ме навредиш. Јас знам колку е силна пропагандата кога започнува на рана возраст! Размислете за тоа - она што го научивте на училиште може значително да се разликува од вистината за нас! Прошетајте низ Бугарија, дали гледате некаде татарски или азиски лица?! Не, се разбира...


Се надевам дека разбирате колку пријателски го напишав ова!?

На здравје: Ники
 
Член од
3 ноември 2020
Мислења
118
Поени од реакции
63
Има една друга работа а која треба нашите политичари и аналитичари да ја таламбасаат по медиумите, по можност заедно со колеги од Србија и Грција..
Имено, јасно екако завршија Балканските војни и како е поделена територијата која ја напушти Отоманската империја.
Јасно е дека и во ВВ2 Блгарија ги завзема териоториите, како Вардарска Бановина така и Егејска Македонија...
Јасно е и дека Блгарија како сојузник на поразената страна во ВВ2 ги напушти сите тие освоени територии. Со влегување во НАТО/ ЕУ Блгарија веројатно по автоматизам се откажа од претензиите кон Грција.
Патем, иако Хрватска е во НАТО и ЕУ, поедини националистички кругови од Италија а и Унгарија изразија Териториални претензии кон ДЕЛОВИ од Хрватска... НО за сега НЕМА званични претензии од министри и други званични органи, тоа би било НОН Сенс !!!
Е сега Блгарија не искажа никогаш дека има гранични територијални несогласувања со РСМ, но ова сега е уште полошо.... негирање на посебност на нашата држава, присвојување на цела држава...
Кај проблемот со Грција имавме негирање на име на држава од аспект на формалното ИМЕ, како некој си Бренд... овдека Блгарија тврди дека јазикот и идентитетот се блгарски, значи претензија не кон некој ДЕЛ, туку кон цела една држава... Ние не сме во ЕУ, но сепак сме примени во НАТО.
Интересно, Блгарија НЕ СМЕЕШЕ да ги извади овие Барања пред нашиот влез во НАТО !!!!
И ннајсилната работа што треба да се употреби е да се отвори РАСПРАВА, нема ли во иднина, по евентуално расформирање на ЕУ и НАТО Блгарија ПАК да ги покаже териториалните аспирации и кон Грција ???
Не!

Токму спротивното!

Ние немаме никакви претензии кон јазикот или идентитетот. Имаме тврдења само за историските факти, кои македонизмот не ги признава!

Ние се откажавме од сите територијални претензии кон Република Северна Македонија затоа што го почитуваме вашето мислење дека сте посебна земја со посебен идентитет и јазик. Ова го правиме, според мое мислење, од две причини:

1. Ние ги споделуваме европските вредности на ненасилното самоопределување.

2. Ние се согласуваме со вас и се чувствуваме виновни за фашистичкиот период во Бугарија.
Автоматски споено мислење:

Има една друга работа а која треба нашите политичари и аналитичари да ја таламбасаат по медиумите, по можност заедно со колеги од Србија и Грција..
Имено, јасно екако завршија Балканските војни и како е поделена територијата која ја напушти Отоманската империја.
Јасно е дека и во ВВ2 Блгарија ги завзема териоториите, како Вардарска Бановина така и Егејска Македонија...
Јасно е и дека Блгарија како сојузник на поразената страна во ВВ2 ги напушти сите тие освоени територии. Со влегување во НАТО/ ЕУ Блгарија веројатно по автоматизам се откажа од претензиите кон Грција.
Патем, иако Хрватска е во НАТО и ЕУ, поедини националистички кругови од Италија а и Унгарија изразија Териториални претензии кон ДЕЛОВИ од Хрватска... НО за сега НЕМА званични претензии од министри и други званични органи, тоа би било НОН Сенс !!!
Е сега Блгарија не искажа никогаш дека има гранични територијални несогласувања со РСМ, но ова сега е уште полошо.... негирање на посебност на нашата држава, присвојување на цела држава...
Кај проблемот со Грција имавме негирање на име на држава од аспект на формалното ИМЕ, како некој си Бренд... овдека Блгарија тврди дека јазикот и идентитетот се блгарски, значи претензија не кон некој ДЕЛ, туку кон цела една држава... Ние не сме во ЕУ, но сепак сме примени во НАТО.
Интересно, Блгарија НЕ СМЕЕШЕ да ги извади овие Барања пред нашиот влез во НАТО !!!!
И ннајсилната работа што треба да се употреби е да се отвори РАСПРАВА, нема ли во иднина, по евентуално расформирање на ЕУ и НАТО Блгарија ПАК да ги покаже териториалните аспирации и кон Грција ???
Не!

Токму спротивното!

Ние немаме никакви претензии кон јазикот или идентитетот. Имаме тврдења само за историските факти, кои македонизмот не ги признава!

Ние се откажавме од сите територијални претензии кон Република Северна Македонија затоа што го почитуваме вашето мислење дека сте посебна земја со посебен идентитет и јазик. Ова го правиме, според мое мислење, од две причини:

1. Ние ги споделуваме европските вредности на ненасилното самоопределување.

2. Ние се согласуваме со вас и се чувствуваме виновни за фашистичкиот период во Бугарија.
 
Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Слави Трифонов: Северномакедонците да ги прифатат бугарските корени, ИЛИ НЕМА ЕУ

Автоматски споено мислење:

Не!

Токму спротивното!

Ние немаме никакви претензии кон јазикот или идентитетот. Имаме тврдења само за историските факти, кои македонизмот не ги признава!

Ние се откажавме од сите територијални претензии кон Република Северна Македонија затоа што го почитуваме вашето мислење дека сте посебна земја со посебен идентитет и јазик. Ова го правиме, според мое мислење, од две причини:

1. Ние ги споделуваме европските вредности на ненасилното самоопределување.

2. Ние се согласуваме со вас и се чувствуваме виновни за фашистичкиот период во Бугарија.
Автоматски споено мислење:


Не!

Токму спротивното!

Ние немаме никакви претензии кон јазикот или идентитетот. Имаме тврдења само за историските факти, кои македонизмот не ги признава!

Ние се откажавме од сите територијални претензии кон Република Северна Македонија затоа што го почитуваме вашето мислење дека сте посебна земја со посебен идентитет и јазик. Ова го правиме, според мое мислење, од две причини:

1. Ние ги споделуваме европските вредности на ненасилното самоопределување.
Ne zboruvaj od imeto na site Bugari.
Автоматски споено мислење:

БГНЕС: 83 проценти од Бугарите се против преговорите на С. Македонија со ЕУ, сè додека не се признае историското минато.

Таква е вистинската состојба во Бугарија во однос на Македонија.
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom