Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 декември 2011
Мислења
528
Поени од реакции
410
По ова твоето не постои ни бугарска територија. Бугарија ја создале Русите од територија на Османската Империја. Разликата е во тоа што Русите се повлекле, не ја окупирале Бугарија.
Тонч!

Ама Бугарот пак нема да разбере.
 
Член од
6 април 2007
Мислења
947
Поени од реакции
321
По ова твоето не постои ни бугарска територија. Бугарија ја создале Русите од територија на Османската Империја. Разликата е во тоа што Русите се повлекле, не ја окупирале Бугарија.
Бугариjа постоела во среден век. Никоj нема слушнато за средновековна македонска држава. Таква не постои. Нема средновековна македонска држава.

Инаку во право е човекот, али како тоа паланчанци да го сфатат. Македониjа морала да биде слободна и независна предходно за бугарската власт да се вика окупаторска во однос на вардарскиот дел. Таа била првин од 1913 г. Jужна Србиjа, а потоа Вардарска Бановина во коjа официjално Македонци нема туку само Jужни Срби, како териториjа добиена од Србиjа по Балканските воjни и со потврдена одлука после 1919 г.
 
Последно уредено:
Член од
12 јуни 2018
Мислења
189
Поени од реакции
200
Поновићу ти.
ЈНА која је у том тренутку већ била чисто српска се намерно повукла из Македоније без испаљеног метка.
Ти зборуваш за периодот за време на распаѓањето на Југославија.
Па баш бидејќи вие Србите ја земавте контролата врз Југославија и ЈНА таа се распадна.
А зошто ЈНА се повлекла без испукан куршум? Дека тоа не е добронамерно говорат ставовите на тогашните челници како Милошевиќ и Шешељ.
Првиот му дал предлог на Мицотакис за поделба на Македонија а вториот се прослави со изјавата дека Македонија е лесен залак и може да се освои за 24 часа па затоа сите сили ги насочивте кон Хрватска и Босна. И во право бил, со ваква раја и со ваков ропски менталитет сеуште владеете овде преку вашите инсталации и тајни служби само што сега прво Американците го имаат главниот збор а после вие.
Автоматски споено мислење:

По ова твоето не постои ни бугарска територија. Бугарија ја создале Русите од територија на Османската Империја. Разликата е во тоа што Русите се повлекле, не ја окупирале Бугарија.
Очигледно не ти е јасно што значи поимот територија.
Значи најпроста дефиниција за овој поим е: Парче земја под јурисдикција на владетел или држава. Значи Бугарска територија немало до пред создавањето на Бугарската држава.

Разликата со Русите е тоа што тие окупирале територија на Османската Империја заедно со бугарските бунтовници со цел создавање на Бугарска држава. Додека Србите окупирале територија на Османската Империја со цел проширување на србската држава. Идејата за независна држава Македонија потекнува од про-Бугарски организации како поствоената ВМРО.
 
Последно уредено:
Член од
4 октомври 2018
Мислења
2.503
Поени од реакции
6.003
Грците не се откажали од Битола(манастир) а кај Дојран сакат до Валандово
Тенковете од Украјна ги купивте и добивте одма после краиот на конфликта 2001 не по време на конфликтот.Сето оружие и тенкови во 2001 беа подарено (а не купено) од Бугарија. Вашите брака од Србија ви беа оставили само со пиштоли да се браните.
Ништо не забранила Бугарија, тенковете от Украјна дојдоа преку Грција зашто беше по евтино за Македонија да дојдат по море и зашто се уште немаме пруга мегу нас.
Бугарските тенкове за да дојдат во Македонија беа изпратени од Германија камиони за да ги пренесат.Германија не побара од вас нито едно евро за тој транспорт.
Разбирам да лажеш за нешто пред 100 години ама тоа беше пред 20 години
Глупости ти е првиот дел, немаат никакви територијални претензии и идат само на шопинг и коцкање во Гевгелија

Тенковите од Украина беа купени за конфликтот 2001 а вашите што ги дониравте 99/20 беа скоро неупотребливи и за брзо време завршија на топење во печките, да сте знаеле дека ќе има конфликт за брзо време 2001 не сум сигурен дека и тие ќе беа донирани ќе фаќавте само сеир - исто како сега што се помочавте од среќа оти поради вас не сме добиле старт на преговори а сакате да се преставувате како некакви си браќа. Имаш изјави на наши политичари кои беа на власт тогаш и кажуваат дека сте одбиле преку ваша територија минат тенковите од Украина, додека Грција без никакви приговори веднаш дозволила премин

И за пред 100 години имаме сведоштва од баби дедовци како се однесувала Бугарската војска лошо према Македонците, и сега гледаме ништо не е сменето политиката према Македонија и Македонците ви е тотално утната

Многу долга историја нема што, 3 години.
3 или 33 не е важно, битно имате и историја и сегашни заеднички интереси
 
Последно уредено:
Член од
6 февруари 2021
Мислења
31
Поени од реакции
18
Ти зборуваш за периодот за време на распаѓањето на Југославија.
Па баш бидејќи вие Србите ја земавте контролата врз Југославија и ЈНА таа се распадна.
А зошто ЈНА се повлекла без испукан куршум? Дека тоа не е добронамерно говорат ставовите на тогашните челници како Милошевиќ и Шешељ.
Првиот му дал предлог на Мицотакис за поделба на Македонија а вториот се прослави со изјавата дека Македонија е лесен залак и може да се освои за 24 часа па затоа сите сили ги насочивте кон Хрватска и Босна. И во право бил, со ваква раја и со ваков ропски менталитет сеуште владеете овде преку вашите инсталации и тајни служби само што сега прво Американците го имаат главниот збор а после вие.
Pokaži ovde dokument gde se vidi da je Milošević nudio Micotakisu podelu MKD.

Naravno da je MKD "lak zalogaj".
I pored toga mi smo se povukli.

Nisam znao da mi Srbi upravljamo Makedonijom.Eto čovek svaki dan nešto novo sazna.
Možeš li da mi objasniš kako mi to upravljamo sa MKD?
Ko zna možda imam i neke pare ili stan,kuću u MKD a da to ni ne znam.
Objasni kako to Srbija upravlja sa Makedonijom?
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
3.790
Поени од реакции
7.367
Македониjа морала да биде слободна и независна предходно за бугарската власт да се вика окупаторска во однос на вардарскиот дел.
А што друго е бугарската власт ако не окупатор. Ослободители?
Ако биле ослободители ќе направеле како Русите, ќе ја ослободат Македонија и ќе се повлечат.
Но човек како тебе не може да ја сфати разликата меѓу ослободител и окупатор. Исто е тоа.
 
Член од
4 октомври 2018
Мислења
2.503
Поени од реакции
6.003
Ти зборуваш за периодот за време на распаѓањето на Југославија.
Па баш бидејќи вие Србите ја земавте контролата врз Југославија и ЈНА таа се распадна.
А зошто ЈНА се повлекла без испукан куршум? Дека тоа не е добронамерно говорат ставовите на тогашните челници како Милошевиќ и Шешељ.
Првиот му дал предлог на Мицотакис за поделба на Македонија а вториот се прослави со изјавата дека Македонија е лесен залак и може да се освои за 24 часа па затоа сите сили ги насочивте кон Хрватска и Босна. И во право бил, со ваква раја и со ваков ропски менталитет сеуште владеете овде преку вашите инсталации и тајни служби само што сега прво Американците го имаат главниот збор а после вие.
Србија се повлекла од Македонија без ниту еден испукан куршум оти нема многу Срби во Македонија, за кого би се борела таа војска во војна во старт изгубена за нив. Македонија е тотално различна од Босна, Крајина итн каде што процентот на Срби беше значително поголем со тоа и нивниот интерес
 
Член од
12 јули 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.109
Ауу сега ме повреди, готово ќе плачам.
Кур магарешки ако Татар ти е најголема фобија во животот. Црнци да ти го опнат...
Абе педер, ако си ти татар, не значи дека сите се педери.
 
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.257
Поени од реакции
903
Што тенкови сте ни дале, старо железо. Поефтино ви било да се ослободите од нив него да ги рециклирате. Да беа вашите тенкови добри ќе беа употребени у конфликтот и немаше да се купуваат тенкови од украина. И не шири дезинформации дека оружјето дошло после конфликтот кога украинските тенкови и хеликоптери беа активно користени за време на конфликтот.
Глупости ти е првиот дел, немаат никакви територијални претензии и идат само на шопинг и коцкање во Гевгелија

Тенковите од Украина беа купени за конфликтот 2001 а вашите што ги дониравте 99/20 беа скоро неупотребливи и за брзо време завршија на топење во печките, да сте знаеле дека ќе има конфликт за брзо време 2001 не сум сигурен дека и тие ќе беа донирани ќе фаќавте само сеир - исто како сега што се помочавте од среќа оти поради вас не сме добиле старт на преговори а сакате да се преставувате како некакви си браќа. Имаш изјави на наши политичари кои беа на власт тогаш и кажуваат дека сте одбиле преку ваша територија минат тенковите од Украина, додека Грција без никакви приговори веднаш дозволила премин

И за пред 100 години имаме сведоштва од баби дедовци како се однесувала Бугарската војска лошо према Македонците, и сега гледаме ништо не е сменето политиката према Македонија и Македонците ви е тотално утната3 или 33 не е важно, битно имате и историја и сегашни заеднички интереси
ај двајцата лажговци да покажете барем една слика од 2001 година со тенк различен од бугарски Т-55
 
Член од
12 јуни 2018
Мислења
189
Поени од реакции
200
Pokaži ovde dokument gde se vidi da je Milošević nudio Micotakisu podelu MKD.

Naravno da je MKD "lak zalogaj".
I pored toga mi smo se povukli.

Nisam znao da mi Srbi upravljamo Makedonijom.Eto čovek svaki dan nešto novo sazna.
Možeš li da mi objasniš kako mi to upravljamo sa MKD?
Ko zna možda imam i neke pare ili stan,kuću u MKD a da to ni ne znam.
Objasni kako to Srbija upravlja sa Makedonijom?
Although former Greek PM Konstantinos Mitsotakis did claim that Slobodan Milosevic made such overtures towards Greece, the purpose of Mitsotakis’ statement was to declare that his government unequivocally rejected any actions that would destabilise FYROM.
А документи барај од тајните служби во Белград.

Па Срби и србомани има и во Македонија, не мора да значи директно управување од Србија. Мислата ми е за вашите инсталации кои оперираат во Македонија а ги има во голем број.
Автоматски споено мислење:

Србија се повлекла од Македонија без ниту еден испукан куршум оти нема многу Срби во Македонија, за кого би се борела таа војска во војна во старт изгубена за нив. Македонија е тотално различна од Босна, Крајина итн каде што процентот на Срби беше значително поголем со тоа и нивниот интерес
Ќе не окупирале без проблем...
Поголеми сили и влијанија им ги поматуваа сметките тогаш а не тоа што немало многу Срби во Македонија.
 
Последно уредено:
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
209
По ова твоето не постои ни бугарска територија. Бугарија ја создале Русите од територија на Османската Империја. Разликата е во тоа што Русите се повлекле, не ја окупирале Бугарија.
ХаХаХа brainwashing на големо...За срамота сте
 
Член од
6 април 2007
Мислења
947
Поени од реакции
321
А што друго е бугарската власт ако не окупатор. Ослободители?
Ако биле ослободители ќе направеле како Русите, ќе ја ослободат Македонија и ќе се повлечат.
Но човек како тебе не може да ја сфати разликата меѓу ослободител и окупатор. Исто е тоа.
Што е режимот на династиjата Караѓорѓевиќ за Македониjа, ослободител, окупатор? Каков национален статус имале мнозинските мештани староседелци во jужносрбиjанската покраjина Вардарска Бановина во долгиот период 1913-1915 и 1919-1941?
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
3.790
Поени од реакции
7.367
ХаХаХа brainwashing на големо...За срамота сте
Кога нема аргументи ја вртиме дискусијата на друга страна.
Што е режимот на династиjата Караѓорѓевиќ за Македониjа, ослободител, окупатор? Каков национален статус имале мнозинските мештани староседелци во jужносрбиjанската покраjина Вардарска Бановина во долгиот период 1913-1915 и 1919-1941?
Остави ги Србите и Караѓорѓевиќ. Овде зборуваме за Бугарија и нејзината окупаторска политика спрема Македонија.
 
Член од
6 април 2007
Мислења
947
Поени од реакции
321
Остави ги Србите и Караѓорѓевиќ. Овде зборуваме за Бугарија и нејзината окупаторска политика спрема Македонија.
Не може да ги оставиме затоа што за да се одреди точна, непристрасна и деидеологизисана оценка за периодот 1914-1944 мора да видиме предходно каков статус имало домородното население во jужносрбиjанската покраjина Вардарска Бановина. Даj не плаши се да одговориш.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom