Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.339
Кутрите срби ...они се неоправдани...
Видовме колку са ангели небесни преди 20 години у Босна ...
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.485
Па тоа е всушност болката на Татрите. Тие би да се пречкаат со Србите преку наш грб. Прпа им е да се спротистават директно, па пожарникарот Бојко му пушта поклони на Вучко преку амбасадорот, во истиот ден кога неговите пулени плукаат по Србизираните Бугари во Македонија. Затоа никогаш нема да имате влијание тука, зашто не разбирате дека никој не ви е крив, туку самите вие. Вие не признавате нација, јазик и држава, а барате љубов. Е па не е повеќе 19-ти век, можете да го сисате само. Не ја водат Македонија Србите, туку Американците и ЦИА, па затоа вие како Сталинисти никогаш нема да продрете тука да ширите Бољшевичко влијание, а посебно не преку Аљбанците, како што кутрите вие се надевате. Ви помина возот, помирете се дека сте исти говна за нас, окупатори и робовладетели како и Србите, Грците и Турците.
 
Член од
12 јуни 2018
Мислења
186
Поени од реакции
206
Прав си бил дедо ти што мразел Бугари, ти си глупиот тука. Тие со Ароманско потекло биле протерувани/убивани од Бугарската армија во Битолските села за време на ПСВ. Ама ти си толку глуп што не ја познаваш историјата на својот народ, а се мешаш во таа на друг етнос. Уште поиронично што истата асимилација преку цркви му се случувала и на твојот народ каде што еден брат бил Грк, а друг Бугарин.
Хаха,

Бидејќи ова е адресирано до мене да ти одговорам.

Како прво сум Македонец со мајчин јазик македонски.
Како второ немам ароманско потекло, само една четвртина од потеклото доаѓа од село кое е обележано во етнографски карти како поранешно влашко село иако меѓу населението нема спомен за такво нешто.
И како трето, овој дедо за кој што кажував дека не ги сака Бугарите не е од селото кое е демек бившо влашко, т.е од чисто славофоно село во Грција.

Туку остај го ти дедо ми. Хејтањето Бугари нема да и донесе ништо добро на оваа држава и овој народ овде. Југославија веќе ја нема а границата со Србија се сведе на 62 км. На овој народ му треба голем брат бидејќи таква каква што е не може да опстане, тоа и на малите деца им е јасно. А Албанците но под разно не би прифатиле идна федерација со Србија. Лошата геостратешка положба на линија Србија-Македонија ќе се одрази негативно на идна федерација помеѓу овие две држави. Источната граница пак е долга и стратешки многу поповолна бидејќи таму живее чисто православно македонско население. Ако Македонците не се опаметат следува постепено губење на територијата од страна на Албанците кои ја оставија настрана воената опција со оглед на тоа што УСА стои позади нив кои пак имаат геостратегија словенскиот елемент постепено исчезне и изгуби што поголема територија на Балканот како би се намалила можноста за руско влијание овде. Овој план не е од вчера. Поради алчноста на небесните Срби во балканските војни, Егејска Македонија беше загубена за Словените и таму Грција веќе спроведе етничко чистење прво со размена на населението а после со економски мерки или подобро речено неекономски мерки бидејќи таму каде што живее славофоно население најмалку се вложува. Сега на удар е денешна Македонија и веројатно и се пишува црно како што одат работите а Бланко ќе треба да учи Албански во иднина и да се прекрсти во Арбен.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.001
Хаха,

Бидејќи ова е адресирано до мене да ти одговорам.

Како прво сум Македонец со мајчин јазик македонски.
Како второ немам ароманско потекло, само една четвртина од потеклото доаѓа од село кое е обележано во етнографски карти како поранешно влашко село иако меѓу населението нема спомен за такво нешто.
И како трето, овој дедо за кој што кажував дека не ги сака Бугарите не е од селото кое е демек бившо влашко, т.е од чисто славофоно село во Грција.

Туку остај го ти дедо ми. Хејтањето Бугари нема да и донесе ништо добро на оваа држава и овој народ овде. Југославија веќе ја нема а границата со Србија се сведе на 62 км. На овој народ му треба голем брат бидејќи таква каква што е не може да опстане, тоа и на малите деца им е јасно. А Албанците но под разно не би прифатиле идна федерација со Србија. Лошата геостратешка положба на линија Србија-Македонија ќе се одрази негативно на идна федерација помеѓу овие две држави. Источната граница пак е долга и стратешки многу поповолна бидејќи таму живее чисто православно македонско население. Ако Македонците не се опаметат следува постепено губење на територијата од страна на Албанците кои ја оставија настрана воената опција со оглед на тоа што УСА стои позади нив кои пак имаат геостратегија словенскиот елемент постепено исчезне и изгуби што поголема територија на Балканот како би се намалила можноста за руско влијание овде. Овој план не е од вчера. Поради алчноста на небесните Срби во балканските војни, Егејска Македонија беше загубена за Словените и таму Грција веќе спроведе етничко чистење прво со размена на населението а после со економски мерки или подобро речено неекономски мерки бидејќи таму каде што живее славофоно население најмалку се вложува. Сега на удар е денешна Македонија и веројатно и се пишува црно како што одат работите а Бланко ќе треба да учи Албански во иднина и да се прекрсти во Арбен.
А како зближување на односите со Бугарија ќе го спречи тоа?
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.485
Хаха,

Бидејќи ова е адресирано до мене да ти одговорам.

Како прво сум Македонец со мајчин јазик македонски.
Како второ немам ароманско потекло, само една четвртина од потеклото доаѓа од село кое е обележано во етнографски карти како поранешно влашко село иако меѓу населението нема спомен за такво нешто.
И како трето, овој дедо за кој што кажував дека не ги сака Бугарите не е од селото кое е демек бившо влашко, т.е од чисто славофоно село во Грција.

Туку остај го ти дедо ми. Хејтањето Бугари нема да и донесе ништо добро на оваа држава и овој народ овде. Југославија веќе ја нема а границата со Србија се сведе на 62 км. На овој народ му треба голем брат бидејќи таква каква што е не може да опстане, тоа и на малите деца им е јасно. А Албанците но под разно не би прифатиле идна федерација со Србија. Лошата геостратешка положба на линија Србија-Македонија ќе се одрази негативно на идна федерација помеѓу овие две држави. Источната граница пак е долга и стратешки многу поповолна бидејќи таму живее чисто православно македонско население. Ако Македонците не се опаметат следува постепено губење на територијата од страна на Албанците кои ја оставија настрана воената опција со оглед на тоа што УСА стои позади нив кои пак имаат геостратегија словенскиот елемент постепено исчезне и изгуби што поголема територија на Балканот како би се намалила можноста за руско влијание овде. Овој план не е од вчера. Поради алчноста на небесните Срби во балканските војни, Егејска Македонија беше загубена за Словените и таму Грција веќе спроведе етничко чистење прво со размена на населението а после со економски мерки или подобро речено неекономски мерки бидејќи таму каде што живее славофоно население најмалку се вложува. Сега на удар е денешна Македонија и веројатно и се пишува црно како што одат работите а Бланко ќе треба да учи Албански во иднина и да се прекрсти во Арбен.
Погрешниот човек си го нашол за Србоман да го оценуваш. Јас сум апсолутно против федерација со Србите, за да ние биедеме користени како топовско месо во нивните војни со Албанците. И покрај милионите лоши последици сепак НАТО придонесе меѓу другото за им се намали влијанието тука. А Бугарија никогаш не може да ни биде стратешки партнер. Бугарија сака да ја дели Македонија. Нова тактика им е да дадат јес за Албанија за отворање на преговори со ЕУ, а да се спротистават за Македонија. Ако не приметуваш нашите се тие кои удоволуваат, па пак нема поддршка од нивна страна. Така што од Бугарија не барај никаква помош, тие се борат за поделба на Македонија со нивните браќа албанци, како во ВСВ или па пред Балканските војни со Србите.
 
Член од
4 октомври 2018
Мислења
2.557
Поени од реакции
6.134
А како зближување на односите со Бугарија ќе го спречи тоа?
Никако, може само да ја влоши ситуацијата бидејки во моментов Албанија и Бугарија имаат заеднички интерес за пропаѓање (поделба) на Македонија

Сојузници за спречување на овие болни амбиции треба да бараме кај Грците и Србите
 
Член од
24 март 2010
Мислења
12.987
Поени од реакции
19.001
Никако, може само да ја влоши ситуацијата бидејки во моментов Албанија и Бугарија имаат заеднички интерес за пропаѓање (поделба) на Македонија

Сојузници за спречување на овие болни амбиции треба да бараме кај Грците и Србите
Сојузници нема да најдеме нигде. Единствен начин да се спречи тоа е ако евентуална поделба би била поголем геостратешки проблем за големите, отколку корист. Ама ние наместо да го потхрануваме тој проблем, ние го убивме. И сега, таа е насоката, џабе е клоцањево.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.485
Сојузници нема да најдеме нигде. Единствен начин да се спречи тоа е ако евентуална поделба би била поголем геостратешки проблем за големите, отколку корист. Ама ние наместо да го потхрануваме тој проблем, ние го убивме. И сега, таа е насоката, џабе е клоцањево.
Жив е и тоа како проблемот. Сите имаат сметки, мада мислам дека Грците ги издриблаа останатите соседи.
 
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
210
Вие не признавате нација, јазик и држава, а барате љубов.
Каква “лјубов” ви бараме бре идиот. Сакаме едно од вас, а то е да признаете исторически факти. Дотогава на ладно
Автоматски споено мислење:

Сојузници нема да најдеме нигде. Единствен начин да се спречи тоа е ако евентуална поделба би била поголем геостратешки проблем за големите, отколку корист. Ама ние наместо да го потхрануваме тој проблем, ние го убивме. И сега, таа е насоката, џабе е клоцањево.
За Големите една безпроблемна Македонија е добра опција. Па макар и разделена. Само дека источнија Дел кој ке го сака незнам
 
Последно уредено:
Член од
19 ноември 2020
Мислења
732
Поени од реакции
2.380
За Големите една безпроблемна Македонија е добра опција. Па макар и разделена. Само дека источнија Дел кој ке го сака незнам
Сами баравме 2001ва да се разделиме со вашите нови сојузници ама Америте имаат друг план. При поделба само Скопје е битно, другото само жив зијан ќе е кој и да зеде. Ова под поделба мислам на престанок на постоење на Македонија. Да ме мене некој прашуе размена на територии и население со Албанците и рачистување еднаш засекогаш веднаш би направил. После ние нека си вадиме очи ама полесно ќе е.
 
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
210
Сами баравме 2001ва да се разделиме со вашите нови сојузници ама Америте имаат друг план.
Ами кат им запаливте амбасадата /ака Удба/ што можевте да очекувате од Америка
 
Член од
12 јули 2018
Мислења
530
Поени од реакции
1.168
Абе остај ти баба ти што ти рекла. Дај докази дека овој Србинов ова што го кажува се вршело во Македонија. Моите баби и дедовци не ми кажуваа такви работи. Еден од дедовците ама ич не ги сака Бугарите и никогаш не разбрав зошто бидејќи влакно не му фалело од главата ни нему ни на неговото семејство од Бугарите а Грците му имаат закопано вујко жив под земја. А инаку е тежок есдесовец и Југоносталгичар.

Кажи ми чија тоа територија на држава Бугарите окупирале во ВСВ?

Инаку немало војска која не направила лошо а поминала низ Македонија. Можеби овие од Западна Европа биле китки за мирисање ама се што е од Балканот е исто ѓубре. Дека Бугарите насила земале храна или му удриле ќотек на некој цивил е вистина. Убивале цивили? И тоа да, поготово ако биле комунистички подпомагачи или србомани како тие од Порече. Дали тоа не го правеле Србите кога Македонија била под србска окупација? Или Грците во Егејска Македонија? Но нешто друго е проблемот, а тоа е дека упорно некој ги покажува со прст бугарските злосторства а се друго е под тепих. Епа луѓето не се глупи, се гледа тоа од далеку. А се знае и кој го подбуцнува сето тоа.
Точно татар, сите сте убивале Македонци, сте колеле, палеле, беселе, стрелале, сите сте исти ѓубриња и србите, и грците, и вие, и шиптарит.е, ама вие сте најголемите меѓу нив.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.551
Поени од реакции
17.485
Каква “лјубов” ви бараме бре идиот. Сакаме едно од вас, а то е да признаете исторически факти. Дотогава на ладно
Автоматски споено мислење:


За Големите една безпроблемна Македонија е добра опција. Па макар и разделена. Само дека источнија Дел кој ке го сака незнам
Така кажи си. И сега откако вака добро си се изрази збор да не си зуцнал за дејците на Организацијата, а и твоите претци, кои сите до еден се бореа за независна Македонија. Групчин-Подмоље, тој е сонот на Бугарија за лапање на територии и е некомпатибилен со тој на Делчев и останатите дејци. Затоа и Бугарскиот двор пушташе луѓе да го убијат/сменат. Што на крај и се случи.
 
Член од
25 март 2012
Мислења
7.317
Поени од реакции
3.117
Точно татар, сите сте убивале Македонци, сте колеле, палеле, беселе, стрелале, сите сте исти ѓубриња и србите, и грците, и вие, и шиптарит.е, ама вие сте најголемите меѓу нив.
Ама за грците и србите немате погрден збор, тоа е тој ставопочит во вашето днка.
Автоматски споено мислење:

Сами баравме 2001ва да се разделиме со вашите нови сојузници ама Америте имаат друг план. При поделба само Скопје е битно, другото само жив зијан ќе е кој и да зеде. Ова под поделба мислам на престанок на постоење на Македонија. Да ме мене некој прашуе размена на територии и население со Албанците и рачистување еднаш засекогаш веднаш би направил. После ние нека си вадиме очи ама полесно ќе е.
Секогаш сум се двоумел кој ја започнел војната во 2001, си имам сомнежи дека беше почнато од вас ама американците ви ја киднапираа damage control финтава.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom