Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

Член од
17 јануари 2015
Мислења
405
Поени од реакции
183
Се разбира Британската Империја ќе прави фејк мапи за својата војска за време на Прва Светска Војна :pos:
Не бе, сите десетици мапи (вклјучувајки и британски) на кои се покажани б'лгарите како мнозинство од населението во географскиот регион Македонија се лажни. Само 5-те мапи на кои се појавуваат било антички македон(ц)и / славо-македон(ц)и или слично, добар дел от нив инспирирани от ср'бската или грчката пропаганда, без да се базират на никакви статистички данни или собрани податоци на место, исто така во голема мера всушност контрадикторни помегу себе во однос и на географскиот ареал на кој е прикажано некакво наводно не-б'лгарско словенско население, само овие мапи се точни, сите други се фејк. Исто и документите на Британското конзулство во Битола за време на Османлијското царство тие се фејк и во нив си ги лажале владите во Лондон дека мнозинството от населението во Македонија е б'лгарско. Само на оваа мапа ја откријале за војниците реалната состојба во регионот.

А на мапава горе стои ethnogaphical (зац'ркнато) и напишано philological? хаха :pos:

Ма тоа е дирекен доказ дека Гоце Делчев не се самоопределувал за Б'лгарин и дека бил етнички Македонец.

Паѓаат во вода сите автентички писма, сведоштва и т.н. кои потв'рдуваат б'лгарскиот идентитет на населението во Македонија пред ср'бската окупација и последваштија геноциден денационализаторски режим.

Веднаш историчарите во Скопие да се повлечаат от комисијата и да ја представаат оваа мапа, за која дури и британците изгледа не биле баш сигурни што точно треба да отразјава, како непобитен доказ за милениумската самобитност, самостојност, антибугарски и антифашистички карактер на "македонскиот" народ.
 
Последно уредено:
Член од
12 јули 2018
Мислења
355
Поени од реакции
690
Главен лик во книгата е мравката Мравин. Тој го загубил мравјалник каде што живеел. Додека тагувал во шумата и не знаел што да прави, тој запознава заљубена двојка, која ја сочинуваат шумскиот курир Мис Брамбарова и нејзината партнерка Мис Батерфлај. Двајцата сè уште не се венчале, очигледно чекаат промена на Уставот што ги рефлектира новите реалности.
Заплетот продолжува со потрагата по нов дом во кој Марвин е сакан и среќен. На пат, тројцата се среќаваат со различни жители на шумите – семејство на господин и г-ѓа Калинка, слеп Курт и двајца машки црни лебеди кои живеат заедно затоа што се сакаат.

Европските вредности кај татарските соседи почнале да се применуваат. А нашите копуци им продаваат историја и идентитет за влез во сојуз во кој се промовираат вакви изопачени нешта.
 

Паланчански

ГрЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
3.308
Поени од реакции
5.648
Преднамерено "заборави" да кажеш, дека полковника е родом од Крива Паланка...или во вашите учебници по историја ова е "пропуштено" и не го знаеш овој факт
Факт е дека полковникот работел под команда на бугарската фашистичка власт. Со тоа каде бил роден не можат да се исперат ѕверствата на окупаторите.
 
На врв Bottom