Што е со друштвото од основно?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Основците? Па во исто маало живееме со сите, кога ќе се сретнеме се поздравувам (со одредени), но никогаш не излегуваме заедно.
Се разидовме на почеток на средно и контактите ни се изгубија. Јас се запишав во училиште каде немаше ниту еден од моето основно училиште. Ниту еден од 3те класа од моја генерација.
Една ми остана добра другарка и потоа до 2ра година средно и со неа изгубив контакт по некое време.
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Со три другарки од основно уште сум во другарство.
И толку.
Останатите... Поим немам кои беа и кои се.
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.341
Поени од реакции
7.453
Оние со кои се дружев во основно сега се женети, чуваат деца и слично. Ми остана само дружбата по Facebook и ЈСП бусови со 2 другарки со кои не се согласував многу-многу на времето.
Упс, корекција, синоќа му инсталирав виндоус на еден другар со кого учев основно, па се немав видено скоро цела деценија :)
 

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Со некои сум заедно со некои се разделивме
 
Д

ДаркхарТ

Гостин
Само со една другарка од основно после 5 години не-зборување повторно се дружиме интензивно...многу сум среќна поради тоа,а жал ми е што тие 5 години и мрчев...:toe:
 

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Друштвото од основно?-Хахахах.
Па добро, со оглед на тоа што повеќето од кога се запишаа по гимназии некако си го подигнаа егото и се прават дека не те знаат на улица или по ходник во гимназија, не, не контактирам.
Иако, фала богу дека има исклучоци, со нив редовно се слушам/гледам(зависи и од околностите) а едната и од нив до ден денес ми е најдобра другарка:).
Затоа кој ги шиша..нека си го креваат они егото:wink:..и кај мене е слично со повеќето,нормално некои останаа со кои секогаш може да се напраи моабет!
 

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Не ги познавам веќе
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
2.522
секој свој пат си фати.. застанува до тебе у автобус ни а ни б не ти вика.. те забораил или со сиа се праи дека те забораил......
 
S

stereo m'c

Гостин
незнам што е со друштвото ама се гледам со некои другарчиња по кафици на улица и дискотеки кога и да се видиме се дешава истиот муабет ајде да се видиме да се соберем да си напраиме асалем муабет...
 
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Само со еден другар со кој не бев тогаш блиска останав во контакт и се гледаме секој ден, секако, сега поинтензивно се дружиме.

Со оние што ми беа најблиски, иако живееме во иста населба, не се гледаме затоа што не искачаме на исти места. Одиме еднаш во два месеци на кафе, се информираме за новостите преку ФејсБук. Другите не ги имам видено.
 

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Со тие што најмногу си се дружев во основно, сеуште се дружам интензивно :) Со другите онака на здраво, со некои ни на здраво. Али у глобала зачував вистиниско пријателство кое што трае од основските денови
 
К

Кики.

Гостин
имам 3 другарки со кои и ден денес се дружам т.е. се гледаме од време на време - онака кога ке се договориме - едната ми е другарка од градинка, а другата од основно (со двете учев во средно), а со сите останати сум во добри односи кога и да се сретнеме си викаме здраво, ново / старо си кажуваме и се почитуваме колку можеме нормално поради обврски и сл. :toe:
 
Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
so tie od osnovno si se druzam i sega,nekogas obvrskite si go pravat svoeto,no sepak ako ne se vidam se slusame po telefon,ubavo mi e koga ke napravam muabet so nekoj drugari, sto mozam da smetam na niv za nekoja rabota,nekoj drugari ostanuvaat vredni vo mojot zivot;)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom