Тоа е копирајт за да пунат џебови. Ништо магично тука. Дрн дрн географски уникатно, дрн дрн поднебје, дрн дрн сорта грозје. Права за фалење и адврертајзинг , ништо екстра. Истото се прави со кашкавал/сирење.Коњак смее да се нарекува само дестилат добиен од областа Коњак во Франција и на ниеднио друго место. Сите останати се бренди, ракии, вињаци..
За да напушеш вакво нешто треба да си тотален лаик во винарството и дестилираните пијалоци. Како што секое едно уникатно вино е заштитено географски и тероарно истото е и со дестилатите.Тоа е копирајт за да пунат џебови. Ништо магично тука. Дрн дрн географски уникатно, дрн дрн поднебје, дрн дрн сорта грозје. Права за фалење и адврертајзинг , ништо екстра. Истото се прави со кашкавал/сирење.
Taка тврдат... за жал, по информиран со во економика. Така да , знаејќи како идат тие ствари позади сцените...За да напушеш вакво нешто треба да си тотален лаик во винарството и дестилираните пијалоци. Како што секое едно уникатно вино е заштитено географски и тероарно истото е и со дестилатите.
Ме интересира за текстура и осет. Што физички е нешто, а не од каде доаѓа и како се прави.Стев, во иднина кога ќе отвараш теми, те молам да не бидат како да пребаруваш на гугл. Објасни ни малку повеќе за да има и дискусија. Вака е како квиз.
Останатите, ве молам, ако не можете да придонесете за дискусија, скокнете тема.
Причината зошто се толку скапи се во специфичноста, името и знаењето во правење на таков дестилат. Никој не прави монопол. Така америкаците си ја имаат грапата( oригинално италјанска)Taка тврдат... за жал, по информиран со во економика. Така да , знаејќи како идат тие ствари позади сцените...
80% од профитот им е од тапијата. Таа тапија дека само тоа подрачје дека може да го прави тој специфичен производ е причината зошто се толку скупи.
Прават монопол, и преку монополот си прават престиж. Преку престижот си прават профит, нормално преку дополнителни инвестиции.
само Рубин е вињакСамо Бадел е коњак.