- Член од
- 6 август 2011
- Мислења
- 2.067
- Поени од реакции
- 2.344
Совршено. Но, зошто цвеќе од пластик?.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Совршено. Но, зошто цвеќе од пластик?.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Дај рецепт ако е "нискокалорична верзија"
Ааа ја ги мерев со метро. Отсега сакам почесто да пробувам разни верзии и со овошје некое плус ко со малини што ги спомна...Дај рецепт ако е "нискокалорична верзија"
Јас си правам "гранола" со: потпечен овес (80% го мелам ситно, 20% крупен), семки од тиква мелени, какао, малку мед, пола темна чоколада, малку млеко, 3 дозерки веј протеин, малини, лажица кокосово масло. Не е многу благо, а има и добар сооднос и е супер за наутро или измеѓу оброци, отприлика состав има како протеинските чоколади што се продаваат по 70-100 денари во продавници за суплементи, визуелно никогаш не му обрнувам внимание и секое парче е различно од останатите
Ааа овие се и апла вкусни со путерот и јаткастите, ама калориски една коцка како еден бургер да сум изел моите се под 250ккал едно парче и тоа големо парче од 70тина грамовиАаа ја ги мерев со метро. Отсега сакам почесто да пробувам разни верзии и со овошје некое плус ко со малини што ги спомна...
Повели.
Состојки:
200 гр мелени овесни снегулки
300 гр урми без семка
100 гр непечени лешници (или друго јаткасто овошје)
40 гр кокос
6 лажици какао
60 гр темно чоколадо
3 лажици вода
200 гр путер од кикирики
Најпрво урмите се потопуваат во вода. За тоа време се загрева рерната на 200 степени и лешниците се потпекуваат (кога ќе почне да им пука лушпата, при крај се). Потоа урмите се блендираат, па им се додава кокосот и какаото. Чоколадото се топи на пареа и така се соединуваат сите набројани состојки. Се меша со рака, затоа што смесата е попрличино цврста. Доколку сакате помеки барови, навлажнете ги рацете, ама според мене оваа структура е погодена. Земете некое мало тавче/тепсиче (зависи колку сакате да ви бидат високи), натапкајте ја убаво смесата, измазнете со лажица, не мора да чекате да се стегнат. Може одма да ги сечете на парчиња. Јас со преостанатото чоколадо (40 гр) ги попрскав одозгора.
Бонус фотки дур го правев: