Што готвите во моментов?

Дискусија во форумот 'Гурманско катче' започната од perez9, 19 јануари 2014.

  1. Forza Milan!!!

    Forza Milan!!!

    Член од:
    1 јуни 2011
    Мислења:
    19.882
    Допаѓања:
    29.688
    И кифлите ги усовршив. :icon_mrgr:

    IMG_20180829_202823.jpg
     
    Patience, shumecha.tableta, Agda Beata и на уште 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Forza Milan!!!

    Forza Milan!!!

    Член од:
    1 јуни 2011
    Мислења:
    19.882
    Допаѓања:
    29.688
    Прв да сум :cool:

    IMG_20180902_104100_BURST1.jpg


    Sent from my Mi A1 using Tapatalk
     
    На shumecha.tableta, Gladiatorized и Mr.Deni им се допаѓа ова.
  3. Петра П.

    Петра П. насмевка

    Член од:
    16 јануари 2008
    Мислења:
    1.775
    Допаѓања:
    1.822
    Печено тикве, пиперки и кромид. Потребни му се околу 15-20 минути колку да омекне се. Потоа му ставив јајце промешано со домата и печеше уште 3-5мин. IMG_20180911_165230_428.jpg
     
    Tender Girl, shumecha.tableta, krkac и на уште 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. thebest8

    thebest8

    Член од:
    24 декември 2011
    Мислења:
    38
    Допаѓања:
    17
    Обажавам пилешки прсти/пуканки и можам да се пофалам дека денеска баш ми се погодија. Нешто најдобро што имам направено до сега. :aplauz:
    [​IMG]
     
    На shumecha.tableta и GreenRoot им се допаѓа ова.
  5. Forza Milan!!!

    Forza Milan!!!

    Член од:
    1 јуни 2011
    Мислења:
    19.882
    Допаѓања:
    29.688
  6. batitit

    batitit

    Член од:
    27 јуни 2018
    Мислења:
    17
    Допаѓања:
    30
    Набрзина некое бурито, за вечерва и за сабајле ако остани нешто :)[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
    Patience, Tender Girl, ЈуријАркадиевич и на уште 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. shumecha.tableta

    shumecha.tableta Модератор

    Член од:
    26 декември 2013
    Мислења:
    2.620
    Допаѓања:
    13.549
  8. Anon

    Anon /b/ House /b/

    Член од:
    13 декември 2007
    Мислења:
    9.742
    Допаѓања:
    14.429
  9. batitit

    batitit

    Член од:
    27 јуни 2018
    Мислења:
    17
    Допаѓања:
    30
    Фреш паста
    Таљателе[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
    На Newton', whatto, Tutor и уште 11 други им се допаѓа ова.
  10. sorenoat

    sorenoat

    Член од:
    6 август 2011
    Мислења:
    1.160
    Допаѓања:
    319
    Египетска торта .:ljubove:
    20180929_172034.jpg


    20180929_172444.jpg
     
    Patience, Корто Малтезе, shumecha.tableta и на уште 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Петра П.

    Петра П. насмевка

    Член од:
    16 јануари 2008
    Мислења:
    1.775
    Допаѓања:
    1.822
    KUJICAM_2018-11-11-09-57-30_developed.jpg супа од тиква.
    Прв пат ја правам и многу е вкусна.
    Потребни се околу половина кг тиква, кромид, лук, лимон и сосем малку сметана. И може некои семиња.. ја ставив лупен сончоглед.
    Најпрво се запржува кромидот, потоа се става тиквата која е излупена и исечкана на мали коцкички. Се пржи уште малку. Потоа се полива со 500 мл. вода( може да е вода од обарен зеленчук или месо) се сецкаат две главичка лук. Се додаваат..и се се вари околу половина час до 40 мин. Се става сол,црн бибер и лимон по вкус.
    Кога се сервира се става сосем малку сметана и семиња по вкус.
     
    На Tutor му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tutor

    Tutor

    Член од:
    15 март 2010
    Мислења:
    4.623
    Допаѓања:
    3.692
    @Петра П. супер, само кажи ми плиз шо е тоа сметана? Знам дека Бугарите го користат како збор...
     
  13. Петра П.

    Петра П. насмевка

    Член од:
    16 јануари 2008
    Мислења:
    1.775
    Допаѓања:
    1.822
    ПавлакА.. пардон :)
     
    На Tutor му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Agda Beata

    Agda Beata (A)

    Член од:
    12 февруари 2014
    Мислења:
    4.945
    Допаѓања:
    13.133
    На whatto му/ѝ се допаѓа ова.
  15. batitit

    batitit

    Член од:
    27 јуни 2018
    Мислења:
    17
    Допаѓања:
    30
    Брзински Цезар [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
    На Patience му/ѝ се допаѓа ова.

Сподели преку: