Што готвите во моментов?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.288
Поени од реакции
78.937
ОК, колку што контам работиш у ресторан со две ѕвезди (не една него две). Каде е тој ресторан?
(или погрешно сум сфатил...)
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.288
Поени од реакции
78.937
У кујна? Помошник chef?
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.288
Поени од реакции
78.937
Chef на ресторан со две ѕвезди споделува рецепти овде со СпанџБоб?
Ако си ти chef на ресторан со две ѕвезди, скидам капа и се поклонувам до земја.
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.295
Поени од реакции
13.156
Фала.Нема ништо лошо во тоа,позади секој од нас се крие професионалец во некоја област,па така и со мене.Јас сум само обичен човек кој се има предадено на професијата.Задоволство ми е да споделувам искуство.
 
Член од
5 август 2016
Мислења
118
Поени од реакции
22
Во моментов готвев, пред 10мин макарони..
ги напрајв за мерак ;D

прво мојте ги печеја таму се и сешто после во караванче пола ги истурив
турив

павлака
сенф
доматно пире
пипер
пиперка свежа сецкана
кашкавал
и уште некој зачин..
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.383
Не е баш во моментов, од прееска е...
Банана леб. Без брашно и без шеќер(ни во продуктите од крајната слика нема грам шеќер, ниту пак некој нездрав засладувач).
2017-07-09-13-08-12.jpg 2017-07-09-14-54-17.jpg 2017-07-09-15-54-04.jpg
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.504
Не е баш во моментов, од прееска е...
Банана леб. Без брашно и без шеќер(ни во продуктите од крајната слика нема грам шеќер, ниту пак некој нездрав засладувач).
Прегледај го приврзокот 174046 Прегледај го приврзокот 174047 Прегледај го приврзокот 174048
Пиши и рецепт. Вкусно изгледа(y)
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.383
Пиши и рецепт. Вкусно изгледа(y)
„Тестото“ е од:
3 јајца
3 банани
мед
кокосово масло(лупнав од око)
300гр мелени бадеми
лажичка и пол пециво
лажичка чиа семе(не мора ова, ама јас ставив)
мелени ореви(јас немав и ставив лупен мелен сончоглед)
кокосови снегулки

Се меша сѐ и се пече на 170 степени околу20-30 минути.

Тоа на крај е млечна хопла и чоколадниот прелив е од кокосово масло, какао и мед.

Мрсно. :)
 

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.056
Поени од реакции
13.554
Ладна крем супа од леќа со куркума и мента
IMG_9696.JPG
Сладолед од праска и ѓумбир...имавме веге вечера
IMG_9657.JPG
Фала.Нема ништо лошо во тоа,позади секој од нас се крие професионалец во некоја област,па така и со мене.Јас сум само обичен човек кој се има предадено на професијата.Задоволство ми е да споделувам искуство.
Хотел Русија има две Мишелин звезди?[DOUBLEPOST=1499696863][/DOUBLEPOST]
Ладна крем супа од леќа со куркума и мента
IMG_9696.JPG
Сладолед од праска и ѓумбир...имавме веге вечера
IMG_9657.JPG
Хотел Русија има две Мишелин звезди?
Ги измешав "хотел, москва" и хотел русија хахаха а ја нема опцијата да го променам мислењето
Во кој хотел работиш? Ако може да те исшпијунирам малку ;) зошто кај нас не се збори дека македонец има две мишелин ѕвезди?? Тоа е баш вест!
 
Последно уредено:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.295
Поени од реакции
13.156
Ладна крем супа од леќа со куркума и мента
Прегледај го приврзокот 174076
Сладолед од праска и ѓумбир...имавме веге вечера
Прегледај го приврзокот 174075
Хотел Русија има две Мишелин звезди?[DOUBLEPOST=1499696863][/DOUBLEPOST]
Ги измешав "хотел, москва" и хотел русија хахаха а ја нема опцијата да го променам мислењето
Во кој хотел работиш? Ако може да те исшпијунирам малку ;) зошто кај нас не се збори дека македонец има две мишелин ѕвезди?? Тоа е баш вест!
Тие што ме познаваат знаат. ѕвездите се заработени во САД и Јапонија.Тие не се ништо,ништо не значат,обичен маркетинг и денеска служат повеќе за курчење сум бил во тој свет и го знам тоа.Има миљон готвачи без ѕвезда,и се подобри од миљон со две или три ѕвезди.Нејќам да се афиширам,да ме зборат,да ме има ваму таму.Коа ќе дојдам у Скопје,сакам да се одморам,да си поминам,со семејство со другари,да откачам итн итн.Јас сум професионалец и многу внимавам да не ми се меша професијата у приватнио живот,и обратно.Коа не сум на работа,сум сосем друг човек.
Иначе презентацијава ти е екстра.
Пробај да најдеш црвена леќа,и пробај сладолед манго чили,или ванила и црвен бибер )))))
 

Kajgana Shop

На врв Bottom