Што ве натера да се иселите од Македонија?

Што ве натера да се иселите од Македонија?


  • Вкупно гласачи
    189

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.274
Ама чекај, Емка збори за Шведска, не за Германија.

Sent from my SM-J330F using Tapatalk
И Бугарија и Романија се посредени од нас. Дали е Шведска или Германија, тоа нам не ни прави разлика. Едните се до гуша у благодет, другите до гради. Ние сме до гуша у гомна.
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.150
Поени од реакции
3.419
Jас пак ќе ви речам дека не е опција минималец (Мекдоналдс и компанија) на долгорочен план, ама ако знаеш јазик ,за почеток е добро :D Ако имаш струка+јазик, нема што да чмаеш у македонија. Емка кажа ете за Шведска, у Германија ете за 20-30% нека е полошо, пак е светлосни години пред најдобрата земја на светот, библиска Македонија :) И како што реков, боље чистач таму, него чистач тука :D Пред да се запрашате зошто во македонија на никој не му се работи, срамота било чистач , а во германија сите чистеле гомна и повраќаници, пошо никој не ги знаел, споредете ги условите за работа и парите. НЕМА СРАМ ОД РАБОТА, ИМА СРАМ ОД ПЛАТА! Повеќе би се срамел да кажам дека заработувам 200 евра, него да се срамам да кажам дека сум чистач. Без навреда за луѓето што ја работат таа позиција и ја зимаат таа плата. Секој со своите квалитети и своите можности.
 
Член од
22 јануари 2009
Мислења
257
Поени од реакции
200
Јас се иселив зошто ми дојде преку кур од се и сега за сега можам да кажам дека ова ми е најдобрата одлука која сум ја направил до сега.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.888
Austrija. Zemav kuka pod kirija vo slovenija na sama granica i sega poleka se sreduvam.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.120
Поени од реакции
15.931
Стварно не знам што се објаснувате на долго и широко зашто би си оделе. И тоа со луѓе кои ќе се дрзнат да јадат трици зашто некој бил ко студент чаши да пере или хамбургери да служи, а они кутри дали знаат мијалникот дома кај им е. Значи турете им пепел, не заслужуваат два реда објаснување.

Немаме сите исти перцепции нити сме карактерно исти за да ни сметаат исти работи. Да не набројувам дека на некои едноставно дома им е дома, нејќаат од нивните да се делат и слично. И тоа е во ред, сите си иаме причини за останување или за селење. Она што ме нервира е кога некој дотолку ќе застане на своја страна од причата, што си се губи во таа прича и изгледа сето тоа смешно. Де малце гледајте пореално на работите, уклучете тоа видиците, видете друга перспектива.
Мене ете тоа ми смета најмногу кај луѓево овде, неспособност да се разбереш ко човек со некој со спротивно мислење. Абе ќе умре и неговото ќе го тера. Следствено, проста раја. Многу ме нервира простата раја во земјава, а поготово академската проста раја.
 
Член од
8 февруари 2013
Мислења
76
Поени од реакции
14
Me interesira a pretpostavuvam i ostanatite koi se ovde seuste vo MK no sakaat da se iselat, kako ste vie koi veke ste vo germanija, zadovolni ne ste zadovolni, kako vi se smeni zivotot, podobro, poloso. Ve molam samo onie koi veke se tamu so vizi iki Eu pasos
 

Kajgana Shop

На врв Bottom