- Член од
- 23 февруари 2005
- Мислења
- 2.460
- Поени од реакции
- 44
Сите тие програми се компатибилни, имаш добра заштита, плус ако ја користиш extended database update кај Kaspersky, тогаш си заштитен од сите спаери и кeyloger- и.Dr.Gonzo напиша:Ај јас вака, пошо не разбирам многу:
Користам Spybot 1.4 RC2b и Microsoft Firewall. Сакам да инсталирам и Kaspersky Personal.v5.0.227.
Освен тоа, www.firewallleaktester.com тестерот ми го препорачува Look'n'Stop Firewall-от.
Е сега прашањево ми е - дали се компатибилни Spybot 1.4 RC2b , Kaspersky Personal.v5.0.227 и Look'n'Stop Firewall и дали има потреба и од трите за да ми е добро заштитен компјутерот.И дали можат да ми направат некаков проблем, ако ги користам истовремено ?!
Look'n'Stop e одличен, само треба да знаеш добро да го подесиш, како и секој друг firewall. Употребува минимално меморија, нема ни да го осетиш на компјутерот.
Јас го користам една година веќе на едниот компјутер. Отсекогаш се јаделе со Outpost . Но морам да кажам дека последната верзија на Outpost е подобра од Look'n'Stop. Поодамна ги направив сите тестови на firewall leak tester и смешно беше што касперски ги фати третината од нив, firelwall-от нити не стигна да реагира
Единствен проблем со Look'n'Stop е што не постои крек за него :wink: Но се исплаќа да си го купиш, еднаш плаќаш и го имаш цел живот, повеќето се со лиценци за една година и потоа мораш да доплаќаш.