S
SpaceTraveler
Гостин
Не би купил повеќе Хељда, боље блага пченица ќе си направам.
И јас ги купувам на времето.Ама сега се жива катастрофа.Лоши суровини во право сиКвалитетот на производите на Краш е многу опаднат и изгледа користат неквалитетни суровини. Два пати купувам „Домачица“ и двата пати имав тегоби со стомак, штета а порано беа топ.
Не пробано ми беше и во Хрватска летово.Дорина buterscotch беше со исти вкус како кај нас порано.Краш сосема се измени последниве 20-тина години. Го намалија асортиманот, квалитетот, производите им ги препознаваме само по името. Ме интересира дали со истиот квалитет извезуваат и на запад? Тешко тоа таму да пројде
Не пробано ми беше и во Хрватска летово.Дорина buterscotch беше со исти вкус како кај нас порано.
За кај нас се чудам од каде наоѓаат таков лош материјал да стават.
Така е. Ама, сигурно е со знаење на трговците. Пуста пара, послатка од чоколада!Normalna praksa e toa na poveke firmi. Vo africki/del od aziskite zemji plus istocna evropa kade nema standardi, zakoni kontroli sosema normalno e da uvalat prepakovani raboti so izminat rok ili so bajati/poevtini surovini. Za zal za hrvatska i slovenija sega sme toj pazar, porano ne bevme....
Да менаџментот одлучил(сега дали нивниот или тука нашиот)дека подобро е да се стави материјал за 5 денари а да се продаде за 45 денари макар и помалку парчиња,отколку да се стави материјал 20 денари,а а да биде 45 и да има зголемена побарувачка.Така е. Ама, сигурно е со знаење на трговците. Пуста пара, послатка од чоколада!
Мислиш на Пангасиус. Па по цената треба одма да сетиш дека нешто не е како што треба.Замрзната риба Панга.
Еднаш во животот ја јадев, и кога дознав дека се одгледува во реката Меконг во субстандардни услови каде што пола Кина, Тајланд и Виетнам мочаат, кењаат и се бањаат, и секакви хемикалиии без контрола се испуштаат, ќе го повратев желудникот.
Сериозно, немој некој да се заебе да ја купува рибата, за ваше здравје.