Шопинг

Член од
22 април 2005
Мислења
2.491
Поени од реакции
1.118
Обожавам шопинг! Дури можам да речам дека ми е страст..

Супермаркети! Јас мислам дека цел ден без проблем би шопувал во некој супермаркет.. 10.000 евра да имам ќе ги спукам и око нема да ми трепне. Колку имам толку. Многу голем мерак имам.

Стално кога ќе отидам во Веро на пример, одам по нешто конкретно нели и се враќам дома со дополнителни непланирани 3-4 кеси..

За гардероба некои поголеми шопинзи сум немал, се надевам дека во иднина ќе можам да шетам низ Милано и да си тргувам по бутиците хе-хе.
За шопинзи по европскиве градови има време :D
За нив треба стандардот да ми е неколку нивоа изнад овој :(

Сакате ли да шопувате?
Сте биле ли некаде надвор од Македонија специјално за шопинг?
Оние кои веќе се надовр можат само да кажат дали имаат мерак на трошење пари :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
Џерард, според постов и аватарот некој ке помисли дека си женско :D :D

не сакам многу да се влечкам по продавници, обично одам и првото што ке го најдам што ми се свиѓа одма го купувам

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.854
Нормално дека сакам во шопинг ... и секогаш се враќам дома со многу повеќе од тоа за што сум тргнала :lol: По бутици многу многу не се влечам дека ако почнам ќе сакам да купам све! :lol: :lol: :P

Член од
22 април 2005
Мислења
2.491
Поени од реакции
1.118
Гижо напиша:

не сакам многу да се влечкам по продавници, обично одам и првото што ке го најдам што ми се свиѓа одма го купувам
Знам Гижо. Секој што ќе дојде со мене ми кенка ајде-па ајде

Зашто бе ќе помислат дека сум женско? :D Што има чудно во тоа машко да сака да оди на шопинг? :shock:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
gerard напиша:
Што има чудно во тоа машко да сака да оди на шопинг? :shock:
чудно е поради тоа што е типична особина на женско :D :D

Член од
22 април 2005
Мислења
2.491
Поени од реакции
1.118
Гижо напиша:
чудно е поради тоа што е типична особина на женско :D :D
Абе бркај работа! Каква женска особина :shock: :? :)

Јас на жена ми нема да и давам да оди на шопинг! Евентуално заедно ако сака 8)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Дојдете во Софија ќе ве прошетам по Илиенци..
Маички од 120 до 300 денари.. може и до 500 ептен некои добри..
фармерки од 400 - 1200 макс денари.
за жени.. џабе ептен.. ова што ви го зборам е за машки епа /2 за жени..
освен за панталони.. мислам оние боди некои заебанции, па со прерамки, па покрај рамо и слично..
џааабеее..

патики од 600-1500 денари.. 1500 , цар си нешто најдобро, во скопје се 6500 најмалце..
се е чкарт, насекаде.. во иста фабрика ги прават и најк и маниа и булдозер и саломон..
во Македонија се истите работи, само со препумпани цени..
Јас си купив 5 пара патики пред еден месец, вкупно ме чинеа 5000 денари.. и ги бирав квалитетни.
А сега пред неколку дена се изнакупував маички, кошули, панталони..
пази, за 100 евра што се 6100 денари- купив - 11 маички, 3 панталони и 7 кошули..
и тоа се сите супер...
не се заебавајте со скапи цени дојдете тука, повратна карта е 1100 денари, али ќе ви се исплати каде каде..

Член од
22 април 2005
Мислења
2.491
Поени од реакции
1.118
Сум слушал дека во Софија е ефтино. Сега пред месец дена се врати братучетка една од шопинг, замина како божем за поефтино таму, испаднаа исти цените. Ако знаеш такво место, и ако стварно се такви цените, а нема потреба да не лажеш... тогаш... богами јас можам да ти наминам летово. Сериозно..

Само и во Скопје има едно место - Шутка, каде се збори дека е ефтино.. да стварно е ефтино ама робата на ништо не личи. Демек истите патики од ГТЦ.. како не бе! Цврц

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Обожавам шопинг и шетање по продавници кога се работи за спортска или планинарско-камперска опрема.Инаку никогаш не одам некаде специјално за шопинг,излеа бидејќи ни е низок стандардот како што рече gerard.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
gerard напиша:
Гижо напиша:

Знам Гижо. Секој што ќе дојде со мене ми кенка ајде-па ајде

Зашто бе ќе помислат дека сум женско? :D Што има чудно во тоа машко да сака да оди на шопинг? :shock:
Gizo nemoj ti taka za Gerard oti i jas obozavam soping a ke te sretneme e Ramstore i ke te ograbime :lol: :lol: :lol: Koga mi e dosadno ili sum depresiven odam u soping go obozavam, najlesen nacin za zenska da zapoznaesh. Odes u terra nova, sretnuvas nekoi zgodni curi, i im vikas, izvinitete, setra mi ima struk kako vashiot pa da mi pomognete da i kupam nestoza rodenden? 8) :lol: finta a? :lol: :lol: :lol: Gerard a ja i ti da si pojdeme u GTC da gledame izlozi i nekade deka ima rasprodazba zaebi go Gizo :lol: :lol: :lol:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
Arvandor напиша:
Gizo nemoj ti taka za Gerard oti i jas obozavam soping a ke te sretneme e Ramstore i ke te ograbime :lol: :lol: :lol: Koga mi e dosadno ili sum depresiven odam u soping go obozavam, najlesen nacin za zenska da zapoznaesh. Odes u terra nova, sretnuvas nekoi zgodni curi, i im vikas, izvinitete, setra mi ima struk kako vashiot pa da mi pomognete da i kupam nestoza rodenden? 8) :lol: finta a? :lol: :lol: :lol: Gerard a ja i ti da si pojdeme u GTC da gledame izlozi i nekade deka ima rasprodazba zaebi go Gizo :lol: :lol: :lol:

може и ја со вас, го засакав сега шопингот :D :D

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
43
Мразам шопинг :D

На почетокот ми беше интересно, сега ми е преку глава. Не дека имам пари многу, туку ги мразам големите шопинг центри, мразам да гледам луѓе со колички полни со продукти од кои половината не им ни требаат. Тоа е болест на современото општество и капитализмот. Редици пред благајна, милиони продукти кои во суштина се исти...Луѓето заслепени купуваат...Одвратно.

Си ги сакам малите продавнички, каде можеш да позборуваш со продавачот околу она што го купуваш...Ситуацијата на западот е доведена до таму што ако ти треба едно штрафче, ќе мораш да одиш до некој мегамаркет и да купиш цело пакување зошто не се продаваат посебно.
Традиционалните и мали дуќањчиња изумираат, што е греота.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Никола напиша:
Дојдете во Софија ќе ве прошетам по Илиенци..
Аааа не фала! Еднаш отидов таму и не ми текна уште еднаш, се разочарав од околината, а за внатре да не зборувам! Но, како што слушнав сега го средиле малце... А не да е евтино таму, багатела е!

Сакам шопинг нормално, некогаш имам периоди кога не ми се шета по продавници и купувам прво што ќе ми се допадне... Најмногу сакам да заглавувам по парфимерии, продавници за бижутерија и долна облека... Премногу сум пребирлива и тешко оној кој ќе ме придружува по дуќани :D

Член од
22 април 2005
Мислења
2.491
Поени од реакции
1.118
Arvandor напиша:
Gerard a ja i ti da si pojdeme u GTC da gledame izlozi i nekade deka ima rasprodazba zaebi go Gizo
Слошено ми е од ГТЦ. Да не речам ми се повраќа веќе :D
Чудно место е ГТЦ. Нема една прошетка низ град (што ќе рече секој ден), а да не мавнам една маршута низ него.. чудно, а никогаш не сум се запрашал зашто шетам низ ГТЦ! Ама секој ден, бе!
И ме нервира што нема ништо ново веќе неколку години. Се едно исто.. емитации, копии, пиратиерии, кич.. ајде веројатно Рамстор ќе понуди нешто ново, иако сум скептик од она што го видов.. се за сеа

humanoid напиша:
Си ги сакам малите продавнички, каде можеш да позборуваш со продавачот околу она што го купуваш...
Па веројатно јас од истата причина ги сакам супермаркетите :D Јас цел живот и викам на продавачката "добар ден" ..и не дека не ги сакам тие мини макрети но во нив скоро секогаш го нема она што го барам. Сакам корпа под рака.. и да видам избор за здрава храна.. сакам да видам избор на туни.. сепак не е исто, нели?

Точно е дека луѓе излагаат од таму со по 3 претоварени колички.. само јас не гледам ништо лошо во тоа. Мене ми е јасно дека супермаркетите се така замислени да те натераат да купиш и работи кои воопшто не ти требаат.. и плус со кредитна картичка во џеб :) обавезно паѓаш во искушение :) и ете како се полнат количките. Не ми е за парите. Јас и онака ги немам.. за меракот ми е. Сакам да ги трошам и тие малку што ги имам

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Obazavam da sopiram ama mrzam guzvi i popusti , taka da najjako e koga ke razgledam i isporabam to so sakam . pisam sms naracka i za nekoi sat stignuva do mene na 3 - tina od cena:)

Kajgana Shop

На врв Bottom