Морам да признаам дека прво и јас мислев дека Фета сирењето е меко сирење кое се продава во кантички и се мачка, но кога отидов надвор од државата и ми се пријаде сирење, отидов во маркет да купам, е сега не сум запознаен многу со странските бели сирења (кашкавал е исто сирење нели cheese), ми дадоа едно бело сирење кое не беше ич солено, дури би се осмелил да кажам благо доваѓаше малце, е тогаш се осмелив да земав Фета кое не се продаваше во фрижидер нели дека ти сечат на мерење. туку на рафт и ме изненади цената, која беше мислам околу 8€ а парчето беше мало можеби 200 или 300 грама. И кога го отворив потоа многу се изненадив, открив дека беше комбинација од кравјо козјо и овчо сирење, и што е најважно имаше страшен мерис кој беше неподнослив бар за мене и се осеќаше секогаш кога ќе го отворам фрижидерот, на крајот не успеав да го изедам и го фрлив после неколку дена, и си купив гауда кашкавал