Чакри, Кундалини, Дикша... искуство во 3 дена

Член од
12 октомври 2011
Мислења
55
Поени од реакции
44
Ќе почнам од најпочеток. Запознав девојка. Девојката има чудни енергии. Според мое толкување, чакрите и кундалини енергијата и се отворени на високо ниво. Се сакаме.

Првиот пат лежевме заедно. Бидејќи прв пат лежев со девојката, имав голем сексуален нагон. Решив да го игнорирам, да го претворам во нешто пофино. Во истиот момент почувствуав како пулсот ми се забрзува. Во исто време девојката ме допираше на различни места околу главата и сето тоа ми создаде силна еуфорија околу пределот на срцето. Во одреден момент дури ми дојде и да се расплачам. Решив да се соземам и прекинав. Кога ја прашав што се случи и дали она имаше некаков уддел во тоа несакаше да ми каже. Дури после месец дена ми кажа дека ја почувствувала мојата енергија и само ми потпомогнала да ја кренам нагоре.

После еден месец, како што седевме во кревет, она почна да влегува во медитација. После некои 6-7 минути почна телото да и трепери. Потоа видов дека влезе длабоко во себе, имаше широка несвесна насмевка на лицето. Откога излезе од медитација после 15тина минути ми кажа дека сакала да види дали можам да ја следам енергетски. Но јас бев премногу аналитичен во тој момент за да се препуштам и да ја следам.

Друг ден. Решава да ми даде Дикша (божји благослов за побргу исполнување на желбите). За Дикша може да прочитате повеќе овде. Процесот почнува, а она ја рецитира Муламантра па потоа легнува до мене. После 10тина минути нејзиното тело почнува да се тресе, многу повеќе од минатиот пат. Јас не се исплашив, но во мене се роди едно ново чувство, чувство на посакување да ја почувствувам таа состојба. Се отворив комплетно, се предадов... и во истиот момент пулсот ми се зголеми 150/160. Откога заврши процесот дланките ми беа испотени, а јас се затресував од студ. Она ми спомна дека е енергијата, а јас мислев дека е едноставно студ.

Трет ден. Медитираме заедно. После неколку минути медитација и рецитирање на 2 мантри почнува повторно да се тресе. Овојпат енергијата ја почувствував уште посилно. За помалку од 3 секунди пулсот повторно ми се крена 150/160. Откога заврши медитацијата овојпат телото навистина ми се тресеше. Тогаш сфатив дека дефинитивно не е студ, туку како што ми спомна она, се разбудила енергијата во мене, па ми рече да легнам, со прав рбет, да се опуштам. Откога легнав треперењето продолжи а јас чувствував фини екстатични чувства. Почнав дури и да испуштам звуци. Несвесно вратот ми одеше наназад. Понекогаш енергијата ми го креваше и целото торзо. Сето тоа траеше околу 20 минути.

...

Поминаа 2 недели, а јас ја немав видено. Почна премногу да ми недостига. Почна да ми се развива физичка болка во соларниот плексус. Тие денови активно вежбав јога и медитација со мантра. Решив да прилегнам. Во полусон состојба имав визија, слушав звуци како да бев илјадници километри во некој голем град, а сепак лежев во соба, во викендица, каде што се слуша само птичји звук. Во текот на денот телото почна да ми трепери, а одвреме навреме ми се случуваа затресувања, слични, но послаби од оние кога го имав физичкото присуство на девојка ми. 3 дена и ноќи не спиев како што треба. Само што ќе заспиев, енергијата ми се будеше. Чувствував силни експлозии во срцето, драстична промена во нормалниот тек на дишење, де забрзано де успорено и длабоко. Чувствував и огромна жештина во тие моменти. Да не зборуваме за апетитот. За 3 дена ослабев 3 кила. Едвај еден оброј на ден и тоа на сила. При сет тој период од 3 дена, јас имав премногу силни емоции, и негативни и позитивни. Неописливо силни.

Еве веќе поминаа 7 дена откога ми почна овој процес и конечно емоциите ми се смирија. Исто така и енергијата. Истражував и според мој заклучот ми се отворија чакрите и во одредена мала доза, кундалинито. Лошото е што сето ова ми се случi во не многу стабилен период, па затоа и емотивните тубруленции. Недостигањето кон девојката во тие 3 дена ми се зголеми неколкукратно.

Од ова искуство ми останаа неколку прашања што неможам да си ги одговорам.

1. Зошто тоа што го доживеав со девојка ми сега ненормално ме привлекува да го правам повторно, и бидејќи неможам сам да го произведам до таа мера, имам чувство како да сум во криза за дрога.

2. Исто така, слушнав и за Шактипат. И тоа е еден сличен метод каде што гуруто ја префрла неговата духовна енергија и доколку оној што прима е доволно отворен и без его, може да му ја отвори кундалини енергијата. Ме преплаши фактот кога умот почна да се сомнева како ли може ученик комплетно да му се препушти на гуруто за да му ја даде таа енергија. Однадвор делува како да ученикот е обземен од демон, а внатрешното чувство е непроценливо совршено. Доколку гуруто не е со комплетно чиста душа, може да му наштети на ученикот. Во противно, може многукратно да му го забрза духовниот развој.

Знам дека со ова мое исповедување ќе следи реметење и тролање, но се надевам барем некој имал слично искуство. Споделете доколку имате!
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
55
Поени од реакции
44
Се повеќе и повеќе ми наликува дека мене ми се случи токму ова:

”Од друга страна, доколку духовната енергија е пренесена на трагачот по пат на шактипатија, те. кога некој одненадеж добил пристап до поголема количина на духовна енергија – што е многу примамливо искуство и може речиси да предизвика зависност.“

– Извадок од: http://www.spiritualresearchfoundation.org/mk/kundalini-energija-budenje

Луѓе, вие тролајте, но јас навистина барам помош од некој искусен, да ме насочи како да престанам да ја чувствувам оваа завист, како криза за хероин. Сакам девојка ми да ја чувствувам само како девојка, а не како гуру. Кога примети што ми направи, се исплаши и несакаше повеќе да експериментираме. Се кае. :unsure:[DOUBLEPOST=1399716594][/DOUBLEPOST]Чисто за визуелна илустрација, ова е типичен Шактипат:

http://www.youtube.com/watch?v=TmQtPgOViYg&list=UUlmvZmIN8_0VuzubcPcmD_g&feature=share&index=5

Знам, делува страшно, но искуството е феноменално. Проблемот е што е исфорсирано и доколку гуруто незнае колку да дозира, може да придонесе големи емотивни пореметувања и ненормално силна зависност кон истотот искуство и кон личноста што ја дава таа енергија.

Токму тоа и мене ми се случи, но во значително помала мера. Девојка ми воопшто не беше свесна што прави и многу се кае. :unsure: Барам совет како да ја прекинам зависноста. Единствено нешто е што имам порив кон силен фокус кон духовност, за да достигнам одредено ниво и да разбере мојот свесен и потсвесен ум што ми се случуваи да го прифати тоа како нормално. Но тоа можеби ќе трае години и години...
 
Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.273
Лазарев пишуваше за овој проблем, во една книга.
Ја не го читав Лазарев многу, многу. Али жена ми го чита.
Баш вчера случајно отворив една негова книга на random место и читав за нешто слично.
 
Член од
13 јули 2010
Мислења
2.793
Поени од реакции
6.206
...си играш и може да направиш беља...
...она што од исток се пропагира како чакри, кундалини, тинтири минтири....на запад се нарекува ендокрини жлезди, хормони и соодветни тинтири минтири

Разликата во тоа е што на исток со генерации и генерации луѓето се трудат да имаат свесна контрола на ендокриноошкиот систем и автономниот нервен систен.

Поради религиската стега на запад, западниот човек се фокусира на надворешноста и овие практики не се многу раширени, па затоа источните пракси се доживуваат како нешто мистично и натприродно.

Од процесите кои се под контрола на автономниот нервен систем, најлесен за контрола е дишењето. Иако дишењето е несвесна функија, по желба во одредени граници можеме да влијаеме и да го контролираме. Следна е работата на срцето, односно со соответен тренинг можеме да намалиме или зголемиме неговата активност во одредени граници.

Она што на исток се нарекува кундалини и будење на кундалини не е ништо друго туку свесна манипулација со ендокриниот систем. Но играњето со ендокриниот систем е меч со две острици, ако знаеш што правиш ќе има позитивни резултати, во спротивно ќе му нанесеш огромни штети на сопственото тело и мозок.

На исток свесната контрола на автономниот нервен систем и ендокриниот систем е завиена со мистерија, тешко разбирифи фрази и поими, повторување на спирални мантри, потреба од гуру и слично. Истите ефекти може да се постигнат и преку биофидбек многу побрзо и побезбедно. Биофидбекот претставува процес при кој одредена телесна функција се надгледува преку соодветен електронски апарат и корисникот добива повратна информација за процесите во неговото тело визуелно или звучно. Како пример.... ако имаш уред кој во реално време ти го покажува пулсот, соо мала вежба и учење од сопствените грешки за брзо време можеш да го контролираш пулсот во одредени граници[DOUBLEPOST=1399718519][/DOUBLEPOST]нити гуру, нити девојкати ниту никој друг неможе ник да ти даде "духовна" енергија....единствено што може е на твоето тело и ум да им покаже како полесно да воспостават контрола. Сексулната енергија (тестастерон, ендрофин, сератонин) е доста моќна и лесно предизвикува зависност како и хемиските супстанци (дроги) кои го стимулираат ендрокриниот систем да ги лачи соодветните хормони.
 
Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.273
ОК ова, али не може баш све да се објасни со стимулација на ендокриниот систем. Не е баш толку егзактно.
 
D

Daedalus

Гостин
Сите овие тантрички секс ствари можат да се објаснат со.... „ми се свиѓа и ме пали многу.“
 
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.022
Поени од реакции
949
Sega ke ti kazam kako najlesno mozes da go postignes istiot efekt, bez da ti pomogne devojkata ili da odis vo vikendicka i da slusas ptici kako peat. Dokolku si pusac, ama pusis najmalku kutija na den, apstiniraj zza kratko eden den cel mozebi, sedi doma, ama nemaj cigari vo tebe, i pusti na tv nekoj film, kade sto akterot ke zapali cigar, i ke povlece tolku , za da se primeti od daleku kolku ubavo mu doaga na gradite...siguren sum deka ke go pocustvuvas istiot efekt. Posle pobaraj na google, koja e povrzanosta pomegu serotoninot i receptorite za nikotin vo mozokot na covekot.
i ne se zamaraj so gluposti, ako si na fakultet, skoncentriraj se na letnata sesija, mine vremeto
 
Член од
12 октомври 2011
Мислења
55
Поени од реакции
44
...си играш и може да направиш беља...
...она што од исток се пропагира како чакри, кундалини, тинтири минтири....на запад се нарекува ендокрини жлезди, хормони и соодветни тинтири минтири

Разликата во тоа е што на исток со генерации и генерации луѓето се трудат да имаат свесна контрола на ендокриноошкиот систем и автономниот нервен систен.

Поради религиската стега на запад, западниот човек се фокусира на надворешноста и овие практики не се многу раширени, па затоа источните пракси се доживуваат како нешто мистично и натприродно.

Од процесите кои се под контрола на автономниот нервен систем, најлесен за контрола е дишењето. Иако дишењето е несвесна функија, по желба во одредени граници можеме да влијаеме и да го контролираме. Следна е работата на срцето, односно со соответен тренинг можеме да намалиме или зголемиме неговата активност во одредени граници.

Она што на исток се нарекува кундалини и будење на кундалини не е ништо друго туку свесна манипулација со ендокриниот систем. Но играњето со ендокриниот систем е меч со две острици, ако знаеш што правиш ќе има позитивни резултати, во спротивно ќе му нанесеш огромни штети на сопственото тело и мозок.

На исток свесната контрола на автономниот нервен систем и ендокриниот систем е завиена со мистерија, тешко разбирифи фрази и поими, повторување на спирални мантри, потреба од гуру и слично. Истите ефекти може да се постигнат и преку биофидбек многу побрзо и побезбедно. Биофидбекот претставува процес при кој одредена телесна функција се надгледува преку соодветен електронски апарат и корисникот добива повратна информација за процесите во неговото тело визуелно или звучно. Како пример.... ако имаш уред кој во реално време ти го покажува пулсот, соо мала вежба и учење од сопствените грешки за брзо време можеш да го контролираш пулсот во одредени граници[DOUBLEPOST=1399718519][/DOUBLEPOST]нити гуру, нити девојкати ниту никој друг неможе ник да ти даде "духовна" енергија....единствено што може е на твоето тело и ум да им покаже како полесно да воспостават контрола. Сексулната енергија (тестастерон, ендрофин, сератонин) е доста моќна и лесно предизвикува зависност како и хемиските супстанци (дроги) кои го стимулираат ендрокриниот систем да ги лачи соодветните хормони.
Имаш право. Само што јас не си играв, едноставно се случи. Незнаев дека може да има ефекти и денови нанапред. Имаш право, генерално е и сексуално поврзано, но повеќе енергетски поврзано.

Во секој случај, покрај ниските енергии, ми се случија значителни промени во свеста. Почнав да го губам егото, да бидам повеќе емпатичен. Целиот светоглед ми се промени. Знам дека последната вечер цела вечер чувствував како ми расте главата, како ми се преконектираат невронски врски. Од утрината, јас бев нов човек. Чувството е неописливо. Како да поминаа десетици години на телесен, духовен и карактерен напредок за овие 7 дена. Му посакувам секој да го искуси тоа, и нормално кога е најмногу емотивно стабилен и кога е спремен за ваков чекор. Колку повеќе е погоден моментот, толку помалку споредни ефекти.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.784
Поени од реакции
15.396
Bentov's Model of the Kundalini
Itzak Bentov has developed a physical-physiological model, which may shed some light on the Kundalini phenomenon. When the heart is pumping blood into the aorta, tiny mechanical vibrations (micromotions) develop in the upper body. If the body is completely immobile and respiration is slow and barely perceptible – as is the case in deep meditation – these micromotions will assume great regularity and oscillate at seven cycles per second (7 Hz). Subsequently standing waves in and above the audio frequency range will develop in the ventricles of the brain. These may cause the high-pitched sounds meditators sometimes hear which may herald the activation of the Kundalini......
Од тука -> http://www.newbrainnewworld.com/?Awakening_of_Kundalini:Kundalini_and_the_Brain
 
D

Daedalus

Гостин
Не станува збор тука само за емоции.
Како си сигурен дека неговата интерпретација на неговите емоции не е резултат на тоа што се бави со јога како типката и сака да го идеализира неговото романтично чувство со + објаснувања? Да не идел на јога, можда поинаку ќе ја интерпретирал целата ситуација.

Освен што опишува некои физиолошки појави со додатни зачини и мулатхара џибериш ствари, не можеш да знаеш, ДУРИ и да постојат тие појави што ајде ќе оставиме на agree to disagree, не можеш никогаш да знаеш дали тоа што тој го опишува е она вистинското будење на кундалинито или е негова интерпретација и преувеличување. Дури и концептот за кундалини да се заснова на факти ти кажувам, пак не знаеш дали тоа што тој го искусил/тврди дека го искусил/мисли дека го искусил е тоа што тој мисли дека е и треба да биде.

Знаеш што е проблемот со сите овие ваши верувања за чакри, енергии и кабала?
Што дури и да се реални, никогаш не можете да знаете дали тоа што сте го искусиле, почувствувале и интепретирале е она вистинското или не. Никогаш не можете да докажете на други и на себеси, пошто секогаш ќе постои сомнежот дека можда вашето искуство е фејк и не е она правото.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.273
Од кај кур да знам дали стварно му се десило тоа, или си замислува, или лаже....
Тука збориме под предпоставка тоа што го напишал дека е вистина.
 
D

Daedalus

Гостин
Од кај кур да знам дали стварно му се десило тоа, или си замислува, или лаже....
Тука збориме под предпоставка тоа што го напишал дека е вистина.
Ако почнеш со претпоставка дека секој све што кажува е вистина...
Дури и да тргнеш со претпоставката дека тој верува дека тоа што го кажува е вистина, пак не можеш да знаеш дали е вистина или само верува во тоа.
Ако мене ме боли стомак и ја тоа го идентификувам како заболување на мојата втора чакра пошто сум се расправал со девојка ми пред 2 саата и нејзината негативна сексуална енергија влијаела на моите први две чакри ондак за све можеш да тргнеш од претпоставката дека моето објаснување за моите искуства е репрезентација на вистината.

Другата варијанта е за да не праиме така пошто ондак секој све што интерпретира и како го интерпретира не може да е приказ на вистината затоа што постојат спротиставени мислења, како ти и некој од шпанците на форумот или ја и Ипси, ондак мораме да направиме некој критериум за вредување на вистинитоста на нечии верувања/интерпретации така?

Затоа мора да се стават на некаков видлив тест. Ако иам една вага што ми дава дека месото е 5 кила и 300000 други ваги со кои ја споредувам и истите даваат дека иам 6 кила месо, голема е шансата вагата да е расипана, а мала да не е, иако постои.

Каков е тестот кој сакаш да се спроведе за да видиме дали е така како што типот кажува? Имаш идеја некоја? Ако не постои можен тест, ондак врз основа на што ќе се раководиме и ќе ги донесуваме нашите заклучоци кога ќе проценуваме дали ја кажува вистината? Врз основа на тоа колку е искрен?
Што ако е во заблуда?
Ако ми дадеш еден начин според кој нечии искуства со чакри, енергии и магии може да се тестираат, одма би го прифатил.
До тогаш вистинитоста на тврдењата на дечково и твоите се еквивалентни со тие на дух са секиром за мене.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom