Црнки на лицето :@

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
И да го миеш барем неколку пати на ден би било фино. Види по аптеки некој сапун за мрсна кожа. Сигурно има.
 
Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Најчесто не’ мачат црнки, белки (или митисери) и акни (гнојни мозоли).
Црнките и белките се многу слични според начинот на создавањето, со тоа што кај црнките порите се отворени и со окцидација на себумот, мастите и нечистотиите содржината ја менува бојата и станува црна, а кај белките пората е затворена и содржината останува бела.
За отстранување на црнките не мора да одиш на козметичар, туку можеш да го држиш лицето со пешкир преку главата над тенчерче со чај од камилица 15тина минути да се рашират порите и темелно да го исчистиш. После тоа, без исклучок, секоја вечер и секое утро чистење на лицето со лосион за проблематична кожа (Neutrogenа имаат добра линија - blackhead uprooting ќе бараш) и благ скраб за лице - бар еднаш дневно - најубаво навечер. После тоа ставаш хидратантна крема.
За белките, ќе мораш на козметичар заради тоа што со игличка треба да се отвори пората, а може да бидат и подлабоки, што бара стерилни услови и стручна рака. Во секој случај, барем ден два ќе имаш црвенило. После третманот ќе ставаш исто така хидратантна крема, меѓутоа ќе бараш да има овошни киселини. Хигиената на лицето, исто како и во претходниот случај.
 

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
I think I just throw up ... :pov:

Море клај 5 кила пудра (као за секое искачање) и ништо нема да ти се познава. ;)
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Пробајте со зелена глина. Ја има во аптеки и во Тинекс мисалам дека ја има.
Се раствара во вода и се нанесува на чисто лице и чекаш да се исусши.
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Јас имам по носов.Уф колку ги мразам.
И џабе се' ,ништо не помагат :/
И со камилица демек да ми се отворат пориве ги стегав,и со тие лентите од Нивеа,и со некои лосиони ова она...Џабе!
Се надевам дека сами од себе ќе си поминат :icon_lol:
Ах златна пудра:back:
 

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
со стискање лузни ми остануваат :S
Немој да ги стискаш никако. Ќе си го париш лицето на чај од камилица, да ти се отворат порите потоа ќе си ставиш лента од Нивеа, ја имаш секаде по маркетиве, а и по аптекиве се продава на парче мислам. Ќе си го испариш убаво лицето и ќе си ставиш една лентичка, имаш упатство на кутивчето.
Исто така има пилинг од Neutrogena - blackhead eliminating daily scrub.Ќе си го измиеш убаво лицето, и ќе нанесеш од пилингот.
Ти ја засилува микроциркулацијата и ја надополнува кожата со кислород. Истовремено ти ги чисти митесерите. :)
 

DemijanaX

Sama se farbam!!
Член од
12 март 2011
Мислења
32
Поени од реакции
8
со стискање лузни ми остануваат :S
Luzni od crnki ti ostanuvaat? Ne znam kako gi stiskas iskreno, od akni znam deka ostanuvaat luzni, da zosto tamu e tkivoto veke "potroseno" od bakterijata od akni, a ti ako se kopas po liceto so nokti i ti ostanuvaat tragi cel den, toa ne e luzna, drugiot den toa go snemuva.
Inace jas za crnkite odam na kozmeticar, pogore nekoj objasnuvase kako ide toj tretmanot, i mislam deka e najdobro taka da se otstranuvaat kaj sekoj sto ima masna koza ili koza sklona kon sozdavanje miteseri. Zatoa sto po doma to mozes da si go zacistis liceto da, ali ne mozes da gi izvadis kako sto treba a ima i eden kup sto ne mozes i da gi vidis, sitnicki sto se.
Moze da se zacistuvaat na celoto i na nosot so lenticki takvi da , ama na drugiot del na liceto , nema za takva namena lenti.
I na kraj da kazam za losionite "sto vadat crnki" i gelovite "sto vadat crnki" . Znaci takva rabota ne postoi!!! Toa e cista laga. Nevozmozno , nesto sto e vo kozata , vnatre znaci , i za sto treba sto se vika sila da se upotrebi , da se izvadi so krem , losion ili gel za mienje lice. jas koristam momentalno gel za lice, i pred toa imav ist takov, podolgo vreme koristam takvi gelovi na koi sto pisuva deka gi cistat crnkite ama ete takov fenomen mene ne mi se ima sluceno seuste :) Mislam ne go kupiv so taa cel za da mi gi cisti crnkite,gi kupuvam za mienje ednostavno, za da mi sprecat nasobiranje na necistotija vo porite zatoa sto se malku pojaki mozebi od obicen gel za lice. Ali ete vi kazuvam na site da ne se zanesuvate , takvo nesto kako cistenje na crnki ima samo na kozmeticar :) ili po doma , ama toa deka gelot ke vi gi iscisti mislam no way!!!

--- надополнето ---

Јас имам по носов.Уф колку ги мразам.
И џабе се' ,ништо не помагат :/
И со камилица демек да ми се отворат пориве ги стегав,и со тие лентите од Нивеа,и со некои лосиони ова она...Џабе!
Се надевам дека сами од себе ќе си поминат :icon_lol:
Ах златна пудра:back:
Inace nemoj da ocekuvas deka ke ti pominat, tie ke ti se stvaraat a ti ke si gi cistis. Nesto kako pominuvanje na crnki nema, ima samo pominuvanje na akni. Sozdavanjeto na crnki osobeno na toj del od liceto e normalno zatoa sto tamu kozata laci poveke i gi zatnuva porite.

--- надополнето ---

Стварно не ми се јасни тие работи ич.Масната кожа си е масна кожа мислам колку и да ги користиш овие работи престани недела дена и пак се си се врати на старите навики.Треба само луѓето работа да си отворат и парите да си потрошат.Неможеш генетски кожата да му ја измениш со налепници и креми и таквси ствари.Можеби помага и личи на нормална убава кожа ама колку трае таа убавина?
Koi raboti ne ti se jasni ic ne razbiram :) Tocno deka masnata koza si e masna i taa takva ke si bide. Ama toa sto se izlacuva i gi zatnuva porite treba da se izvadi. Miteserite ne treba da ostanuvaat vnatre zatoa sto od niv kozata ne disi i moze da zagnoi posle toa i da se stvori akna. Taka se stvaraat akni. Isto taka miteserite imaat neprijaten miris, uste edna pricina plus za da se otstranuvaat, sekoj sto si go ima cisteno doma liceto sam od miteseri znae kako mirisaat. I uste edna rabota sto moram da ja kazam deka otkako ke se iscisti liceto od miteseri e Pobelo i Posvezo ( sekkao otkako ke spadni crveniloto). Pobelo e , zatoa sto potemnuva od miteserite. toj sto ide na kozmeticar znae deka e taka, a posvezo e oti porite pak se osloboduvaat i disat.
Znaci Sa6enko nema da ja izmenis kozata no ke ja napravis podobra i poubava, koga veke ima uslovi za toa, i posle so pravilna nega ke si ja zacuvas takva kozata cista.
 
П

Пепси_

Гостин
Па и јас имам на лицето најмногу околу и на носот ама редовно сестрами ми ги вади оти јас сам не би се стискал така :)
И секако дека требе да се одстрануваат иначе на ништо не личи не се осеќам убаво
 

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
@DemijanaX

Jas vo pubertet imav miteseri(crnki), akni, potkozni... Se sto mozese :)
Sega liceto mi e kristalno cisto bez luzni, miteseri ili bilo kakvi problemi.
Go napisav ova zosto mi padna cudno toa deka miteseri ne pominuvale, ili pak mislese na toa deka dodeka ne gi izvadis ne pominuvaat sami od sebe? Kako i da e, imam napisano nesto za moeto iskustvo vo drugata tema za akni i samo bez nervozi-ke pominat =)
 

DemijanaX

Sama se farbam!!
Член од
12 март 2011
Мислења
32
Поени од реакции
8
@ Redlold
Ako ne si imala masna koza , normalno e deka ke nemas miteseri sega. ja kazav deka so redovno cistenje i redovna nega se saniraat, ali normalno e da se ima crnki kaj masna koza i koza kaj pubertetlii, i koza koja ne se neguva pravilno :)
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Мене многу бемки ми се појавуваат, од сонце ваљда. Знае некој чаре некое?
 
П

Паган-др

Гостин
У Космо има некои 120-130 денари се Нивеа ленти.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom