Црвени беретки

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
ama sepak ovaa edinica e vrvot kaj srpskite specijalni edinici

a nasive Generali demek ne vojuvaa vo vukovar a ;)
Ако е / била врвот, не и се простени сите злосторства.Исто како Игор Спасов не би требало да го вадат за убиството на Нешковски со учеството во 2001-ва.

И нашите генерали ги ставам во тој кош.Особено нив, другите кој се спаси и се врати, а некои не успеаа :(.

Waffen ss

[Finest Сasual Dating Authentic Damsels]
Член од
29 ноември 2009
Мислења
32
Поени од реакции
9
Znaci modernoto ime na edinicava e Zandarmerija
Не е модерното име жандармерија, повеќето во црвените беретки некаде околу 60-70 насто беа со досие и тие што беа без досие и што беа спремни ги префрлија во оваа единица.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
da se razbereme i jas sum makedonec kako vas :)
ama sepak ovaa edinica e vrvot kaj srpskite specijalni edinici
Во ред, ама кога се формирани се полнат со хулигани, крадци и рекетари. Единицата е формирана брзо, без никаква предходна обука и делува како паравојска и во огромен дел се воени профитери. Откако Легија ја презема контролата единицата се професионализира. Изгледај ја серијава ако не си ја гледал.
--- надополнето: Nov 14, 2011 9:10 PM ---
Стојановски го спаси Дубровник. За Вуковар веќе беше касно.. :(
Од каде ваква информација?

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.002
Овие обуката ја спроведуваат под надзор на САС, а нашиве волци ги тренираат САС. ;)

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.002
нашите Волци ги тренираат на САС?
Немогуче o_O
Да, не беше тоа севкупна обука туку за одреден сегмент, не се сеќавам точно за што, пред неколку години беше.
Еве линк дека беа трети најдобри снајперисти во свет после Русија и Украина.
Еве линк дека биле понапредни од американските ренџери. :)

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Стојановски го спаси Дубровник. За Вуковар веќе беше касно
Адмиралот Боцевски е тој од Дубровник,си ги помешал малку..

А јас колку што знам црвениве беретки се формирани од Франко Симатовиќ - Френки,затоа и едно време ги викаа френкијевци.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
А јас колку што знам црвениве беретки се формирани од Франко Симатовиќ - Френки,затоа и едно време ги викаа френкијевци.
Точно така..иако тогаш многу малку луѓе го познаваче на лик.. го знаат само како име.

ете само мал дел за вистината за црвените беретки,кои малтретирале се живо,дури и српски генерали во тогашна јна.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Во ред, ама кога се формирани се полнат со хулигани, крадци и рекетари. Единицата е формирана брзо, без никаква предходна обука и делува како паравојска и во огромен дел се воени профитери. Откако Легија ја презема контролата единицата се професионализира. Изгледај ја серијава ако не си ја гледал.
--- надополнето: Nov 14, 2011 9:10 PM ---

Еве ја целата, да не се малтретира некој да ги врти

К

командо

Гостин
Znaci modernoto ime na edinicava e Zandarmerija :sneaky:
На сајтот на ЈСО-Црвени Баретки е фино објаснета цела историја и поделба, преименувања и слично.
Попрво може да се каже дека модерното име е ПТЈ... како и да е, голем дел од припадниците на ЈСО се префрлиле во САЈ,ПТЈ и Жандармеријата.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
JSO беа добри како и сите Српски специјални единици бидејќи сами на своја кожа ја осетија војната Босна, Хрватска, Косово!
Сите Српски специјални единици се првично обучувани од Русите, далеку од SAS и слични единици од тие држави т.с држави членки на НАТО.JSO ти беше специјална единица под команда на Државна безбедност во Србија, додека ПТЈ, САЈ и сл се или Полициски или Жандармерија, односно САЈ -Полиција , ПТЈ-Жандармерија.
Искрено кажано во клипот не гледам никаква брутална селекција, тренинг или било што, оваа показна вежба ја имаат сите специјални единици дури и во Африка.

Мешите многу баби и жаби овде ама не коментирам

Овие обуката ја спроведуваат под надзор на САС, а нашиве волци ги тренираат САС. ;)

Да, не беше тоа севкупна обука туку за одреден сегмент, не се сеќавам точно за што, пред неколку години беше.
Еве линк дека беа трети најдобри снајперисти во свет после Русија и Украина.
Еве линк дека биле понапредни од американските ренџери. :)
Добро ти токму си јас сум партиот ама реален бре типче!
Мешите многу баби и жаби овде ама не коментирам

Kajgana Shop

На врв Bottom