Цени и параметри на енергенси и енергија кај на

Член од
12 март 2009
Мислења
17.555
Поени од реакции
12.697
Се дигна галама , но владее и неинформираност околу овие рааботи.
Дури и на веб сајтот на Макпетрол, нема детални податоци околу енергенсите, посебно на плинот и метанопт.
Нели треба да ДАДЕ точно цената на што се однесува, Литар, килограм, колку е калоричната моќ за секое гориво...
Еве испадна во медиум цената на природниот гас во Европа скокнала на 1,121 $/ m3 гас или рачунајки и каалоричната моќ 94.5eur/MWh
Од друга страна Владата одобри одкуп на струја од ТЕ -ТО по 170eur/MWh
од ова грубо испаѓа дека ПРИЗНАЕНА искористивоста на ТЕ-ТО ( со сите трошоци) е околу 56% ??
МЕТАНОТ ПОСКАПЕ МНОГУ, СЕГА Е 110МКД, ама што е 110 МКД ??? м3, килограм, ?????..зошто Увозникот на горива не дава податоци за цената ххевра/MWh ??
И уште поважно, КОЛКУ е цената на MWh од РЕК Битола, Осломеј, Неготино ???
Дали се форсира јагленот (од Косово) и зошто, а тој и загадува...
 
Член од
16 јануари 2022
Мислења
2
Поени од реакции
1

Kajgana Shop

На врв Bottom