како бе само 700 денари?700 е Скопје - Прилеп,за до Битола поима неам, ама битребало да биде тука некаде ..
Е да 700 ...Кочани - Штип е 600,како може да е скопје прилеп 700.700 е Скопје - Прилеп,за до Битола поима неам, ама битребало да биде тука некаде ..
Така ми имаат кажано а ако си сам поскапо ..како бе само 700 денари?
Ама види, ако сте повеќе поефтино е..зависи до бројот на патнициЕ да 700 ...Кочани - Штип е 600,како може да е скопје прилеп 700.
цена за кола ме интересира, двајца сме иначеТака ми имаат кажано а ако си сам поскапо ..
--- надополнето: 11 март 2013 во 23:59 ---
Ама види, ако сте повеќе поефтино е..зависи до бројот на патници
Штип - Скопје е 300 денара те носи од кај сакаш до кај сакаш , кој тоа те ограбил од Кочани до Штип можеш слободно да го тужиш.Е да 700 ...Кочани - Штип е 600,како може да е скопје прилеп 700.
Да ви земе на двајцата по 700 до 800 денари ќе пројдеш. Ако бара повеќе хоштаплер е. Колку што сум информиран сега автобуска карта е околу 800 денари Битола - Скопје повратна , па напрај ја математиката колку би било во еден правец + нешто за него нели што ќе ве однесе од дома до кај сакате.цена за кола ме интересира, двајца сме иначе
Колку кошта такси Битола - Скопје во еден правец?
Обично таксистиве возат 25МКД километар градско возење - плус додатни трошоци 40МКД за старт и 300МКД/час за чекање.700 е Скопје - Прилеп,за до Битола поима неам, ама битребало да биде тука некаде ..
Со тие пари со авионски билет, ке отидам до Дизелдорф, иначе не се исти цените за приградски, градски и меѓуградски превозОбично таксистиве возат 25МКД километар градско возење - плус додатни трошоци 40МКД за старт и 300МКД/час за чекање.
Ако е 700МКД релација Скопје - Прилеп тогаш 700МКД/25МКД/КМ=28КМ.
Скопје - Тополчани е накај 181КМ.
Така што математикава не се поклопува нешто.
Со градските цени без попусти, ќе фати накај 4565МКД плус за да се врати назад таксистот дупло ќе наплати 9130МКД, плус во градот ќе фатат некои семафори се на се 10000МКД.
PS: Се разбира, имаш простор за 3ца патници, плус багаж.