Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци


  • Вкупно гласачи
    1.112

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.697
Поени од реакции
20.952
За тебе може да нема врска со љубовта ниту со животот... тоа е твоја работа.
Ako sakas na taa karta da igrame, nemam nisto protiv. Samo vnimavaj, ne e ova podforum religija. Na lizgav teren si :cautious:.
Автоматски споено мислење:

Ама што имаш ти со еволуцијата и што е слепа гранка или не во однос на човештвото?
Site sme direktno zasegnati od nejze,i jas i ti i site. Ili ke opstaneme i ke prodolzime da opstojuvame kako vid ili ke iscezneme. Za da toa ne se sluci treba da se razmnozuvame, a pak za toa da se sluci na tvoja golema zalost nasiot vid se razmnozuva znaes vekje kako. Potrebni se dva pola, maski spermatozoid i zenska jajce kletka. Ili poprosto maski i zenski pol. Najprosto masko i zensko. Taka evoluciski sme se razvile da se razmnozuvame. E toa ti e fakt. Sega uste ne ti e jasno zosto evoluciski homoseksualcite se slepa granka na priridata i covestvoto kako direkten proizvod na taa evolucija ili treba da ti crtam. Utre po nekoja slucajnost site da stanime homoseksualci, covestvito ili ljugeto kako vud ke iscezni za maksimum 100 godini. Taka da tolku od vasata normalnost evolucisku gledano. Eve ti i bonus uste eden fakt za taa vasa tolku ceneta ljubov koja si ja smetate za eksluzivno pravo samo kaj homoseksualcite( sto e notorna laga ama aj neka vi bidi) a ne kaj site ostanati devijacii. Evolucijata i prirodata pet pari ne dava za ljubovta. Dali nekoja zena moze da zatrudni od maz vo koj ne e zaljubena? Sekako deka mozi. Dali zena mozi da zatrudni od maz koj ne e zaljuben vo nea? Sekako deka mozi. Zena mozi da zatrudni i ako e silovana. Na prirodata i evolucijata ednostavno ne i e gajle se dodeka ima spermatozoid i jajce kletka. Od drugata strana na spektarot se homoseksualcite i na niv slicnite. Dali homoseksualec moze da zatrudni drug homoseksualec iako e zaljuben vo nego do bezsvest? Sekako deka ne. Dali mozi da zatrudni ako ne e zaljuben vo nego? Sekako deka ne. Na prirodata isto i se fakja. Maz nema da zatrudni maz ma kolku sakaat neka se sakaat. Isto i zena so zena. Ne da se ljubat, neka se sakaat najpovekje na svet i uste 100 pati po toa. Djabe im e. Nivnite pogresno podredni geni ke umrat zaedno so niv i nema da se prenesat ponatamu pa neznam kolku i da se sakale. Ete zatoa evoluciski, civilizaciski ili bilo kako gledano homoseksualnosta i site ostanati seksualni devijacii ste greski na prirodata(ne bolest), ste slepa granka vo evolucijata na covekot kako vid i nema nisto normalno vo nea, ste se ljubele vie ili ne. Toa e fakt, vi se dopagjalo vam toa ili ne.
 
Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.198
Поени од реакции
27.503
Јас мислев хомосексуалноста е проблемот во оваа држава, овој мајндсет... а сега полека читам и овие конзервативниве, ми велат дека сексот е проблем, многу секс е болест!
Ок, имај секс само кога ќе треба да создаваш потомство бидејќи тоа е најбитното и живеј...
Што тоа убедување дека не треба јас или ти да имаме секс кога сакаме и со кого сакаме?

Се обидуваат да ни накалемат име проклето „Болест“, како да е нешто наше, а реално името е „Страв“ и e всадено во нивните срца :D
Malce e rapey postov.
 

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.578
Поени од реакции
11.594
Malce e rapey postov.
Не „малце“, „ептен“ е. :)
Јас сум постојано на лизгав терен, тоа е нормално за мене... ништо страшно :)

Глупости пишување.
Хомосексуалците се свесни за природата и како оди и размножување и се останато....
Неговата „крв“ е свесен дека нема да продолжи... во класична смисла на зборот.
Но ако посвои дете и го воспитува, дел од неговото „постоење“ ќе продолжи... како мисла, како убаво воспитување, итн итн...
Зарем немаме хетеробракови кои за жал немаат деца и на секој можен начин се обидуваат да имаат дете и во крајна ситуација посвојуваат дете?
Имаме... за нив не „умира нивната крв“? Умира...

Значи не може да спречиме некој што свесно разбира што е и кој е и се што носи тоа како резултат.

Науката денес лета стрмоглаво кон небото, така што - со зачнување и имање потомство, мислам дека е само правна препрека денес која ќе се надмине во иднина.
Сурогат мајки, епрувети итн итн... така да, тоа со еволуцијата... не треба да е проблем :)
Две жени кои што се сакаат не може едната или двете да се трудни со донор? Може сине, и те како може...
И тоа од различни донори, децата да се полубраќа или сестри... која еволуција на гени, хаос :)

Секако ќе почне да се бираат што да има во некои идни генерации, што не... си играме со гени веќе долго време...

Постојано велам: возрасни луѓе кои љубат исти пол и сакаат да имаат исто како и возрасни хетеро луѓе - не може и не смеат да се ограничуваат во таа нивна свесна намера со сите импликации кои ги води поврзани со нив и нивното постоење.
Најмалку ние ќе ги правиме „болни“ и „неморални“.

И моралното и етичкото ќе го запалиме и фрлиме во море... бидејќи денешниот морал и етика некако кај вас создава идеја дека сте „елита“ и вие ќе одредувате кој за што и за каде е и каков е...
Нов морал и етика, синови и ќерки на Земјата - нов :)

Сите сакаме ново само не знаеме како да го спроведеме па мора со мали чекори, споро ;)
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.709
Поени од реакции
15.578
интересна работа, ГЕЈ мафија во 60-тите во британскиот поп... Џое Меек, инаку музичкиот гениалец,творецот на стереото, соработувал со многу музичари, по орјентација ГЕЈ, ( во 1967 завршува трагично, ја убива газдарицата и се самоубива) беше првиот менаџер на групата на Том Џонс, тогаш малку познатите Tommy Scott & Senators ..првите 7 песни се снимени уште 1963.... Но од некој причини, можеби дури и невозвратените ГЕЈ апетити на Џое Меек, тој ги држел во фиока траките и не ги објавувал... кога 1964 Том Џонс и групата наоѓаат нов менаџер, Гордон Милс и тој ја лансира групата, 1965 Џое Меек ги објавува онли ин УСА снимките од 1963...
 
Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.689
Заедничкиот предок на неандерталецот и хомо сапиенсот живеел пред 750.000 години.
Сапиенсот почнал да се занимава со земјоделство како основен начин на прехрана пред само 10.000 години. За целото време претходно човекот ловел и собирал плодови. Или попрецизно, мажите ловеле а жените собирале плодови и ги растеле децата.
Првите записи од церемонија со повод брак меѓу еден маж и една жена потекнуваат од 2350 пне во Месопотамија.

На школо, наставниците и професорите по историја имаат особени маки да го опишат периодот на матријархат, не дека немаат знаења, туку е... малце некомфортно да ѝм се пренесе на младите, особено во контекст на христијанската култура. Така, најчесто матријархатот на основците ѝм се претставува како период каде жената или мајката била глава на семејството. Има и такви, похрабри наставници, на кои ќе ѝм се испушти дека “потеклото на децата се одредувало по мајката.“ И толку. Тука завршува пристојноста.

И до некаде е шокантно да ѝм се каже дека во 99% од минатото, потеклото на единката се одредувало по мајката, бидејќи таткото никогаш не бил познат. Сексуална ексклузивност не постоела и жените имале секс со скоро сите мажи од племето. Денес сеуште постојат племиња во Папуа и Амазон, кои веруваат дека едно дете е креација на повеќе татковци, од кои секој допринесува за одредена карактеристика на детето: од еден наследува особини на добар ловец, од друг на раскажувач на приказни итн итн... Короната на човековиот пенис е со таква форма, зошто има функција: да ја “извади“ спермата на претходниците, пред да ја депонира својата.

Мажите ловеле и понекогаш биле отсутни од пештерата/населбата со денови. Жените останувале поблиску и собирале овошја и зеленчук. Растењето на децата била задача на целото племе, а не само на конкретната мајка. Немало акумулација на богатство и ресурсите се делеле според потребите. И сѐ така едно 700.000 години, до појавата на земјоделството и населувањето на определено место за долги периоди. Тогаш настанува трупање на ресурси кај одредени индивидуи и уценување на жените со нив, со цел обезбедување нивна сексуална ексклузивност.
И сеа зошто мажот би се грижел за дете кое не е негово?Најголема причина за љубомора кај мажите е токму тоа.Жените го немаат тој проблем,детето е секако нивно.Само не ми е јасна причината шо гејовите толку инсистираат на брак.Која е поентата?
 
Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.578
Поени од реакции
11.594
„Тој што е праведен и ќе остане праведен; тој што е гнасен и ќе остане гнасен.“
Liber AL, II:57

1623835300013.png
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.166
Поени од реакции
8.800
Пишуваат тука сите напнато, долги постови, дебати, нервози, кавги, банирања за хомосексуалноста и се избацува госпоџа со слика од Тарзан и мајка му горила хахаха навистина ме насмеа ова, на сите можни начини ги замислив Тарзан со мајка му и сама си се смеам ко ненормална. Твои горила је посвоио детета кое је у хомосексуалну врску са своју мајку. Телевиса пресента, хахахха бришете ме.... :lolzz: :lolzz:
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.258
Поени од реакции
1.899
Ete zatoa evoluciski, civilizaciski ili bilo kako gledano homoseksualnosta i site ostanati seksualni devijacii ste greski na prirodata(ne bolest), ste slepa granka vo evolucijata na covekot kako vid i nema nisto normalno vo nea, ste se ljubele vie ili ne. Toa e fakt, vi se dopagjalo vam toa ili ne.
Не може да се слепа гранка ако можат да се размножуваат. Овој аргумент може да ти успее за други животни, но кај човечкото општество дури и 90% да се хомосексуалци, ќе има закони за задолжително размножување и ете решен ти е проблемот.
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.838
„Тој што е праведен и ќе остане праведен; тој што е гнасен и ќе остане гнасен.“
Liber AL, II:57

Прегледај го приврзокот 298573
Ок, знаеме дека Кроли бил бисексуален наркоман, развратник и дно особа, му умирале деца од негрижа, мало бебе го влечкал во пустиња некаде па закачило тифус од нехигиена и умрело, одамна ми е слушан подкастот за Кроли, тоа беа ужаси.
Па имало некоја куќа во Италија, немале вода нит струја собрани дно особи, педерлана, оргии, купови гомна по под, го ебеле во чмар, ебел и тој некој лик кого психички го злоставувал во чмар, разгазени гомна по цела куќа, се мочале и сереле кој каде стигнел, и на крај тука е славната епизода со жртвувањето на мачката чија крв помешана со сперма ли беше, требало да биде магична напивка, таму на Хималаи поради негови киксови загинале неколку планинари или шерпаси беа не ми текнува, не верувам да има во историја толку славна особа со толку ништожни постигнувања.
Автоматски споено мислење:

Не може да се слепа гранка ако можат да се размножуваат. Овој аргумент може да ти успее за други животни, но кај човечкото општество дури и 90% да се хомосексуалци, ќе има закони за задолжително размножување и ете решен ти е проблемот.
Како се размножуваат хомосексуалците, дали во дебелото црево има нешто као јајници? Колку месеци трае педерската трудноча? Статистичка аномалија, како што има особи со далтонизам пример, не се ни знае зошто тоа се појавува кај одредени лица.
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.381
Поени од реакции
8.910
„Тој што е праведен и ќе остане праведен; тој што е гнасен и ќе остане гнасен.“
Liber AL, II:57

Прегледај го приврзокот 298573
Брату, пропагирај постови од религиски аспект на темата наменета за тоа, мислам дека од неаодамна си и мод таму - така да, широко ти поле.
Не тука и не на задна врата, пошто офтопик си.

И не, нема да ти пријавам мислење (не е мој стил) пошто тоа доктУрката прави само и Луси ја пукнаа со пријавување на мислења (исав немаат), но сепак не е соодветната тема за цитатите што ги пропагираш и позадината кон која целиш.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom