Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци


  • Вкупно гласачи
    1.017

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
13.077
Поени од реакции
10.944
Ова не може да се случи во реалност бидејќи најуспешните држави го имаат и најдоброто образование, што значи дека луѓето се доволно образовани да не се „антипедерско настроени“ бидејќи тоа е објективно погрешно настројување.
Mozebi ako razmisluvas kako peder. Vidis random peder i Avganistan ke go smeta za uspesna prikazna ako i samo ako go tesat deka e normalen kako i site drugi. Da ne ja zaboravime Albanija od pred nekoja godina. Tukasnite pederi ja proglasija za Holandija na balkanot, samo neznam dali ke se setis zosto. I sega sto, treba na Albanija da gledame kako vrv na civilizacija, ekonomija i obrazovanie.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
16.539
Поени од реакции
11.612
Не се молчи, туку нема врска педофилија со ЛГБТ права.

И овие информации не ми изгледаат веродостојни. Како се случило мнозинството гејови сите да одлучат во скаути да одат? Тоа нема шанси да се мнозинство.
НЕ отишле гејови во скаути туку децата се пропедерисувале во скаутски и верски институции, второво е актуелно задниве децении, се тресе католичка црква од темел...
а има голема врска мегу Педофилијата и изучување на ЛГБТ во училиште, се разбира и сексуално воспитување во најрана возраст.....
малку оф топик, АМА Тој што сака да превземе модел на сексуално воспитување и ЛГБТ права од Холандија или Данска ке треба да ги прилагоди и законските мерила за Педофилија како во тие држави..
бај тхе веј, пред 7-8 години, еден министер во Данска беше на тапет на медиумите поради сексуална врска со 14.5 годишна девојка, се крена голема галама...но се јави една министерка и кажа: ... што е ова галама, јас пред 25 години кога имав 14.5 години мајка ми ме однесе на гости во викендицата кај еден нејзин пријател од 45 години и таму се ослободив од невиноста...
Кај нас е пак друга крајност, имаме луѓе кој се сексуално неискусни до релативно голема возраст, а од друга страна има продавање на девојчиња од 12-13 години за стапување во БРАК, иако законски е забрането стапување во БРАК на возраст помала од 16 години, а од 16 до 18 треба согласност на родителите
 

Darling

uwu
Член од
5 јуни 2009
Мислења
10.749
Поени од реакции
20.088
Така само една по една ќе си заминуваат или ќе си прават свои унии. :love:

Или може паричката да се сврти. Така може да и се мешаат и на Холандија во Уставот. ;)
Holandija najaka zemja ama vazno SAD im postavi nuklearki i gi drzi nuklearnite kodovi.

Taka se poznava koj go vladee svetot a ne po LGBT ili dajversiti sranja.
 

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
454
Поени од реакции
847
Муабетов ти е шта је баби мило то јој се снило :angel:
Има хипотези дури за pair bonding уште од времињата пред ХСС да еволуира во засебен вид.

Никогаш и никаде немало матријархат, повели некој линк со било каков доказ. Зборуваме за ловци-собирачи, значи средина во која без сериозна физичка сила, декстерност, ситуациона свесност и сите оние traits кои се развиле предимно кај мажи = тоа ќе значело изумирање.
Каде тоа основци учат за матријархат бе, мали џокица хахахх
Постои мит дека за време на праисторија било некаков noble savage рај каде секој се онаел со секого, но тоа е само ефтин мит.

Никаде и никогаш жените не се онаделе со цело племе или село, не знам од каде ви текнуваат такви мизогинистички небулози. Еден во племето да има СПБ, отиде цело племе на оној свет. Кој би бил еволутивниот притисок за еден маж да посвети работа, да собере ресурси и да гледа фамилија доколку детето не било негово? Исто важи и за мајката.
Сериозно, мислете малку пред да кликнете испрати, за да не доаѓаме до вакви изјави :Ако жените во племето ги онадел кој стигнел како што тврдиш, како тоа знаела кој е татко, се читате бре што тресете? Отишла да праи ДНК тест?
Настрана на тој начин инцестот би бил на велика врата внатре, па монголоидите кои ќе се раѓале ќе умирале ко муви.

Жената е мање-више 50% физички послаба од мажот, така да без заштита на ексклузивен партнер тоа за неа би значело fair game и краток живот поради СПБ или насилство. Било кој просечен маж можел да силува било која просечна жена во било кој момент. Без заштита на маж, брат, татко, блиски роџак, жената била премногу ранлива за време на праисторија.
Ексклузивните врски се појавуваат како најдобар начин да се обезбеди потомство, кое потомство треба да биде одгледувано со години, бидејќи ХСС е чудна ѕверка и созрева многу споро, мозокот се развива до 25-та година. Тој бил начин и да не се сјебе генетскиот pool преку инцест бидејќи се работело за многу мали групи население кои живееле заедно.
За еден маж да обезбедува ресурси за раст и опстанок на своето потомство му требала жена која ќе се грижи за истото.
Нема врска дека сексуална ексклузивност се појавила со земјоделие, каква црна Месопотамија.
За цело време на ХСС како ловец-собирач браковите биле однапред договарани меѓу родители и родбина, нешто кое останало стандард до пред само 100-тина години, а го имаме и ден денес барем меѓу 1/4 од светско население (Индински потконтинент пример)
Екслкузивниот брак е еден од темелите на било кое општество, од ловци собирачи па се до денешното модерно општество. Сеа ок, постмодерното кое се фура од "либераливе" може ќе донесе нешто ново, пример армија од single parents и failed parenting.
Да, споменав за племињата во Папуа, постојат секакви outliers, но тие се тоа што се, ретки исклучоци од правилото, тотално небитни.
Матријархат не само што имало, туку и сега го има, на пример во рурална субсахарска Африка. Таму жените живеат во голем кокошарник сред селото и задно ги одгледуваат децата, а мажите се на периферијата и служат скоро единствено за плескање. Бидејќи жените се ебат со повеќе мажи, ниту еден маж не вложува во потомството, зошто никогаш не знае дали е детето негово. Жеништата, бидејќи имаат строго ограничен број на бремености, инвестираат во сите деца, што е тешка дисгеника (р-стратегија). Затоа дури и оние деца на кои им се погодила генетската лотарија да бидат подобри од другите, нема да добијат прилика да ги пренесат добрите гени на бројно потомство. Од друга страна, природните услови во тој дел на земјата бараат брзо созревање на децата бидејќи средината е полна со паразити, предатори и какви се не гнасотии кои носат висока неонатална смртност. Ова дополнително ги турка сите деца да бидат р-селектирани, па затоа имаш многу мал удел на к-селектирани мажи од старт.

Во патријархатот врвната петина мажи ги ебела скоро сите жени. Бидејќи мажот во вакви услови може да зачне огромен број деца, тој може да бира на кои деца ќе им даде храна и ресурси. Затоа, врвните мажи ќе ги одберат само највредните жени и деца и во нив ќе ги концентрираат сите ресурси(к-стратегија). Ова е еугенична повратна спрега бидејќи во секоја генерација ги форсираш најдобрите деца, а им кинеш ресурси на неспособните (со се нив ги елиминираш и гените на нивните грди мајки).

не за бадијала блм имаат укинување на никлерното семејство во програмата. Тие едноставно не можат да функционираат во општество изградено од к-селектирани луѓе, бидејќи еволутивно се развиле за живот во дисгеничен пекол; ака Африка
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
2.530
Поени од реакции
4.334
Матријархат не само што имало, туку и сега го има, на пример во рурална субсахарска Африка. Таму жените живеат во голем кокошарник сред селото и задно ги одгледуваат децата, а мажите се на периферијата и служат скоро единствено за плескање. Бидејќи жените се ебат со повеќе мажи, ниту еден маж не вложува во потомството, зошто никогаш не знае дали е детето негово. Жеништата, бидејќи имаат строго ограничен број на бремености, инвестираат во сите деца, што е тешка дисгеника (р-стратегија). Затоа дури и оние деца на кои им се погодила генетската лотарија да бидат подобри од другите, нема да добијат прилика да ги пренесат добрите гени на бројно потомство. Од друга страна, природните услови во тој дел на земјата бараат брзо созревање на децата бидејќи средината е полна со паразити, предатори и какви се не гнасотии кои носат висока неонатална смртност. Ова дополнително ги турка сите деца да бидат р-селектирани, па затоа имаш многу мал удел на к-селектирани мажи од старт.

Во патријархатот врвната петина мажи ги ебела скоро сите жени. Бидејќи мажот во вакви услови може да зачне огромен број деца, тој може да бира на кои деца ќе им даде храна и ресурси. Затоа, врвните мажи ќе ги одберат само највредните жени и деца и во нив ќе ги концентрираат сите ресурси(к-стратегија). Ова е еугенична повратна спрега бидејќи во секоја генерација ги форсираш најдобрите деца, а им кинеш ресурси на неспособните (со се нив ги елиминираш и гените на нивните грди мајки).

не за бадијала блм имаат укинување на никлерното семејство во програмата. Тие едноставно не можат да функционираат во општество изградено од к-селектирани луѓе, бидејќи еволутивно се развиле за живот во дисгеничен пекол; ака Африка
Интересно, не сум знаел за ова. Но се поставува прашање кој обезбедува ресурси во тоа афричко племе, дали се работи за ловци собирачи или за земјоделци/сточари?
Од друга страна не верувам да има инфо каква е ситуацијата со СПБ во таа средина.

Сепак ако се земат цивилизираните општества, па и времето пред нив, статистички матријархат не постоел.
Во патријархатот првиот секс бил во брак, најчесто на 14-20 годишна возраст и тоа договорен брак најчесто. Огромното мнозинство популација биле гола сиротиња а лек за СПБ и абортус немало, раѓањето било често кобно за жените а скоро пола деца умирале до 5-та година.
Се до појавата на модерните начини за безбеден секс, абортусот, хигиената и образованието, сексот бил руски рулет за жените.

Освен харемите, не знам во какво сценарио петина мажи би ги оплодувала сите жени, физички невозможно. Пример, како во 1215 година тие ебачи имале пристап до сите жени во селото или градот, каква била таа динамика?

А што мислиш за хомосексуализмот и причините за појава на истиот? Хомосите како биолошко слепо црево, зошто се раѓале со нагони за истополов секс?!
 

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
454
Поени од реакции
847
Интересно, не сум знаел за ова. Но се поставува прашање кој обезбедува ресурси во тоа афричко племе, дали се работи за ловци собирачи или за земјоделци/сточари?
Од друга страна не верувам да има инфо каква е ситуацијата со СПБ во таа средина.
Ресурси обезбедува УСАИД, оксфам и социлајно. Тоа малку ресурси што локално се обезбедуваат, се од мажите кои после ги разменуваат за секс. Воглавно се земјоделци (татко му на Обама бил кениски козар) но има и ловци собирачи во источна Африка.
Еве ти податок за стд:


Сепак ако се земат цивилизираните општества, па и времето пред нив, статистички матријархат не постоел.
сосема точно, не статистички туку фактички. По дефиниција, цивилизација може да никне само кога општеството произведува повеќе ресурси отколку што се доволни за преживување. Со ловци собирачи ова е невозможно, но ако имаш голема плодна површина можеш да изградиш земјоделска економија која произведува доволно ресурси за извесен број на луѓе да се ослободат од рмбањето и да се посветат на технологија, религија или професионално војување (владетели). Затоа првите цивилизации ги имаш меѓу тигар и еуфрат, јанг це и делтите на Нил и инд. Ние европјаните немаме вакви ресурси, затоа ние сме развиле друг вид на хипер патеијархална, милитаристичка цивилизација која ни овозможила до максимум да ја искористиме еугеничката повратна спрега и да развиеме супериорна генетика и култура. Матријархатот е дисгеничен и не може да продуцира никаков вид на цивилизација, затоа и нема матеијархат во цивилизираниот свет.

Во патријархатот првиот секс бил во брак, најчесто на 14-20 годишна возраст и тоа договорен брак најчесто. Огромното мнозинство популација биле гола сиротиња а лек за СПБ и абортус немало, раѓањето било често кобно за жените а скоро пола деца умирале до 5-та година.
Точно, овој систем (меноријализам) во Европа постоел од доцните денови на светата империја па дури до медорнизмот. Ако не си бил саглам маж, не ти даваат жена, ако неветата била шупла, ја враќале дома на магаре. Ова на големо селектира против р-селектирани луѓе бидејќи имаат мала контрола врз импулсот, и ја тера заедницата кон к селектирана еугеничка популација. Ова е особено важно во контекст на елиминирање на р-селектирани жени кои го сочинуваат грото од генетското ѓубре кое е способно за репродукција. Ние сме ја напуштиле оваа практика на запад и сега сме во ќорсокак со огромен број на инфериорни дебели женишта кои имаат 3 деца од 4 татковци и живеат или од социлајно, или од бескорисно дремење во администрација. Ниту еден маж не сака да остане во брак со нив и да инвестира во потомството, затоа што нема поента во инвестиција во генетско ѓубре. Но затоа е тука левицата да ги организира во гласачка машинерија која послушно ќе гласа, за да продолжат да цицаат пари од системот.
Со тоа што смртноста на новороденчињата е скоро елиминирана, дури и најнездравите меѓу нив преживуваат, и заглавуваме со се повеќе дисгеника.[/QUOTE]

Се до појавата на модерните начини за безбеден секс, абортусот, хигиената и образованието, сексот бил руски рулет за жените.

Освен харемите, не знам во какво сценарио петина мажи би ги оплодувала сите жени, физички невозможно. Пример, како во 1215 година тие ебачи имале пристап до сите жени во селото или градот, каква била таа динамика?
Сценариото не е за 1215 туку за целата еволутивна историја до крајот на неолитот, во примитивно ловечко собирачко општество. Тука еволутивниот притисок бил огромен и нејдобрите мажи лесно се издигале на врвот формирајќи паретова дистрибуција. Сите жени во племето се бореле да добијат дете од некој од врвните мажи и така скоро сите деца кои успевале да пораснат и да остават наследство биле од врвните 20% мажи.

А што мислиш за хомосексуализмот и причините за појава на истиот? Хомосите како биолошко слепо црево, зошто се раѓале со нагони за истополов секс?!
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
2.530
Поени од реакции
4.334
Ресурси обезбедува УСАИД, оксфам и социлајно. Тоа малку ресурси што локално се обезбедуваат, се од мажите кои после ги разменуваат за секс. Воглавно се земјоделци (татко му на Обама бил кениски козар) но има и ловци собирачи во источна Африка.
Еве ти податок за стд:сосема точно, не статистички туку фактички. По дефиниција, цивилизација може да никне само кога општеството произведува повеќе ресурси отколку што се доволни за преживување. Со ловци собирачи ова е невозможно, но ако имаш голема плодна површина можеш да изградиш земјоделска економија која произведува доволно ресурси за извесен број на луѓе да се ослободат од рмбањето и да се посветат на технологија, религија или професионално војување (владетели). Затоа првите цивилизации ги имаш меѓу тигар и еуфрат, јанг це и делтите на Нил и инд. Ние европјаните немаме вакви ресурси, затоа ние сме развиле друг вид на хипер патеијархална, милитаристичка цивилизација која ни овозможила до максимум да ја искористиме еугеничката повратна спрега и да развиеме супериорна генетика и култура. Матријархатот е дисгеничен и не може да продуцира никаков вид на цивилизација, затоа и нема матеијархат во цивилизираниот свет.


Точно, овој систем (меноријализам) во Европа постоел од доцните денови на светата империја па дури до медорнизмот. Ако не си бил саглам маж, не ти даваат жена, ако неветата била шупла, ја враќале дома на магаре. Ова на големо селектира против р-селектирани луѓе бидејќи имаат мала контрола врз импулсот, и ја тера заедницата кон к селектирана еугеничка популација. Ова е особено важно во контекст на елиминирање на р-селектирани жени кои го сочинуваат грото од генетското ѓубре кое е способно за репродукција. Ние сме ја напуштиле оваа практика на запад и сега сме во ќорсокак со огромен број на инфериорни дебели женишта кои имаат 3 деца од 4 татковци и живеат или од социлајно, или од бескорисно дремење во администрација. Ниту еден маж не сака да остане во брак со нив и да инвестира во потомството, затоа што нема поента во инвестиција во генетско ѓубре. Но затоа е тука левицата да ги организира во гласачка машинерија која послушно ќе гласа, за да продолжат да цицаат пари од системот.
Со тоа што смртноста на новороденчињата е скоро елиминирана, дури и најнездравите меѓу нив преживуваат, и заглавуваме со се повеќе дисгеника.

Сценариото не е за 1215 туку за целата еволутивна историја до крајот на неолитот, во примитивно ловечко собирачко општество. Тука еволутивниот притисок бил огромен и нејдобрите мажи лесно се издигале на врвот формирајќи паретова дистрибуција. Сите жени во племето се бореле да добијат дете од некој од врвните мажи и така скоро сите деца кои успевале да пораснат и да остават наследство биле од врвните 20% мажи.


[/QUOTE]

Главно се сложувам, само не сум сигурен дека Парето принципот некогаш бил актуелен при парењето на ХСС. Во економијата да, но дали е тоа случај при преносто на ДНК на наредна генерација?
Некаде прочитав дека 4/5 од жените и 2/5 од мажите успевале да остварат потомство во времето на ловци-собирачи.
Во времето на цивилизацијата, главно преку религиите и културите била форсирана идејата за моногамен брак при што можноста на рандом маж да спари жена се наголемувал.
Еве да земеме анегдотска евиденција, од мојата поблиска и поширока фамилија не знам за машки член кој не успеал да се спари :angel:


Друго што е чудно, на кој начин една жена во камено време би била во ситуација да бира кој ќе ја спари? Имајќи предвид дека е физички дупло послаба од мажот а веројатно и интелектуално била за нијанса подолу, како тоа жена би бирала маж? Буквално секој маж би можел да спари жена преку табу начинот за наједноставен начин за парење т.е. силувањето. Ако жената немала сопруг, фамилија, роџаци да ја бранат од потенцијални силователи, не знам како би можела да се заштити самата себе.

Лицата со хомосексуализам можеби се нешто како далтонистите во поглед на генетска мутација кај занемарлив процент на популација, еволуциско слепо црево чие постоење е биолошки бесмислено (тука ги земам не само хомоси него и лезбачи, двоцевки и остали со пореметување на сексуален нагон за кои потешко би можело да се каже дека би биле со бенефит за родбинските потомци).

А кое е твоето мислење за тоа што хомоси и ним слични се многукратно поподложни на психо-физички болести, суицид, злоупотреба на дрога, насилство, манијакален промискуитет, намален животен век?
Дали можеби тоа што се исклучени од можноста за свое потомство ги прави повеќе склони кон ризично поведение?
 
Последно уредено:

Хептаграм XI

Ιερός Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
9.123
Поени од реакции
8.080
ајде честито, да си се ќердосаат :backa:
Нештата се менуваат низ светот... дали кон подобро, дали кон полошо... кој да ти каже?
Но ако не се менуваат, за каде сме?

Status quo е најлудата идеја што некој би сакал да опстои :)

П.С. Замислете истополови бракови во Македонија... не можете нели? :)
 
Последно уредено:
Член од
3 мај 2019
Мислења
12.112
Поени од реакции
5.817
Нештата се менуваат низ светот... дали кон подобро, дали кон полошо... кој да ти каже?
Но ако не се менуваат, за каде сме?

Status quo е најлудата идеја што некој би сакал да опстои :)
Нештата се менуваат, но на жалост само кон полошо, кон пропаст на светот и на човештвото.
Истополов брак...фуј:mad:
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.643
Нештата се менуваат низ светот... дали кон подобро, дали кон полошо... кој да ти каже?
Но ако не се менуваат, за каде сме?

Status quo е најлудата идеја што некој би сакал да опстои :)

П.С. Замислете истополови бракови во Македонија... не можете нели? :)
не гледам зло во ова јас, нека си се сакаат луѓето
 

Kajgana Shop

На врв Bottom