Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци


  • Вкупно гласачи
    869

staycalm

prof. d-r potpaluvach na konzervi
Член од
12 јануари 2013
Мислења
2.253
Поени од реакции
1.547
Ова е на ниво на „Сите лезбејки се грди или курви".

Ако некој не го дели твоето морално стојалиште не значи ниту дека е глуп, ниту дека е притаен геј колку и да ти помага таа ад хок хипотеза да спиеш боље.

Многу интелигентни и информирани луѓе судат гејови поради емотивни причини и поинакво воспитување. И многу морони поддржуваат гејови.

Моралниот став корелира повеќе со темпераментот, воспитувањето и информациите/дезинформациите со кои некој располага. Некои луѓе се посклони да судат од други затоа што тоа им дава социјален статус и заштита од другите „племиња" што не припаѓаат во нивната социјална група. И ти го правиш истото иако не се осеќаш пошто се замишљаш како херојот у твојата приказна. За тебе хомофобите се примитивни мајмуни, а тоа ти го буста егото и те става на некакво повисоко морално стојалиште. Ти не можеш да излезеш од светот што ти го пласира твојата социјална група и да ја видиш поголемата слика.

Хомофобијата е срање, ама аман со тоа дека хомофобите се притаени гејови, не знаат азбука и им растат влакна на грбот. Глупа дехуманизација не решава социјални конфликти. Не биди ист ко оние што мислат дека на геј паради вадат курови и ќе бркаат хетеросексуалци за да ги попедерчат.
Ептен увреџени од сликата се најдоа некои. Прво, Џо Роган е, најверојатно е некоја провокација или заебанција, генерализација, ама доста смешна оти многу често е точна.

Неточно ти е тврдењето.

Хомофобија не е морално стојалиште. Хомофобија е негативна особина. Хомофобите, генерално се прилично помалку интелигентни, барем во моето досегашно искуство. Нормално постојат исклучоци, ко и во сите други групи на луѓе.

Многу хомофоби се притаени гејови, ова е едно 1000 пати докажано и покажано до сега. Почнувајќи од свештеници, професори, анти геј политичари, (фар) рајт политичари и сл.
Невозможно е сите хомофоби да се гејови, ама има онака некој доволно голем процент што ја користат хомофобијата како дефенс механизам оти нејќат да бидат аутирани, они си знаат зошто. Ова го зборам како геј личност што колку толку е поупатен од тебе за тоа што се случува во ЛГБТ популацијата во земјава, па и надвор.

Не ми помага да спијам боље мене дали некој е глуп или притаен геј, би ми помагало да спијам боље да не беа хомофоби истите.

Интелигентните и информирани луѓе може да имаЛЕ хомофобичен став, знам многу такви, особено во тинејџерските денови, ама со тек на времето го менуваат ставот дијаметрално. И за ова има милион примери. И да, овие што ти ги збориш се најмал процент од хомофобите, незабележителен дури од што се малцинство. Многу морони поддржуваат гејови? Не би рекол. И овие се минимален процент.

Не се замислувам како херој во ничија приказна оти не е приказна, ама на моралниот компас секогаш ќе сум на повисоко ниво од хомофобите кога станува збор за теми за недискриминација и прифаќање различности, без разлика што и да напишеш ти или било кој друг на форумов.

Не се хомофобите примитивни мајмуни, еволуирани мајмуни со примитивни ставови се. Многу од нив се писмени и ги депилираат влакната од грбот односно не се мајмуни ама пак имаат примитивни и заостанати сфаќања непоткрепени со никакви факти и докази, базирани на рекла казала муабети.

Дехуманизација на хомофоби? По кој пат се обидувате на форумов да ги направите жртви хомофобите? Извини, сум заборавил да го бројам секој пост што се обидува да ги претстави хомофобите како најголемите жртви на прогресивниот свет и најмаргинализираната група.

Не сум ист како тие што го мислат тоа, далеку подобар од нив сум оти моето мислење е изградено првично од лични примери, истражувања и увидувања и од прилично голема бројка на хомофоби-примероци, а не од издвоени слики на нет од хомофоби, што е најчесто случај кај оние што ти ги опиша во последниот параграф.

За крај, види ги овие шо пишуваат на темата и збори ми за тоа колку интелигенцијата нема врска со хомофобија. Вклучувајќи и дел од овие што ти лајкнале.
 

Паланчански

ГРЕбач
Член од
12 јануари 2008
Мислења
724
Поени од реакции
326
Не знам што поконкретно од ова очекуваш? Ако сакаш слики или видеа, побарај си сам...
Има слики, има видеа за животински секс. Ама јас не најдов нешто каде со сигурност се гледа дека сексот е меѓу ист пол.
А на интернет може секој да напише што сака
 
Член од
6 мај 2018
Мислења
459
Поени од реакции
647
Ептен увреџени од сликата се најдоа некои. Прво, Џо Роган е, најверојатно е некоја провокација или заебанција, генерализација, ама доста смешна оти многу често е точна.

Неточно ти е тврдењето.

Хомофобија не е морално стојалиште. Хомофобија е негативна особина. Хомофобите, генерално се прилично помалку интелигентни, барем во моето досегашно искуство. Нормално постојат исклучоци, ко и во сите други групи на луѓе.

Многу хомофоби се притаени гејови, ова е едно 1000 пати докажано и покажано до сега. Почнувајќи од свештеници, професори, анти геј политичари, (фар) рајт политичари и сл.
Невозможно е сите хомофоби да се гејови, ама има онака некој доволно голем процент што ја користат хомофобијата како дефенс механизам оти нејќат да бидат аутирани, они си знаат зошто. Ова го зборам како геј личност што колку толку е поупатен од тебе за тоа што се случува во ЛГБТ популацијата во земјава, па и надвор.

Не ми помага да спијам боље мене дали некој е глуп или притаен геј, би ми помагало да спијам боље да не беа хомофоби истите.

Интелигентните и информирани луѓе може да имаЛЕ хомофобичен став, знам многу такви, особено во тинејџерските денови, ама со тек на времето го менуваат ставот дијаметрално. И за ова има милион примери. И да, овие што ти ги збориш се најмал процент од хомофобите, незабележителен дури од што се малцинство. Многу морони поддржуваат гејови? Не би рекол. И овие се минимален процент.

Не се замислувам како херој во ничија приказна оти не е приказна, ама на моралниот компас секогаш ќе сум на повисоко ниво од хомофобите кога станува збор за теми за недискриминација и прифаќање различности, без разлика што и да напишеш ти или било кој друг на форумов.

Не се хомофобите примитивни мајмуни, еволуирани мајмуни со примитивни ставови се. Многу од нив се писмени и ги депилираат влакната од грбот односно не се мајмуни ама пак имаат примитивни и заостанати сфаќања непоткрепени со никакви факти и докази, базирани на рекла казала муабети.

Дехуманизација на хомофоби? По кој пат се обидувате на форумов да ги направите жртви хомофобите? Извини, сум заборавил да го бројам секој пост што се обидува да ги претстави хомофобите како најголемите жртви на прогресивниот свет и најмаргинализираната група.

Не сум ист како тие што го мислат тоа, далеку подобар од нив сум оти моето мислење е изградено првично од лични примери, истражувања и увидувања и од прилично голема бројка на хомофоби-примероци, а не од издвоени слики на нет од хомофоби, што е најчесто случај кај оние што ти ги опиша во последниот параграф.

За крај, види ги овие шо пишуваат на темата и збори ми за тоа колку интелигенцијата нема врска со хомофобија. Вклучувајќи и дел од овие што ти лајкнале.
Не ми ја конташ поентата и многу викаш, а ја сум преморен и генерално мислам дека ми е прекурчено од дебатирање и докажување поенти на форуми. :D

Биди ми поздравен и рачунај дека генерално си сто пути боље момак од идиотиве што мислат дека муабетов е пит фајт.
 

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
409
Поени од реакции
767
Не ми ја конташ поентата и многу викаш, а ја сум преморен и генерално мислам дека ми е прекурчено од дебатирање и докажување поенти на форуми. :D

Биди ми поздравен и рачунај дека генерално си сто пути боље момак од идиотиве што мислат дека муабетов е пит фајт.
Така, така, до вчера го вајт најтуваше, сега уште малку ќе го пратиш на геј конверзија кај оџата во радовиш.
 

staycalm

prof. d-r potpaluvach na konzervi
Член од
12 јануари 2013
Мислења
2.253
Поени од реакции
1.547
Не ми ја конташ поентата и многу викаш, а ја сум преморен и генерално мислам дека ми е прекурчено од дебатирање и докажување поенти на форуми. :D

Биди ми поздравен и рачунај дека генерално си сто пути боље момак од идиотиве што мислат дека муабетов е пит фајт.
Апсолутно ;)[DOUBLEPOST=1561288043][/DOUBLEPOST] FB_IMG_1561287925137.jpg
 
Последно уредено:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
5.055
Поени од реакции
4.306
А што е толку страшно да се каже дека е болест? Што ќе ви смени освен што можеби би добиле ругање од ниско-просечна раја што не размислува?
Луѓето се многу батхрт ако им се каже дека се болни, и затоа се напињате.
Што е всушност болест?
Ако википедираме ќе видиме дека болест е некоја абнормална појава која негативно влијае на цел организам или негови одредени делови.
Човештвото покажало дека нормална појава е машкото да сака да оплоди жена а жената да биде оплодена, задоволувајќи ги своите сексуални потреби, креирајќи офспринг.
Вродената хомосексуалноста е абнормална појава со дисбаланс на хормони која не овозможува офспринг но не би можел да кажам дека негативно влијае на организамот или негови делови. Иако и тука треба да се размисли подлабоко што би значело негативно влијание.
Стекнатата хомосексуалност е болест, ментална пореметеност.
1. Кое е тоа човештво што го покажало ова?
2. Каде се јавува тој дисбаланс, само кај хомосексуалците?
3. Повеќе ментална пореметеност е твојата опседнатост со лгбт отколку лгбт луѓето.

Two Spirit


Though Two Spirit may now be included in the umbrella of LGBTQ, The term "Two Spirit" does not simply mean someone who is a Native American/Alaska Native and gay.

Traditionally, Native American two spirit people were male, female, and sometimes intersexed individuals who combined activities of both men and women with traits unique to their status as two spirit people. In most tribes, they were considered neither men nor women; they occupied a distinct, alternative gender status. In tribes where two spirit males and females were referred to with the same term, this status amounted to a third gender. In other cases, two spirit females were referred to with a distinct term and, therefore, constituted a fourth gender. Although there were important variations in two spirit roles across North America, they shared some common traits:

  • Specialized work roles. Male and female two spirit people were typically described in terms of their preference for and achievements in the work of the "opposite" sex or in activities specific to their role. Two spirit individuals were experts in traditional arts - such as pottery making, basket weaving, and the manufacture and decoration of items made from leather. Among the Navajo, two spirit males often became weavers, usually women and men's work, as well as healers, which was a male role. By combining these activities, they were often among the wealthier members of the tribe. Two spirit females engaged in activities such as hunting and warfare, and became leaders in war and even chiefs.
  • Gender variation. A variety of other traits distinguished two spirit people from men and women, including temperament, dress, lifestyle, and social roles.
  • Spiritual sanction. Two spirit identity was widely believed to be the result of supernatural intervention in the form of visions or dreams and sanctioned by tribal mythology. In many tribes, two spirit people filled special religious roles as healers, shamans, and ceremonial leaders.
  • Same-sex relations. Two spirit people typically formed sexual and emotional relationships with non-two spirit members of their own sex, forming both short- and long-term relationships. Among the Lakota, Mohave, Crow, Cheyenne, and others, two spirit people were believed to be lucky in love, and able to bestow this luck on others.
Most Indigenous communities have specific terms in their own languages for the gender-variant members of their communities and the social and spiritual roles these individuals fulfill; with over 500 surviving Native American cultures, attitudes about sex and gender can be very diverse. Even with the modern adoption of pan-Indian terms like Two Spirit, not all cultures will perceive two spirit people the same way, or welcome a pan-Indian term to replace the terms already in use by their cultures.

The disruptions caused by conquest and disease, together with the efforts of missionaries, government agents, boarding schools, and white settlers resulted in the loss of many traditions in Native communities. Two spirit roles, in particular, were singled out for condemnation, interference, and many times violence. As a result, two spirit traditions and practices went underground or disappeared in many tribes.

Today, lesbian, gay, bisexual, and transgender native people throughout North America are reviving the two spirit role and its traditions. National gatherings of two spirit people have been held since the early 1990s, and regional gatherings are held in many parts of the country.
 
Член од
23 јуни 2019
Мислења
12
Поени од реакции
11
Имам пријател кој е хомосексуалец и гледам колку е навистина сето тоа тешко за него.Мислам дека тие луѓе треба да бидат прифатени од сите нас затоа што тоа е нивен избор.Еве јас го прифакам и тоа мене не ми менува ништо но нему му менува многу.Сешто тие сакаат е да бидат срекни и прифатени и мислам дека не е наше да се мешаме во нивниот избор.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
10.351
Поени од реакции
15.335
Тоа ќе бидат некои опасни говори, цели 10 минути.
 

dARK_ElementaL

Мрачен Паладин
Член од
21 август 2017
Мислења
737
Поени од реакции
510
Беше некој од овде на филмов што го даваа у Милениум ,,Пријателка'' ?
 

staycalm

prof. d-r potpaluvach na konzervi
Член од
12 јануари 2013
Мислења
2.253
Поени од реакции
1.547
Кога дебатираш со некој конзервативец кој не си ги крие ставовите, како што е Влатко Ѓорчев на пример, барем знаеш на што си. Најопасни се оние што што викаат „Мене никој не ми пречи, ама…“. Оти баш во тоа „ама“, лежи тој страв од различности. И баш тоа „ама“ ја храни омразата.

https://sdk.mk/index.php/sakam_da_kazam/mrchene-pod-vinozhito/?
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
10.351
Поени од реакции
15.335
Кога дебатираш со некој конзервативец кој не си ги крие ставовите, како што е Влатко Ѓорчев на пример, барем знаеш на што си. Најопасни се оние што што викаат „Мене никој не ми пречи, ама…“. Оти баш во тоа „ама“, лежи тој страв од различности. И баш тоа „ама“ ја храни омразата.

https://sdk.mk/index.php/sakam_da_kazam/mrchene-pod-vinozhito/?
Да бе да, не смее да се каже тоа што следи после ама, треба да ви се допушти све и свашта да правите и сите нелогичности и глупости и непотребни драми да продолжат.
Не смее никако да се критикува LGBT заедницата, сите се топ и сите тие смрдени одвратни паради, сквернавења на религијата и што све не изнагледавме дваесет страници уназад, не смее ни тоа да се критикува.
АМА.
 
На врв Bottom