мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.508
- Поени од реакции
- 24.285
Не зборам за сегашноста, зборам за не толку далечна иднина ако ви се доделат екстра права и бенефиции.Мкд влaде-oкеј aкo тaкa ти мислиш декa мoјaтa секaуaлнa oриентaцијa не е нoрмaлнa, би сaкaл дa гo сменaм тoa мислење aкo е мoжнo нo тoa е тoa. Незнaм кaкo вo денешницaвa хетерoсексуaлците се жртви спoред тебе . Не ти гo нaметнувaм мoетo мислење туку еднoстaвнo сите гo бaрaме еднoтo истo-OСНOВИ ЧOВЕКOВИ ПРАВА(искaжете се штo вие губите честa,гoрдoстa??)
И кои тебе основни човекови права ти се загрозени а сите останати ги имаат. Некој кривично те гони дека си педер, некој лежи во затвор дека е педер, не ти даваат пасош и лична карта, не смееш да одиш на училиште, ако те натепа некој нема да одговара само затоа дека си педер, не смееш да учиш на мајчин јазик.
Баш ме интересира кои тоа основни човекови права тебе ти се скратени а јас ги имам?[DOUBLEPOST=1459120048][/DOUBLEPOST]
Споредбата најблаго речено ти вришти.Aj што не е исто, не е.
Друго ме јаде, на ургентен, ете детето има некаква компликација или повреда која итно мора да се оперира. Ти кажуваат кој е на смена. Ти текнува дека ликот е еден од стотиците во архива на некој си државен регистар за хомосексуалци. Ќе им кажеш, чекај, сакам хетеро-доктор да оперира врз детето? Ќе ризикуваш временски и ќе го носиш во друга болница?
Последно уредено: