Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Многу глуп коментар. Не дека го бранам Deadalus, но стварно ти е глуп коментарот. Дефинитивно еден од најглупите на форумов.

Речениците му немале смисла само затоа што содржеле изрази кои ТИ не ги разбираш? Сериозно ова?

Емин Брачед да го прочита твојов коментар, веројатно ќе каже дека ништо не разбрал од него, бидејќи користиш изрази кои се непознати за него, па затоа речениците му немаат никаква смисла.

Но, ако така кажал Емин, не значи дека твојот коментар е навистина неразбирлив. Емин Брачед е обичен неписмен ѓупак. Со прост примитивен вокабулар, ограничен на 120 збора. Сосема очекувано е да има такво мислење. :toe:
A ti glup si ili da?
Zaedno sleani takvite zborovi nemaat smisla, potencirano e..;)

D

Daedalus

Гостин
Per moes da me percepiras kako sakas ok? ne me zanima, ja dojdov da citam na tema homoseksualnost a gledam cel post za psiholozite kao bile gubitnici bez kapacitet, ja ne znam dali si seriozen ili trolas so postot ako si seriozen idi frli se od sedmi, a ovde off topic e za psihologija da se diskutira a i nemam namera za toa da diskutiram isprovicira tvojot post i tuka zavrsuva toa, ja ne vidov argument sto ti drzi ni za homoseksualnost ni za psihologija u poslednive 5/6 tvoi komentari..
Plsaticni operacii, barbiki, prikazni za mali deca..svasta.
Ок, ти дадов можност.
И пошто очигледно реагираше ко што очекуев, а тоа е со ескивирање од тоа што ти го пишав, просто е. И самата си свесна дека си проста и дека ако влезеш во конфронтација со арсеналот на знаења и суштинско разбирање за темата што ги немаш, ќе се обрукаш.
А тоа што ја немаш когнитивната апаратура да разбереш што ти пишувам пошто ти изгледа некохерентно е сосема друг муабет.
Сума сумарум, глупа си ко тенеќе. Оваа реченица ја разбираш?

Г л у п а
си
ко
тенеќе.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Kognitivna aparatura sum nemala da razberam :pos:facepalmtaa fraza u drug kkontekst se koristi ://ali noviot Blaze Koneski na povidok novi frazi kje ucime so deadlus

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.789
A ti glup si ili da?
Zaedno sleani takvite zborovi nemaat smisla, potencirano e..;)
Кога се нема соодветен аргумент, се преминуа на глупи трето одделенски финти од типот: "глуп си или да", "роден си глуп или тренираш". Тоа се тие аргументи со кои се служи простата маса.

И на Емин Брачед не му се познати зборовите "sleani", "smisla", "potencirano", па како такви, слеани во една реченица, му немаат смисла. Ама Емин Брачед е глуп, примитивен идиот со ограничен вокабулар. Не ни очекувам нешто повеќе од него.

D

Daedalus

Гостин
Кога се нема соодветен аргумент, се преминуа на глупи трето одделенски финти од типот: "глуп си или да", "роден си глуп или тренираш". Тоа се тие аргументи со кои се служи простата маса.

И на Емин Брачед не му се познати зборовите "sleani", "smisla", "potencirano", па како такви, слеани во една реченица, му немаат смисла. Ама Емин Брачед е глуп, примитивен идиот со ограничен вокабулар. Не ни очекувам нешто повеќе од него.
Па пази ја, се смее за „когнитивна апаратура“. Новиот Блаже Коневски... xD
Демек, еееј, види, зборчиња што се комплицирани, ууу „когнитивна апаратура“, „ епистемиологија“ хихи, овој пишува некои нејасни зборови. Глуптард пар екселанс.
Има напраено 100000 акаунти со кои се брука ко ретард со години и има интелект на мртов коњ со 0 постови кои би покажале било каква вредност. Од многу ситуации кога се иам заебувано да пробуем озбилен и сериозен муабет да напраам со вакви фрикови на природата, иам сфатено дека једин пристап што е соодветен е да ги вреѓаш и да ги повредуваш физички. Толку. И пак е џабе, не дека ќе има некаков ефект врз нив. За ти да се испукаш е муабетот. Најголем проблем е што вакви луѓе имаат огромна самодоверба многу често. А не смеат. Опасно е вакви луѓе да веруваат во себе, посебно кога тоа го прават до степен на фанатичност ко фриков со 1000 акаунти.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.789
Не, озбилно, не те познавам лично, не знам дали си Бабси, но дефинитивно глуп си (како форумски лик мислам).

Ај што си прилично неписмена, глупа и со прост речник, туку и арогантна си. А арогантен идиот е нешто најглупо што може да постои. Да беше некоја едуцирана, образована личност, па да речев ти се може. Ама ти си интелектуално дефицитарна, затоа ти изгледаат глупи изразите кои не ги разбираш.

Ако вреѓаш некој кој е интелектуално супериорен во однос на тебе, не значи дека во очите на другите ќе изгледаш посупериорно од него. Баш напротив, ќе те гледаат како обична исфрустрирана идиотка, која пробува да биде нешто што не е. Како да ти кажам, глупоќа се познава од километар.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Lele pa si gi izbrisal svoite komentari off bee:pos: :facepalm:

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Pa i na profilot so mi ostavil poraka ja izbrisal jaooo :pos:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.360
Поени од реакции
21.789
Бебси, јас можеби не сум толку благороден да бришам коментари како Daedalus, но и јас те сакам. Ако се тепаме вака со коментари, сепак и тоа е еден начин на изразување љубов.

Порано, кога бевме помали (4-5то одделение), ако некоја ни се свиѓа - ја тепавме. :cenzura:
Онака, одиш низ ходник, ја гледаш симпатијата иде од другата страна и додека се разминувате - се удираш во неа. Ќе изедеш некој шамар, некоја клоца, ќе и залепиш по една и ти... Другиот ден таа тебе прва ќе ти удри клоца додека јадеш бурек, и така се зближувавме.

Ќотекот од Рајот е излезен. Ти не ни се лути нас, ние те сакаме. :smirce:

D

Daedalus

Гостин
I ete od sega vetuvame deka ke koristime poprosti zborovi i latinica ako treba. I plus vetuvam deka ke probam da pisuvam taka sto sleano ke ima smisla. I psihologija e zakon, psiholozite se dobri. Jas sakam mnogu psiholozi. Psiholozi ne se kaka! Psiholozi znaat za umot! Psiholozi mnogu pametni!

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.747
Поени од реакции
7.266
Ај прекинете да ме тагирате веќе и да го полните сандчето.Една критика напишала девојката од акаунтов и веднаш наскокнале хомофобиве и научнициве .(квази)
А, и гледам подбивачки коментар. Да одговорам само на Деадлус, друже девојкава заврши како првенец на генерација, со признанија по математика,физика и јазици, освоени државни натпревари и многу стипендии. Факултетот просек 9.8 заврши а сега магистрира во Германија каде е и демонстратор на Институтот по Психологија во Берлин.Да не беше доволно матерјал немаше да дозволам да искоментира. Може једина мана е што сите тие придавки према членот што го посочила не ги доволно аргументирала. И доволно реаплициравте ве молам, од хомофоби,ксенофоби , стигматизери преку глава.
Најпаметно да си отвориш друг профил. И, подалеку од психолози

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И бракот меѓу двајца мажи или две жени не е природен. И јас ја сфаќам целта на бракот како основање на семејство. Од тој аспект, не би прифатил истополови бракови. Инаку бракот како институција се сфаќа на различен начин. Некои го сфаќаат чисто како церемонијален чин. Има и многу стрејт двојки, посебно на запад, кои се долги години заедно, а не стапуват во брак. Не мора да си во брак за да го делиш животот со саканата личност, без разлика дали си стрејт или геј.
Да ти кажам фала и на тебе за постот на кој се надврза со мојот. Отприлика добив одговори што ме интересираа, па затоа не те цитирав таму. Само едно нешто остана неразјаснето - Зошто на пример не би дал некој геј пар да стапи во брак од исклучиво правни причини? Има олеснувања и бенефиции за луѓе во легално призната брачна заедница отколку пар во вонбрачна. Сега да не го барам законот и да приложувам од А до Ш што се нуди на маса за да видиш зошто би ни бил од интерес. Ти аргументираш од природно-неприродно како страна. И сега тоа треба да биде аргумент против кога утре .. ете ... не знам, на реферндум излезе прашање за истополови бракови, да или не? И дека ти сметаш тоа е неприродно, јас морам да останам граѓанин од втор ред, во тој поглед? Може и последен ред, затоа што претежно за сите е дозволен и легализиран бракот, освен за истополови двојки.

Ако бракот како термин/симбол пречи - ете има алтернативи како граѓанска унија / цивилно партнерство итн. Мене не ми е цел да бодам очи некому ако на бракот гледа од религиозен/духовен аспект, и некој како мене да стапи во такви нешто со партнер од ист пол, и да создавам тензии без потреба. Ако е до терминот зборам. Ете, има алтернативи кои го добиваат истиот третман во Уставот како и бракот меѓу хетеросексуалци. Али ако си против и тоа, тогаш си против некој да биде на еднакво рамниште со тебе во очи на законот, и си 'за' да бидеме третирани како нешто подоле од тебе. И нема врска аргументот природно-неприродно и нечија религиозност/духовност, или сфаќање на бракот од други аспекти.

Kajgana Shop

На врв Bottom