Хип хоп културата во Македонија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Jaк рап битола има дефинитивно.
thumbs up за битолскиот рап :)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Нешто ново од Пука...Добро звучи :)
Izvinete ... DA IM SE SERAM !!! pozdrav od mista 93, i seto toa plukanje im go davam oti imat PRODUCENTSKA KUKJA demek ;) a ne mozat nesto sami da sozdadat.

Ne biva taka ;) ...... ja vakvo nesto ne postovam.Inace fala im za vakvite im proekti.Gledajkji gi, se gordeam so sebe ;)

Член од
5 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
6
Е ШО БЕ СЕМПЛОТ Е ИСТ ШТО Е ФРКАТА :)
ТАКА СЕ ПРАВИ РАП СЕМПЛОТ АКО САКАШ Да ЗНАЕШ Е ОД НИНА СИМОН ГО ЗНАМ (ЈА ОБОЖУВАМ)
ИНСТУМЕНТАЛОТ Е НА ДЈ НОМАДУЗЗ(ТАКА ПИШУВА НА ВИДЕОТО )
--- надополнето: 5 април 2012 во 21:59 ---
ГЛЕДАМ КОЈ СИ НА ФОРУМОВ СПИЕШ ОВДЕ (ЖИВОТ ИМАШ) ХЕЈТЕР :tapp:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Е ШО БЕ СЕМПЛОТ Е ИСТ ШТО Е ФРКАТА :)
ТАКА СЕ ПРАВИ РАП СЕМПЛОТ АКО САКАШ Да ЗНАЕШ Е ОД НИНА СИМОН ГО ЗНАМ (ЈА ОБОЖУВАМ)
ИНСТУМЕНТАЛОТ Е НА ДЈ НОМАДУЗЗ(ТАКА ПИШУВА НА ВИДЕОТО )
--- надополнето: 5 април 2012 во 21:59 ---
ГЛЕДАМ КОЈ СИ НА ФОРУМОВ СПИЕШ ОВДЕ (ЖИВОТ ИМАШ) ХЕЈТЕР :tapp:

ABE BRAT ????????????????????????????????????????????? TI NORMALEN LI SI ???? E DO KOGA BE ???? AJDE DA POCNEME TOGAS od 1990 i da gi preraboteme site instrumentali ???? Ja razbiram sempl da zemes ama cekaj be do koga vaka mrzlivo kje pravat umetnost ????Kako mislis jas deka kje ja slusam ovaa nivna pesna koga vekje 10 godini sum ja slusal KARMA od DOOM i pesnata nivna mi e u krv.
JAS RAZBIRAM deka rapot e od SEMPL i razbiram kako toa istovremeno rapot MUTIRA!!
No neka ne mutira samo vo stilot, neka mutira i vo produkcijata po malku be brat, oti razbiram da iskoristis sempl, ama razbiram i da dades nekakva kreativnost vo nego a ne edno isto jas kako slusatel na rap muzika da slusam edno isto cel zivot li ???? Sakam malku promena na starite raboti, nekoj UPDATE na semplot i stilot na produkcijata.

Pazi sega.Puka kozmetika go zemale 90% od trakata Karma.Istoto jas go napraviv so semplot na Cenobites i vidi kolku ja do obrabotiv a SUM NIKOJ i nisto vo odnos na momcive.

I ete go rezultatot od koga jas sum go sretnal semplot, sum vovel malku zivot na semplot a ne sum go iskoristil kako sto sum go cul, me razbiras li ??? VO TOA SE GLEDA UMETNOSTA/KREATIVNOSTA i idejata be brat.

Taka da brat prestanete da mi se vadete so toa nesto kako RAPOT BIL SEMPL!!!
Da brat sempl e ama sekoj producent treba da se potrude da zvuce po razlicno od predhodnio producent koj sto go iskoristil semplot.Samo PICKI PRODUCENTI koristat stari semplovi i turat eden lup i ajdeeee rokaj vokal.SHIT!!!! Ete zatoa rapot stanuva sranje oti nikoj nekje da se potrude nesto da naprave po razlicno.

A ja kako hejter bi te pomolil da ne gledas koj sum na forumov, a sto sum napravil vo odnos na umetnosta.I sekako deka sum zakolnat hejter za IZMISLENI artisti ...

Ete jas kako hejter bi trebalo da plukam nogu nogu!No zosto ne gi plukam SVP I ZAD AGOLOT DA TE PITAM ???? Koga nekoj se trudi, se gleda i od MARS!!Taka da ne sum hejter brat.Prosto epten sum objektiven i realen, i sekogas mozam da go dokazam toa.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Се сложувам со Миста...Имаш студио, имаш се и крадиш бит. Не оди тоа така. Трака ко трака си е океј, ама не е тоа тоа. Можеби вака ќе пројде кај некои, ама еве благодарение на Миста не пројде и овој пат :)

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ne sum brat ja nisto posebno.Ete denes jas pokazav star dobar koristen sempl, onaj den mark renton pokaza za legijata disot celiot od funkdoobiest zemen .. isto bese i so prerabotkata na idi u kurac .... znaci rabotata mene ne mi e da se kurcam vo stilot EJJJ GI FATIV EJJJ LELE GI FATIV KADE KRADELE KOPIRALE KORISTELE!
Prosto se trudam da pokazam na po mladive deka artistite koi na niv mozebi im se idoli ili moze kje im bidat, da vidat samite deka ne se tolku nogu VELIKJI koku sto gi vozpriemaat od youtube ili ekranot.
Sakam da pokazam deka imalo pred niv i drugi koi go rabotele istoto, i deka denes nivnite idoli gi kopiraat razbiras ;) a za da uspees toa da go dokazes na pomladive potrebno e toa sto jas mu vikam rap EDUKACIJA koja se postignuva so celostno preslusuvanje (studiranje) na muzickiot pravec, bez razlika dali e toa rock/metal/ethno ili sto i da e.
Prosto JAD mi e i mi e maka koga gledam deka nekoi faci imaat slavai toa se na stara slava.Denes kje im se obrne povekje vnimanie na puka kozmetika so pesnata OD SRCEIDUSA koja e 50% kreirano delo na samite artisti, a za taa smetka nema da se obrne vnimanie da receme na STRESS so pesnata koja jas im ja pravev a e celostno moja ideja a ne na HI TEK/EASY MOE BEE/PREMIER ili koj i da e.Ete toa mi e mene maka.Oti vistinskite igraci se vo senka na nekoi stari momci koi denes sakat da se probutaat na scenava so nekoi stari idei za pesni kako sto denes go gledame kaj puka kozmetika.
Sakaat da pokazat demek seuste se aktivni, no so sto ?????So 90% iskopiran bit vo produkciska kukja.
Mene da mi kazea kje im dadev bit ORIGINALEN so originalna ideja, isto tolku dobar, pa i za bez pari kje im go dadev hahahahah.Barem kje bea spokojni deka nema da ima HEJTER kako mene so kje im sere pozadi pesnite ;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Кога ќе чујам муабетот дека семплување не било крадење ми се кења :facepalm:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Кога ќе чујам муабетот дека семплување не било крадење ми се кења :facepalm:
Види, ако се исемплува на тој начин што ептен мали (минијатурни)би биле сличностите е прифатено. Семплувањето е споредна работа во хип хопот. Еден Дре го прави тоа на маестрален начин. Ама проблемот е што голем дел од нашиве ти артисти поимот семплување го сваќаат на друг начин, а тоа е копирање на цел бит со додавање на некој скреч и еве бит направив.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Види, ако се исемплува на тој начин што ептен мали (минијатурни)би биле сличностите е прифатено. Семплувањето е споредна работа во хип хопот. Еден Дре го прави тоа на маестрален начин. Ама проблемот е што голем дел од нашиве ти артисти поимот семплување го сваќаат на друг начин, а тоа е копирање на цел бит со додавање на некој скреч и еве бит направив.
Точно така, не треба ни да ти текне дека е од некого семплувано. Кога ќе ти каже од оваа песна ми е семплот да се зачудиш треба колку не си приметил, а цел семпл копи пејст напраи му...

Член од
5 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
6
mnogu se vozbuduvash mista ne e dobro po zdravje naj jak si TI (na forumov mozda) ,mene me kefat puka i gi poshtuvam mnogu nivniot tekst flow i stil a ti gledaj i posle ovoj post da si napravish reklama i dva trojca da ti gi zalozhat mudata :(
ochaj si

Kajgana Shop

На врв Bottom