За Пики не знам, за АГО И ЗА ЏАКА НЕМА ШАНСИ!!Го поштовам твоето мислење keyskeenow, иако не се согласувам со тебе!!Ако пишам одново ќе испадни дека го копирам ThugProphet и тако даље!!Само ќе кажам јас ...ЉУБОВ е она што го правиш со чиста душа и срце, притоа не користејќи задни намери, и да извлечиш каква и да е корист од тоа(вклучувајќи ја и МАТЕРИЈАЛНАТА КОРИСТ)од таа "ТВОЈА" љубов!!Рапот треба да го правиш ЗА СЕБЕ,твоите песни ко ќе ги слушаш да те направат среќен да се издуваш на некој начин преку песните, а не да видиш дали твоите песни се пуштаат низ клубовите,и ако се пуштаат да видиш дали девојките играат на таа музика за да им појдеш со она "Еј, девојче, знаеш дека јас сум оној што рецитира на песницава???
Decko, tuka si u pravo...ali razmisli do kaj ode toa "Ne go pravam rapov od pari, go praam od kejf" ? Ne znam kolku godini imas, ali toa e okej do nekoja vozrast. Da receme 17-18-20 tuka nekade. Ali ako stignes ti vekje 22-3 godini, i pravis rap samo od ljubov, a mama te pere doma i tatko ti ode niva ora dodeka ti si se kvaknal doma i samo za ljubof, toa ne e okej. Normalno deka prv prioritet na rapot treba da bide da te ispolni. Ali od ljubof nema leb. Posle nekoe vreme treba i da napravis nekoj denar, za da ti se vrati trudot, pa da si ovozmosis da pravis povekje rap. I eden Ago fakja pari od rapot. Da ne mu e DNS valjda ke se bavi on so rap na negovite 30-i-kusur godini. Ke beshe zaboden u odelo pozadi nekoja masa i ke potpisuvase dokumenti deneska, ako ne mu e DNS.
A jas, si slusam rap od mala, od 11tina godinki, verno si pratam so se desava, ali ne se eksponiram tolku kako nekoi lugje kaj nas. So zelba tolku mnogu da se pokazat kako raperi duri smesno izgledaat. Jas si slusam i ne mi treba na nikoj da mu dokazuvam. A za artisti, bi gi izdvoila Lil Wayne, Jay-Z, Nas, i Kanye...rasturaav tipcive. Ima uste mnooooogu mnogu ali ovie najmnogu kejf mi pravat so stilot. Underground mi e u dusa, ali znam da kimnam glava na nekoe dobro takozvano komercijalce, iako retki se tie pesni.