Прво не бутам јас никој во дебата, сум си пишала мислење на кое ти си реплицирал.
Друго, ај погледни го тој делот од твојот пост што е во италик, за тоа ти зборам, а не за некои мои претпоставки. Со тргнат химен е олеснет патот до јајце клетка, точно, но ако порано спиењето со некоја чесна девојка било на прва брачна ноќ и со цел репродукција/ создавање потомство, ју нејм ит (повторувам порано се зимале многу помлади отколку сега па да се остане невина и не било толку тешко), денес сексот е составен дел од нормална сериозна врска која може, но и не мора, да значи дека ќе доведе до брак (ради икс причини) и кинењето на хименот не значи дека одма ќе се почне со репродукција, луѓето стапуваат во брак многу покасно, а тука е и потребата за секс и кај двата пола. Треба ли женското да си ја контролира и да ја потиснува таа потреба (што и медицински не е здраво) се до денот кога ќе се омажи само за да ја наречат чесна, додека машкото може слободно да се пракса? Што ако се омажи на 30 години? (ова не е претпоставка, туку обично прашање, затоа стои и знакот ? на крај)
А за тоа дали ти воопшто ќе си правиш претпоставки или веќе претпоставуваш дали, каде и колку се рокам ама ич не ми е битно.