Химен - подарок или јарем

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Според мојот потпис немам ништо против дрогата - а не се дрогирам. Немам ништо против хомосексуални бракови - а јас сум хетеросексуална. Немам против абортуси - па уште не сум абортирала. Итн.
Либерална сум. Ако некој сака полигамен брак, нека го има. Јас не сакам никаков брак, официјален.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе види важно е, има разлика помеѓу 5-6 и 20-30, верувај ми делува застрашувачки.
Retki se deovjkite (barem vo Skopjevo) sto imaat zad sebe brojka 20 -30. Togas sekako e strasno poveke za samata nea, otkolku za eventualniot nejzin dozivoten partner.

No vo celiot ovoj muabet (moram da zaprimetam deka e detski) na temava bi obrnal vnimanie na deckite koi se jaki na forum pred se, da vnimavaat na mnogu pobitnata rabota otkolku na idnata zivotna sopatnicka da ste i prv, a toa e DA I OSTANETE POSLEDEN:pos: .Vo sprotivno ste go naebale gadno :P

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Јас немам ништо против полигамијата, иако јас не би сакала да бидам во брак со повеќе мажи. Доста ми е еден, не сакам да се шекнам.

И точка.
Чудна коинциденција .. и пумите немаат нишо против полигамија , но се одвојуваат од другите видови мачки поради моногамијата.

RAWRRRRR

Прав кугар си :D

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Темата не се однесува на суперхеројот, туку на евидентно ненадмината фама околу дефлорацијата. Дали е битен првиот маж во вашиот живот, дали уште го третираме тој чин како светост, подарок, доказ дека е тој првиот и ветување дека останува последен?
Од друга страна, во некои земји дефлорацијата се врши веданаш после раѓањето на женското рожбиче, за да се спречат психо-физичките проблеми подоцна. Не е дека ги нема.
Јас сум за без-хименско битствување. Вие?
Кои земји на пример?

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Епа ај да ти објаснам , со тоа сакав да кажам дека е една порта хименот која е ко блокада (но во некои случаи не било ,ама бројка или процент незнаеме) за да биде возможна репродукција.
А ти сосем шесто објаснуваш .. WTF

Ја сум девица ама се рокам профи у газ (малце и ја да правам претпоставки на твои коментар) , ок шо се изјаснуваш , ама

Е ова е крај , 100 пати ли треба да пишам дека не чинат претпоставките , посебно коа ја ништо не сум пишал а ти тука очајно ме буташ у некоја дебата и само претпоставуваш :pos:
Прво не бутам јас никој во дебата, сум си пишала мислење на кое ти си реплицирал.
Друго, ај погледни го тој делот од твојот пост што е во италик, за тоа ти зборам, а не за некои мои претпоставки. Со тргнат химен е олеснет патот до јајце клетка, точно, но ако порано спиењето со некоја чесна девојка било на прва брачна ноќ и со цел репродукција/ создавање потомство, ју нејм ит (повторувам порано се зимале многу помлади отколку сега па да се остане невина и не било толку тешко), денес сексот е составен дел од нормална сериозна врска која може, но и не мора, да значи дека ќе доведе до брак (ради икс причини) и кинењето на хименот не значи дека одма ќе се почне со репродукција, луѓето стапуваат во брак многу покасно, а тука е и потребата за секс и кај двата пола. Треба ли женското да си ја контролира и да ја потиснува таа потреба (што и медицински не е здраво) се до денот кога ќе се омажи само за да ја наречат чесна, додека машкото може слободно да се пракса? Што ако се омажи на 30 години? (ова не е претпоставка, туку обично прашање, затоа стои и знакот ? на крај)

А за тоа дали ти воопшто ќе си правиш претпоставки или веќе претпоставуваш дали, каде и колку се рокам ама ич не ми е битно.

Ние само се обидовме да дадеме мислење околу значењето на хименот како социјално-психолошки феномен кој постои во нашава реалност, зошто и како./
Хименот, како социјално-психолошки феномен, во денешно време е преценет и нема потреба да му се придава значење на нешто што дефинира чесност и невиност.-Ова е моето мислење. Затоа што се разгледува само "чесноста и невиноста" кај девојките, а не се зема во обзир тој критериум и кај машките. Се има во предвид само потребата кај машките, а не и кај женските.

Дали е сега јасно?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Прво не бутам јас никој во дебата, сум си пишала мислење на кое ти си реплицирал.
Друго, ај погледни го тој делот од твојот пост што е во италик, за тоа ти зборам, а не за некои мои претпоставки. Со тргнат химен е олеснет патот до јајце клетка, точно, но ако порано спиењето со некоја чесна девојка било на прва брачна ноќ и со цел репродукција/ создавање потомство, ју нејм ит (повторувам порано се зимале многу помлади отколку сега па да се остане невина и не било толку тешко), денес сексот е составен дел од нормална сериозна врска која може, но и не мора, да значи дека ќе доведе до брак (ради икс причини) и кинењето на хименот не значи дека одма ќе се почне со репродукција, луѓето стапуваат во брак многу покасно, а тука е и потребата за секс и кај двата пола. Треба ли женското да си ја контролира и да ја потиснува таа потреба (што и медицински не е здраво) се до денот кога ќе се омажи само за да ја наречат чесна, додека машкото може слободно да се пракса? Што ако се омажи на 30 години? (ова не е претпоставка, туку обично прашање, затоа стои и знакот ? на крај)

А за тоа дали ти воопшто ќе си правиш претпоставки или веќе претпоставуваш дали, каде и колку се рокам ама ич не ми е битно.
Не ми се вади сеа , од Бангладеш се гледаше шо ти е намерата.Нема логика као ја да ти зборам на еден јазик , ти други приказни ми кажуваш , ако веќе сакаш да се искажеш вон моите цитати , не ми реплицирај тогаш.

До тука си ок

не можеш да правиш дистинкција меѓу пишување и афирмација околу нешто...така да...(нека светка у разни бои )

Твое мислење , прашањата ваљда не се наменети за мене наставничке , пошо не ме ни занима твојот материјал со прашалници на крај.

Ти сепак изјасни си се

Тоа црвеното нека стои , коа ќе пораснеш да го прочиташ пак , како од мува праиш слон и се губиш од почеток до крај.

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Не ми се вади сеа , од Бангладеш се гледаше шо ти е намерата.Нема логика као ја да ти зборам на еден јазик , ти други приказни ми кажуваш , ако веќе сакаш да се искажеш вон моите цитати , не ми реплицирај тогаш.

Сонце ај прочитај неколку страни наназад кога сум го пишала првото мислење на темава и таму ќе видиш кој на кого прв реплицирал. Се она што сум го пишала е поврзано едно со друго, сум дала образложение на претходно напишаното, тоа што не си ме разбрал не е до мене. Крај краева неам ни намера да се убедувам со тебе.

Доволно голема сум си јас, не се секирај. Поштувам сарказам и иронија, ама кога е на место.....така да...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Сонце ај прочитај неколку страни наназад кога сум го пишала првото мислење на темава и таму ќе видиш кој на кого прв реплицирал. Се она што сум го пишала е поврзано едно со друго, сум дала образложение на претходно напишаното, тоа што не си ме разбрал не е до мене. Крај краева неам ни намера да се убедувам со тебе.

Доволно голема сум си јас, не се секирај. Поштувам сарказам и иронија, ама кога е на место.....така да...
Мене се ми е јасно .. кристално.

Еве ти со полајт зборови.Нема да ги шарам буквите дека си доволно големка.

Како може да е поврзано кога на пример ми поставуваш прашање , као да сакаш да ти потврдам нешто , прашањата твои , шо ги има еден куп .... и онаа чудна логика на размислување ... јас давам изјава , ти се сомневаш дека таа изјава има задњи намери и го фаворизираш твоето мислење со тоа што ме ставаш во непотребна дебата , ме прашуваш ...ЛОЛ

Доволно е да си пишеше шо си мислиш а не на секоја втора реченица да ставаш прашалник, ако тоа не е наметнато незнам што е , а да ти кажам те разбрав добро и се согласувам со повеќето од тоа што пиша , само ја упропастуваш работата и трудот во објаснување со тоа што ме тераш да признаам нешто.
Со години дремам на форумов и вакви ствари ми се преку глава.

Ај ја да почнам у твој стил да дискутирам , крајот нема да го дочекаме.

Тука сме да дискутираме а не да бараме афирмација од некој анонимец као мене.

Ако ти прави мерак тоа , еве и лајк ке ти стиснам .

Само глупо е од страна коа си оптеретен со прашања за кои ме занима колку ланскиот снег.

Капираш месечинке.

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Сонце ти викам не си ме сфатил, ама ок е. Работата е што едноставно мојот и твојот начин на дискусија се разликуваат и тоа е тоа, никој не ти бара да дискутираш во мој стил, исто како што фактот дека ти си подолго од мене на форумов не значи дека јас треба да почнам да дискутирам во твој стил.

Еве ти еден лајк и од мене и ти да се порадуваш малку:).
Или пак повеќе ќе ти прави мерак ако ти кажам: Yes master :cuc: ;)

Доволно ја наполнивме темава со оффтопици.

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
na eden sovremen maz nema da mu bide vazno kolku partneri zenata imala pred nego....
:pos:

Ова го слушна во Сексот и Градот?

Ниеден маж, современ или не знам каков, не би сакал да има за жена некоја која послужила на како канта за напуцавање на 30-40 мажи...

Нека не те лажат на телевизија...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
:pos:

Ова го слушна во Сексот и Градот?

Ниеден маж, современ или не знам каков, не би сакал да има за жена некоја која послужила на како канта за напуцавање на 30-40 мажи...

Нека не те лажат на телевизија...
mazot nikogas tocno nema da znae kolku partneri imala zenata pred nego ;)
--- надополнето: Aug 20, 2011 11:50 AM ---
a i za da se skine himenot ...ne e potreben maz...

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
mazot nikogas tocno nema da znae kolku partneri imala zenata pred nego ;)
И тоа те прави среќна?

Значи доволно си еманципирана да имаш секс со кој сакаш и кога сакаш, и доволно змија да го криеш тоа, и на некого да му продаваш мадиња за бубрези...

Браво, браво...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
sto ima bre na mojot maz da mu bide vazno so koj sum legnala?kako sum legnala?so kolku sum legnala?
vazno treba da mu bide ...da mi bide posleden....
ne velam deka e vo red devojka da legne so 40 mazi....no nema jas na nikogo da mu raspravam za mojot minat seksualen zivot a kamoli pak na nekoj so koj ke minam zivot

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
sto ima bre na mojot maz da mu bide vazno so koj sum legnala?kako sum legnala?so kolku sum legnala?
vazno treba da mu bide ...da mi bide posleden....
ne velam deka e vo red devojka da legne so 40 mazi....no nema jas na nikogo da mu raspravam za mojot minat seksualen zivot a kamoli pak na nekoj so koj ke minam zivot
Види, мажите ги интересира тоа. Факт. Сега твоја работа е како ќе се справиш со тоа. Сакаш мажот навистина да ти се радува? Јас ти гарантирам дека никогаш нема да биде среќен со тебе ако имаш весело минато. Еве ти ги опциите.

1) Немој да спиеш со многу мажи.
2) Лажи, ако си спиела со многу мажи и ако мислиш дека лагите се здрава основа за врска и брак. Ако некогаш лагата пукне, ќе биде мноооогу лошо...
3) Спиј со многу мажи, па кажи му за тоа на мажот ти, можеби ќе се справи некако, макар што се сомневам.

Само немој да се лажеш дека постои категорија модерен, современ маж, на кој не му е гајле со колку мажи ти си спиела пред него. Ако веруваш дека такви мажи постојат, мора да веруваш и во постоењето на самовили...

Kajgana Shop

На врв Bottom