Да, и еден ден откако го објавија тоа, јас конечно го најдов првиот дел на старо.Од "ТРИ" објавиле дека првиот дел од 1Q84 е повторно достапен така што може да си ги комлетирате трите делови.![]()
Тоа зашто добил дојава дека ја издаваат па да проба да ја шитне што побрзоДа, и еден ден откако го објавија тоа, јас конечно го најдов првиот дел на старо.![]()
Има логика, ми текна на тоа. Плус и не е баш најсочувана.Тоа зашто добил дојава дека ја издаваат па да проба да ја шитне што побрзо
Уште еден 1Q84. Ќе биде прочитан... некогаш...Нов роман на Мураками кој ќе биде издаден на јапонски јазик. Нема информации за насловот, кратката содржина, сем дека е долг 1.200 страници.
Ќе излезе наредниот месец на јапонски, на македонски веројатно ќе го имаме наредната година (се надевамНов роман на Мураками кој ќе биде издаден на јапонски јазик. Нема информации за насловот, кратката содржина, сем дека е долг 1.200 страници.
Прво на српски ќе го имаЌе излезе наредниот месец на јапонски, на македонски веројатно ќе го имаме наредната година (се надевам)
Прегледај го приврзокот 373232
Секако пред нас ќе преведат ама небитно ми е тоа мене, не читам на српски.Прво на српски ќе го има
Исти случај сум, некако не можам да се внесам на српскиСекако пред нас ќе преведат ама небитно ми е тоа мене, не читам на српски.![]()
Не ми смета српскиот мене, дури и подобар превод имаат од нас. Ама на македонски ми е најубаво и најлесно да читам, на англиски земам ако е некое ептен убаво издание или кое не верувам дека ќе биде преведено на македонски некогаш.Исти случај сум, некако не можам да се внесам на српски