Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.990
Поени од реакции
23.987

Штета што не се одлучи да игра за нашата репрезентација
Многу лош потег ако трансферот се реализира во Јануари.
Проста причина што на таа позиција го имаат веќе Дибала а горе-доле се ист профил на играчи.
Супер ќе биде за него како играч да остане уште пола сезона или сезона ипол во некој тим како Парма или Аталанта.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.823
Поени од реакции
17.769
Многу лош потег ако трансферот се реализира во Јануари.
Проста причина што на таа позиција го имаат веќе Дибала а горе-доле се ист профил на играчи.
Супер ќе биде за него како играч да остане уште пола сезона или сезона ипол во некој тим како Парма или Аталанта.
Пјаца ако го прифатат од Самдориа на позајмица а веќе беа заинтересирани за истиот Кулушевски ќе дојди во Јануари ако не останува на позајмица. Мене ми е поќе профил како Коста кој е нон стоп повреден.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.990
Поени од реакции
23.987
Пјаца ако го прифатат од Самдориа на позајмица а веќе беа заинтересирани за истиот Кулушевски ќе дојди во Јануари ако не останува на позајмица. Мене ми е поќе профил како Коста кој е нон стоп повреден.
Не се изјаснив добро.
Сакав да речам лош потег за Кулушевски самиот.
Сепак е 19 години и сега му е најпотребно да има минутажа а не да му биде замена на Роналдо и Дибала.

Иначе да, потсеќа на Коста ама Кулушевски за разлика од него е физички поспремен.
Коста е доста слаб ама брз.
Му доаѓа нешто измеѓу Дибала и Коста затоа што има некои карактеристики и од двајцата.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.823
Поени од реакции
17.769
Не се изјаснив добро.
Сакав да речам лош потег за Кулушевски самиот.
Сепак е 19 години и сега му е најпотребно да има минутажа а не да му биде замена на Роналдо и Дибала.

Иначе да, потсеќа на Коста ама Кулушевски за разлика од него е физички поспремен.
Коста е доста слаб ама брз.
Му доаѓа нешто измеѓу Дибала и Коста затоа што има некои карактеристики и од двајцата.
Изгледа и официјално ќе ја фураме 433 и ќе игра десно ама како што читам од наредна сезона. Во 433 има место за него во прва со оглед на годините на Роналдо и Игуаин па и повредите на Коста. Ќе видиме, де надевам ќе се снајди малиот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
До толку ли пропаднал Вајлг да мора да бара воскресение во Бенфика?

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Ја поима немам што им е планот на тие у управа на Дортмунд. Вајгл им играше доста сезонава, па им покриваше и на штопер, а го продаваат. Јес да не е истиот играч по повредата, али имаат играчи ко Дахуд, Геце, првиот игра едвај по 15 минути секоја 3-4 утакмица, вториот веќе не еза фудбал, а оми го продаваат Вајгл. Доста лош потег ќе им биде ова ако не донесат замена овој трансфер период. Вака остануваат со Витсел, Делеини и Дахуд за две позиции у средина.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Julian approached us with this wish and we agreed - also because of his service to the club,' Dortmund sporting director Michael Zorc said in a statement. 'We wish him all the best for the future.'

Наводно побарал трансфер,но мислам дека Дортмунд го продадоа да ги извадат парите за Халанд.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Иначе немаше со што да го платат трансферот на Халанд.

Добра одлука и подобро Бенфика, отколку Херта. Ако се врати истиот како пред повредата ќе си направи трансфер во поголем клуб. 24 години е не 30

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Ne znam koja mu e motivacijata so ogled sto vika, deka imalo i drugi klubovi koi go barale. Toa sigurno ne bea klubovi kako Lecce tuku posolidni. Weigl e mnogu specificen igrac a ima i dosta nedostatoci. Mnogu e spor a fizicki ne bas najsilen iako imase solidni nastapi kako bek. Treba da igra vo sistem kade sto moze da gi iskoristi svoite prednosti a vo Dortmund posle Tuchel nemase takov sistem. Ponudata e dobra, igracot saka da odi. So sreka.
Автоматски споено мислење:

Ја поима немам што им е планот на тие у управа на Дортмунд. Вајгл им играше доста сезонава, па им покриваше и на штопер, а го продаваат. Јес да не е истиот играч по повредата, али имаат играчи ко Дахуд, Геце, првиот игра едвај по 15 минути секоја 3-4 утакмица, вториот веќе не еза фудбал, а оми го продаваат Вајгл. Доста лош потег ќе им биде ова ако не донесат замена овој трансфер период. Вака остануваат со Витсел, Делеини и Дахуд за две позиции у средина.
Weigl uste lani zimoska trebase da se prodade vo PSZ no Dortmund imase maka so povredi pa moraa da go cuvaat kako bek. Weigl sezonava imase dosta nastapi ali realno, i ako se site zdravi, najmalku Witsel i Deleany se pred nego. I ne e zadovolitelno za Weigl da igra na tugja pozicija kako bek, ko ke ima potreba. Taka da tie 20m se ok za nego a Dortmund gleda vekje za zamena (Can?). Specificen igrac e Weigl i momentalno ne pasuva vo sistemot i so toa negovite slabosti pokje izlagaat na videlina.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Кој катастрофален потег на Кулушевски. Со 19 години и на својата прва сезона наместо да останиш во клубот во кој си и да се развиваш, тој оди во Јуве каде Дибала игра во форма, Коста игра на иста позиција а чинам и Бернардески!?

Интер и Наполи ќе беа многу подобра опција, па и Аталанта. :cautious:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Може на лето ќе продадат двајца и ќе му ослободат место за од следна сезона, во спротивно ќе биде новиот Бернардески или Пјаца. :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.593
Паметно е да го остават на позајмица во Парма. Евентуално друг просечен тим од Серија А.

Во моментов и нема да им е толку од корист на Јуве.

Kajgana Shop

На врв Bottom