Фудбалски вести

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ова sin bin би било ваљда нешто паралелно на нашено носење на зејтин и пешкир во црква

знааам, знам, хокеј ствар е

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Тоа е тој малски фудбал, уште судија да нема и фаул едино ако се договорат играчите.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Имаше и уште некои глуписти вчера читав. Последните 10 минути да се стопира времето како во ракомет и кошарка, демек екипата што води да не задржува време :boksix:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Chapecoense plane tragedy survivor Jackson Follmann enters the pitch for the first time since the crash, holding the Copa Sudamericana trophy!
Верувам дека нема некој кој ќе остане рамнодушен на фотографијата, едноставно многу тажно да се гледа иако станува за некој кој е сосема непознат во нашите очи. Физичките рани ќе заздрават, а недостатоците ќе ги надополни но психичката болка е онаа од која тешко се закрепнува после таков настан. Му посакувам на човеков побрзо опоравување и секогаш да се бори, да не се откажува, и да остане горд на она што засекогаш ќе биде во очите на светот фудбалер херој и победник.

Последно уредено:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
луѓе шо прави Борусија Дортмунд ауууу... какви само млади играчи собра !!!!
ако успеат да останат заедно подолго време ќе хараат низ Германија и Европа за некоја година... и да не успеат да останат ќе соберат еден куп пари од трансфери....

Осман Дембеле (19), Eмре Мор (19) па и овој Швеѓанецов Исак (17)... додади ги тука Пулишиќ (18) па и Вајгл (21) како "староседелци" Тухел прави страшна екипа :)

секоја чест !!!

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
UEFA izleze so nov sistem na natprevaruvanje na naciite, neshto kako Liga na Nacii i ke vlijae na toa koj i kako se plasira na EURO finaleto. i na prv pogled mi se dopagja, Ovoj sistem garantira uchestvo ne edna nacija od poslednite 16 spored rangiranjeto na finalnite 24 EURO reprezentacii. Se razbira nie sme vo poslednata liga....ama i ne e tolku losho, shansa da pochneme i po nekoja pobeda da redime.
Nekoj poupaten da dade nekoja analiza i komentar....

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594

Викаат дека е возможно да се формира Европска лига. Реал и Барселона се ЗА. Нормално, сите лиги се против. Мене лично ич не ми се допаѓа оваа идеја. Веќе има ЛШ, а од 2018/19 со по четири екипи од Италија, Германија, Шпанија и Англија(што исто не ми се допаѓа).

Мое мислење е дека ќе се загуби шмекот на фудбалот но, парите го вртат светот, моментално ТВ-правата од ЛШ вредат 1.5 милјарди евра, додека од НФЛ 7 милијарди. Од друга страна од 2 милијарди спортски фанови 1.6 милијарди гледаат фудбал, а само 150 милиони американски фудбал.
Исто така тука е и Кина, која доколку продолжи со вртоглавите трансфери ќе почне да им краде се подобри и подобри играчи на европските гиганти.

Kajgana Shop

На врв Bottom