Фото натпревар #264 - геометриски облици(призми, коцки, пирамиди итн)

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
3.263
Поени од реакции
3.008
Увек сум бил фасциниран од способност на природата да изваја скоро перфектни геометриски форми со текот на милиони години. 20210514_194006.jpg
Оваа тема ја посветувам на нив. Покажете шестоаголници, правоаголници, коцки и квадари, призми и пирамиди, триаголници и трапези , октоедри, тетраедри и сите тие полиедри. Со прекршени и со прави линии.
Едино правило е : без облини, кругови синусоиди и форми од тој тип. На нив да нема акцент. Други правила нема.
BEGIN!
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
13.252
Поени од реакции
7.023
Увек сум бил фасциниран од способност на природата да изваја скоро перфектни геометриски форми со текот на милиони години.Прегледај го приврзокот 331817
Оваа тема ја посветувам на нив. Покажете шестоаголници, правоаголници, коцки и квадари, призми и пирамиди, триаголници и трапези , октоедри, тетраедри и сите тие полиедри. Со прекршени и со прави линии.
Едино правило е : без облини, кругови синусоиди и форми од тој тип. На нив да нема акцент. Други правила нема.
BEGIN!
Тешка задача Стев душо.
А школка може?
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
3.263
Поени од реакции
3.008
Па има, елипсаста и др...е арно, ај да видиме ако најдам нешто друго природно :rolleyes:
Ако знаеш математика фунциите за елипса се многу по утепани. Не ме сваќај погрешно и сверите се природни облици(калцедон, малахит) ама ова чисто на правилните форми го посветувам,,,
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
13.252
Поени од реакции
7.023
Ако знаеш математика фунциите за елипса се многу по утепани. Не ме сваќај погрешно и сверите се природни облици(калцедон, малахит) ама ова чисто на правилните форми го посветувам,,,
Разбрав, само потешко е да најдеме такви.
 
Член од
18 март 2019
Мислења
331
Поени од реакции
1.503
Увек сум бил фасциниран од способност на природата да изваја скоро перфектни геометриски форми со текот на милиони години.Прегледај го приврзокот 331817
Оваа тема ја посветувам на нив. Покажете шестоаголници, правоаголници, коцки и квадари, призми и пирамиди, триаголници и трапези , октоедри, тетраедри и сите тие полиедри. Со прекршени и со прави линии.
Едино правило е : без облини, кругови синусоиди и форми од тој тип. На нив да нема акцент. Други правила нема.
BEGIN!
Мора да се природни или може да се обликувани од човечка рака?
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
3.263
Поени од реакции
3.008
Може и човечка рака. Насловот е геомтриски облици -и наведено е што како.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
8.516
Поени од реакции
10.933
Квадар(слот) издлабен од човечка рака во гранитни карпи, покрај манастирот Трескавец, Прилеп.
Спомнато во емисијата на Домагој Николиќ-" На рубу знаности", заедно со ,,слонот,,.....,,гуштерот,,...
20200815_170557.jpg
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
13.252
Поени од реакции
7.023
Јас разбрав дека треба да се постира слика од нешто што природата го создала и извајала...:(
 

Kajgana Shop

На врв Bottom