Фото натпревар #132 - Мостови

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
6.071
Поени од реакции
11.651
Многу добри слики се редат :love:
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
8.190
Поени од реакции
10.066
Јас малку ќе ви ја расипам ,,светската,, прошетка и ќе постирам слика од мост кој јас лично сум го направил. Преходното мовче преку градската река го однесе поплавата пред 3 години, па така луѓето од мојата населба кои сакаа да одат до спортските терени преку оваа река во Кичево(има гимнастичарска сала, градскиот стадион, спортката сала, како и едно помошно игралиште за голем фудбал и градската болница која се гледа малку..), мораа да кружат одоколу и патот се зголемувапе за повеќе од половина километар.
Бидејќи на градоначалникот фатмир око не му трепнува....на комшиите уште повеќе...решив сам нешто да направам.
бандерите ми ги даде една локална фирма, баш кога требаше да ги товарам во камионот....заврна најголемиот дожд во последниве неколку години...па одвај ива глава спасивме. Ги однесов на крајот бандерите, кратките исто така...кланфи, шрафови....пила моторка, чекани, шајки...и ги собрав тинејџерите од маалото за помош. за околу 4-5 часови интензивна работа...мостот беше готов.
штишките од горната страна ги донесов од дома....иструпив све што најдов дома..но мсотот мораше да се заврши
Во меѓувреме ставив и ракохвати за потпирање да не падни некој...но немам сликано
Оваа зима тестот успешно го помина...па се надеваме дека ќе потрае барем 10 години


Мојот мост
by gjoko-mkd on Кајгана форум
 

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
6.071
Поени од реакции
11.651
Јас малку ќе ви ја расипам ,,светската,, прошетка и ќе постирам слика од мост кој јас лично сум го направил. Преходното мовче преку градската река го однесе поплавата пред 3 години, па така луѓето од мојата населба кои сакаа да одат до спортските терени преку оваа река во Кичево(има гимнастичарска сала, градскиот стадион, спортката сала, како и едно помошно игралиште за голем фудбал и градската болница која се гледа малку..), мораа да кружат одоколу и патот се зголемувапе за повеќе од половина километар.
Бидејќи на градоначалникот фатмир око не му трепнува....на комшиите уште повеќе...решив сам нешто да направам.
бандерите ми ги даде една локална фирма, баш кога требаше да ги товарам во камионот....заврна најголемиот дожд во последниве неколку години...па одвај ива глава спасивме. Ги однесов на крајот бандерите, кратките исто така...кланфи, шрафови....пила моторка, чекани, шајки...и ги собрав тинејџерите од маалото за помош. за околу 4-5 часови интензивна работа...мостот беше готов.
штишките од горната страна ги донесов од дома....иструпив све што најдов дома..но мсотот мораше да се заврши
Во меѓувреме ставив и ракохвати за потпирање да не падни некој...но немам сликано
Оваа зима тестот успешно го помина...па се надеваме дека ќе потрае барем 10 години


Мојот мост
by gjoko-mkd on Кајгана форум
Браво!!!
 

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
6.071
Поени од реакции
11.651
@Toto.toto немој да заборавиш утре тена за гласање. Немам компјутер :( да не отварам преку телефон ;)
Фалаааа
 

Kajgana Shop

На врв Bottom